Colt Technology Services versterkt de digitale klantenervaring met Blue Planet

Software voor geautomatiseerde network assurance lost snel netwerkproblemen op en zorgt voor uiterst betrouwbare connectiviteit

Diegem, 1 oktober 2021 – Colt Technology Services, aanbieder van flexibele, high-bandwidth connectiviteitsoplossingen zet software voor storingsbeheer in van Blue Planet, een dochteronderneming van Ciena (NYSE: CIEN). Daarmee kan Colt de network assurance-ervaring verbeteren voor gebruikers van het Colt IQ Network.

Dankzij de software van Blue Planet kan het IQ Network van Colt onregelmatigheden binnen het netwerk detecteren en oplossen voordat het tot ernstige storingen leidt. Hiervoor zorgt Blue Planet Unified Assurance & Analytics (UAA) met ingebouwde artificial intelligence. Route Optimization and Analysis (ROA) biedt overzicht en grip op het meervoudig gelaagde netwerk van Colt om storingen met de levering van netwerkservices op te lossen. Zo kunnen nieuwe diensten ook sneller op de markt worden gebracht.

Sinds de introductie van het IQ Network in 2016 is Colt blijven innoveren op het gebied van optische netwerken. Colt doet dat op basis van uitgebreide investeringsprogramma’s en hechte samenwerkingen met partners. Het voor 100 Gbps geoptimaliseerde IQ Network met hoge bandbreedte en lage latency verbindt wereldwijd momenteel meer dan 900 datacenters en 29.000 gebouwen.

De integratie van de software van Blue Planet maakt deel uit van een complete revisie van het Network Operations Centre van Colt waarmee een geavanceerde proactieve aanpak van het beheer van netwerkstoringen wordt gerealiseerd op basis van geavanceerde monitoringfunctionaliteit.

“De inzet van UAA voor storingsbeheer biedt ons de mogelijkheid om gebruik te maken van automatiseringsfunctionaliteit en artificial intelligence om netwerkproblemen snel te analyseren en verhelpen. Met de software kunnen we ook proactief kansen identificeren om de betrouwbaarheid van ons netwerk te verbeteren”, zegt Shane Sura, vice president Network Operations bij Colt. “De software draagt bij aan pijlsnelle detectie en probleemoplossing, zodat we klanten uitmuntende netwerkservices kunnen bieden.”
“Moderne netwerken zijn enorm complex en vragen om automatisering, zodat operators hun klanten optimale digitale ervaringen kunnen bieden”, zegt Rick Hamilton, senior vice president bij Blue Planet. “Met Blue Planet creëert Colt een netwerk dat in staat is om zich aan te passen aan de volgende golf van connectiviteitseisen en zet het zijn focus op de klant kracht bij.”

Een recente podcast met Colt en Blue Planet over de toekomst van netwerken is hier beschikbaar.

Over Blue Planet

Blue Planet, een dochteronderneming van Ciena, is een aanbieder van in de praktijk bewezen oplossingen die de digitale transformatie van operators versnellen door het automatiseren van de levenscyclus van het servicebeheer. Zijn aanbod van intelligente automatiseringsoplossingen bieden functionaliteit voor orchestration, orderbeheer, discovery en gegevensanalyse. Deze producten worden ingezet door ruim 200 klanten in alle delen van de wereld. Blue Planet beschikt over een wereldwijd team van implementatiespecialisten en een uitgebreid partnernetwerk. Het combineert expertise op het gebied van IT, netwerktechnologie en bedrijfsprocessen om voor de flexibiliteit te zorgen die nodig is om eindgebruikers optimale en onderscheidende ervaringen te bieden. www.blueplanet.com

Opmerking voor Ciena-investeerders

U wordt aangemoedigd om het gedeelte Investeerders van onze website te bezoeken, waar we regelmatig persberichten, SEC-documenten, financiële resultaten en aankondigingen publiceren. Periodiek publiceren we belangrijke informatie via deze website en andere informatiekanalen. Dit persbericht bevat toekomstgerichte beweringen die zijn gebaseerd op onze huidige verwachtingen, prognoses, informatie en aannames. Aan deze beweringen zijn inherente risico’s en onzekerheden verbonden. De werkelijke resultaten kunnen aanzienlijk verschillen van de genoemde of geïmpliceerde resultaten als gevolg van diverse risico’s en onzekerheden, met inbegrip van de risico’s en onzekerheden die zijn uiteengezet in onze meest recente jaarverslagen en kwartaalverslagen die bij de SEC zijn ingediend. Toekomstgerichte beweringen zijn onder meer uitspraken over onze verwachtingen, meningen, intenties en strategieën en kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van woorden als "verwacht", "denkt," "zou/zouden", "schat", "voornemens", "kan/zou kunnen", "zouden moeten", "zullen", "zouden kunnen" en vergelijkbare woorden. Ciena verplicht zich niet om de informatie in dit persbericht bij te werken als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of ander zaken.

Over Colt 

Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt meer dan 900 datacenters en meer dan 29.000 aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika.

Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties in meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat om de behoeften van zijn klanten centraal te stellen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.colt.net

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be