Colt versterkt zijn Colt IQ netwerk in Antwerpen

Colt breidt het IQ-netwerk in Europa verder uit en versterkt de belangrijkste metropolen in België, Luxemburg en Nederland

Colt ondersteunt digitale transformatie van lokale en wereldwijde bedrijven, zodat ze aan de netwerkeisen van de toekomst kunnen voldoen.

Diegem, 18 juni 2020 - Colt Technology Services heeft vandaag aangekondigd dat het de connectiviteit in Antwerpen heeft uitgebreid om te kunnen voldoen aan de wereldwijde en lokale connectiviteitseisen van ondernemingen. Als onderdeel van deze uitbreiding heeft Colt de uitrol van zijn Colt IQ Network in Antwerpen voltooid, waarbij het ernaar streeft om de huidige en toekomstige eisen van bedrijven in het land te ondersteunen. De netwerkupgrades verbeteren de capaciteit en de prestaties van het Colt IQ Network voor bedrijven in Antwerpen, een van de grootste havens ter wereld. Deze forse netwerkinvestering biedt hen toegang tot connectiviteitsdiensten met snelheden tot boven de 100 Gbps. Bedrijven en multinationals kunnen daarnaast een beroep doen op het complete dienstenaanbod van Colt, inclusief SDN-diensten zoals Colt On Demand Services.

Colt heeft de bestaande Colt-knooppunten uitgebreid met een optische en pakketinfrastructuur en verbindt nu belangrijke datacenters in Antwerpen. Klanten kunnen nu profiteren van de verschillende diensten van Colt zoals Wave, Ethernet Line, Ethernet H&S en Ethernet VPN via het IQ Network in deze Metropolitan Area Networks (MAN's). Het Colt IQ Network vertegenwoordigt de perfecte basis voor 5G- connectiviteit en edge computing.

Colt heeft de connectiviteit naar Antwerpen uitgebreid, waardoor het netwerk dekking biedt voor de belangrijkste cloud-aggregatiepunten in België, Nederland en Luxemburg. Door het Colt IQ Network te versterken in deze Belgische stad, met de grootste concentratie van digitale ecosystemen, kan Colt de wereldwijde connectiviteitsbehoeften van lokale en multinationals met hoofdzetel in de drie landen verder vervullen. De verbeterde connectiviteit in deze gebieden zal ook bedrijven in de regio ondersteunen door het mogelijk maken van flexibele, on demand connectiviteit met hoge bandbreedte en het toevoegen van diverse, robuuste netwerkroutes in deze cruciale markten. Het Colt IQ Network verbindt momenteel de belangrijkste zakelijke centra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Dit omvat meer dan 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters.

Colt heeft de afgelopen drie jaar fors geïnvesteerd in de uitbreiding van het Colt IQ Network als antwoord op de toenemende vraag naar meer capaciteit. Met deze uitbreiding komen alle mogelijkheden van het Colt IQ Network beschikbaar voor organisaties in de Benelux en Frankfurt. Dit biedt nieuwe kansen voor bedrijven die actief zijn in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Floris Veulemans, Sales Manager Wholesale Benelux, Colt Technology Services, zegt: "De vraag naar onze netwerkdiensten is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het veranderende landschap vraagt van ons dat we flexibeler worden, onze time-to-market verkorten en innovaties sneller dan ooit aan onze klanten kunnen aanbieden. De Benelux is een strategische markt voor Colt. We breiden hier onze aanwezigheid uit om in België gevestigde bedrijven toegang te bieden tot flexibele on demand netwerk- en communicatiediensten met hoge bandbreedte waarmee ze hun onderneming kunnen laten groeien.” 

Floris Veulemans, Sales Manager Wholesale Benelux, Colt Technology Services
Floris Veulemans, Sales Manager Wholesale Benelux, Colt Technology Services

"In Luxemburg zullen klanten profiteren van ons uniek, speciaal gebouwd, intelligent netwerk dat volledig is geïntegreerd met de cloud. Dit betekent connectiviteit met één Metropolitan Area Network (MAN) en met 7 datacenters, met meer dan 99 aangesloten gebouwen in Luxemburg. De cloud speelt vandaag de dag al een cruciale rol voor bedrijven, dus om de kracht van de cloud te benutten, weten we bij Colt dat bedrijven een netwerk nodig hebben dat net zo snel en krachtig is als de technologie die het wil ondersteunen - en dat is het IQ-netwerk," concludeerde hij. 

Het nieuwe IQ Netwerk van Antwerpen - Luxemburg - Frankfurt creëert bovendien de kortste glasvezelroute voor het IQ Netwerk tussen Londen en Frankfurt. Het Colt IQ Network is vanaf vandaag actief.

Over Colt

Colt streeft ernaar de manier waarop de wereld werkt te transformeren door middel van de kracht van de connectiviteit. Het Colt IQ Network verbindt 900+ datacenters in Europa, Azië en Noord-Amerika's grootste business hubs, met meer dan 29.000 op netto-gebouwen en groeiend. 

Colt begrijpt de vereisten voor zakelijke connectiviteit en biedt oplossingen met hoge prestaties en hoge bandbreedte om het succes van klanten mogelijk te maken, waarbij de visie van Colt erop gericht is om het meest klantgerichte bedrijf in de industrie te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties in meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is een erkende innovator en pionier op het gebied van Software Defined Networks (SDN) en Network Function Virtualisation (NFV). Colt is in privébezit en is een van de meest financieel gezonde bedrijven in de sector en in staat om de beste klantervaring te bieden tegen een concurrerende prijs. Voor meer informatie kunt u terecht op www.colt.net.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be