Colt voorziet Decathlon van een wereldwijd platform voor digitale diensten

Sportwinkelketen profiteert dankzij Colt van on demand connectiviteit voor zijn multi-cloudomgevingen en regionale knooppunten in Azië, Europa en de Verenigde Staten

Diegem, 23 september 2021 – Colt Technology Services voorziet in samenwerking met Equinix, Interxion (een divisie van Digital Realty), AWS, Google Cloud en Axians ‘s werelds grootste sportwinkelketen Decathlon van een wereldwijd platform voor digitale diensten. Colt levert de connectiviteit voor de regionale knooppunten van Decathlon in Azië, Europa en de Verenigde Staten in de vorm van een backbone met hoge bandbreedte die meerdere publieke clouds en SaaS-diensten met elkaar verbindt.

Decathlon had voor de overstap naar de cloud een centrale netwerkoplossing nodig die voldeed aan de hoogste eisen qua beschikbaarheid en die de digitale strategie en wereldwijde expansie kon ondersteunen. De retailer had behoefte aan een snellere manier om de beste digitale producten te implementeren voor de uitbreiding van zijn bedrijfsactiviteiten. Het wilde daarnaast de kosten en overhead rond het beheer van zijn interne datacenters terugdringen.

Met Equinix en Interxion/DLR als datacenterpartners die colocatie-omgevingen beschikbaar stellen, AWS en Google Cloud als cloudpartners en Axians als aanbieder van beheer en ondersteuning op afstand, was Colt in staat om Decathlon te helpen aan een holistische wereldwijde oplossing. Deze oplossing voorziet in optimale prestaties en beveiliging, monitoringfunctionaliteit en overzicht met uitmuntende service levels en ondersteuning.

Met de nieuwe oplossing kan Decathlon:

  • De concurrentie voorblijven in het dynamische retail-landschap;
  • De beheerkosten en -overhead reduceren;
  • Unieke en memorabele digitale ervaringen ontwikkelen voor winkelbezoekers, in vestigingen, online of via apps;
  • Het hoge tempo van zijn wereldwijde expansie op peil houden door snel en efficiënt nieuwe locaties aan zijn netwerk toe te voegen;
  • Eenvoudiger voor onderlinge verbindingen zorgen met partners, leveranciers en aanbieders van clouddiensten;
  • Zich verheugen op toekomstige voordelen, zoals een snellere inzet van aanvullende cloud- en SaaS-diensten.

Decathlon beschikt nu over de mogelijkheid om on demand netwerkconnectiviteit binnen een paar minuten in te richten voor gebruik in plaats van weken of maanden. Dit resulteert in uiterst hoogwaardige connectiviteit in de vorm van dedicated verbindingen die worden ondersteund door SLA’s. Decathlon profiteert daarnaast van een hoog beschikbaarheidspercentage van 99,99%, verbeterde prestaties doordat gebruikers zich dichterbij cloud providers bevinden en optimale schaalbaarheid dankzij de mogelijkheid om verbindingen in minder dan 24 uur op te waarderen.

“Decathlon beschikt hiermee over een veilig, flexibel en geïntegreerd platform waarmee we onze cloudapplicaties kunnen ondersteunen. Daarmee kunnen we onze focus richten op het automatiseren van de schaalbaarheid van het netwerk. Ons doel is om een voorspellend netwerk in te richten op basis van de behoeften van eindgebruikers. Er zijn nieuwe vaardigheden op het gebied van NetOps en de analyse van netwerkdata nodig om deze doelstelling te kunnen realiseren”, zegt Matthias Castelain, head of network bij Decathlon. “De on demand netwerkservices van Colt bieden ons een centrale locatie voor het bestellen en implementeren van netwerkconnectiviteit. We zijn nu minder afhankelijk van onze interne IT-infrastructuur. En dankzij het gebruik van de geavanceerde datacenterfaciliteiten van Equinix kunnen we ook de kosten en complexiteit terugdringen.”
“Decathlon had een leverancier nodig die een holistische oplossing af kon leveren met consistente serviceniveaus, kwaliteit, beveiliging en veerkracht. Deze leverancier moest daarnaast optimale aftersales bieden om een optimale gebruikerstevredenheid te waarborgen”, zegt Peter Veenman van Colt. “We hebben het bedrijf voorzien van de flexibele bandbreedte waarmee het de netwerkcapaciteit kan opvoeren en afschalen naargelang workloads en verbruikspatronen. Decathlon beschikt nu over verbindingen met lage latency tussen multi-cloudomgevingen in AWS en Google Cloud en kan een beroep doen op onze softwaregedefinieerde netwerkinfrastructuur voor een snelle afname van extra connectiviteit.”

Over Decathlon
Decathlon heeft de afgelopen tien jaar via de Decathlon Technology-divisie een snelle digitale transformatie van de organisatie op gang gebracht als reactie op nieuwe technologische vraagstukken en consumptiepatronen. Decathlon Technology beschikt over meer dan 3.000 technici in ruim 50 landen en maakt gebruik van uiterst innovatieve technologie. Het ontwikkelt tools, systemen en ervaringen die mensen in alle delen van de wereld helpen om toegang te krijgen tot het plezier en de gezondheidsvoordelen die met sporten gepaard gaan. Decathlon houdt zich als leider in de sportsector bezig met twee activiteiten: het ontwikkelen van technische producten en het beschikbaar stellen van innovatieve diensten enerzijds, en de verkoop van deze producten en diensten via fysieke en webwinkels anderzijds. Met 330 verkooppunten in Frankrijk en ruim 1.700 verkooppunten wereldwijd werkt Decathlon met 97.000 medewerkers sinds 1976 aan de realisatie van de ambitie om sport via innovatie verder te brengen.

Over Colt 
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt meer dan 900 datacenters en meer dan 29.000 aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika.

Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties in meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat om de behoeften van zijn klanten centraal te stellen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.colt.net 

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be