Colt Technology Services lanceert Amerikaans netwerk voor on demand bandbreedte en selfservicemogelijkheden voor multinationals

Investering in Noord-Amerikaanse markt maakt flexibele datadiensten met hoge bandbreedte mogelijk voor multinationals en financiële dienstverleners en hun Europese en Aziatische activiteiten

Colt Technology Services heeft een Amerikaans netwerk gelanceerd dat multinationals en financiële dienstverleners met Europa en Azië verbindt. Dit softwaregedreven netwerk herschrijft het model voor intercontinentale datadiensten.

Colt, een van ‘s werelds eerste ‘alt-nets’, heeft 13 grote Noord-Amerikaanse steden, waaronder New York, San Francisco en Chicago, verbonden met zijn fijnmazige Aziatische en Europese metronetwerken. Het wereldwijde netwerk van Colt omspant ruim 870 datacenters en 26.000 gebouwen met glasvezelverbindingen en verbindt klanten van Colt met ‘s werelds belangrijkste financiële knooppunten.

In Europa en Azië heeft Colt alle zeggenschap over het Colt IQ Network. Hierdoor kan het direct voorzien in de zakelijke behoeften van bedrijven zonder te worden vertraagd door een overdadig lange dienstenketen. Het Colt IQ Network biedt multinationals de mogelijkheid om direct de bandbreedte op te voeren en netwerkdiensten snel naar nieuwe locaties uit te breiden. Dit maakt Colt tot een strategische partner voor bedrijven die op internationale expansie inzetten.

Overal ter wereld verwachten bedrijven flexibele on demand connectiviteitsoplossingen met hoge bandbreedte die even gebruiksvriendelijk zijn als consumententoepassingen. Vaak zitten de verouderde technologie en processen van serviceproviders dit in de weg. Bedrijven kunnen op deze manier minder snel inspringen op de dagelijkse marktbehoeften. Dit schept kansen voor alternatieve netwerkaanbieders die vooroplopen in de technologische ontwikkelingen en ondersteuning kunnen bieden voor de snelle zakelijke besluitvorming waar de on demand economie om vraagt.

Het IQ Network van Colt biedt bedrijven real-time grip op hun over verschillende continenten verspreide technologische infrastructuur. Zij kunnen de on demand netwerkservices van Colt in een paar minuten activeren via een klantenportaal in plaats van weken of maanden te moeten wachten. Klanten kunnen zelf beslissen wanneer ze de bandbreedte opvoeren of reduceren, in tegenstelling tot conventionele overeenkomsten met vaste tarieven en contracten die onvoldoende flexibiliteit, keuzevrijheid en toegevoegde waarde bieden.

"Colt zorgt al meer dan 25 jaar voor disruptie binnen de markt. We zijn uitgegroeid van de enige uitdager van gevestigde partijen in Londen tot een wereldwijde uitdager binnen de netwerksector die op een andere manier denkt en handelt in een snel consoliderende Amerikaanse markt", zegt Carl Grivner, de CEO van Colt.

“We weten uit ervaring dat zakelijke flexibiliteit en de mogelijkheid om in real time op de vraag van klanten te reageren onmisbaar zijn voor grote ondernemingen en financiële dienstverleners. Colt voorziet in beide behoeften. We zijn een niet-beursgenoteerde onderneming die door Fidelity Investments wordt gesteund en beschikken over de vrijheid om extreem snel te handelen in een markt die behoefte heeft aan unieke on demand connectiviteitsoplossingen.”

Meer dan 650 klanten in de financiële sector in Europa, Azië en Noord-Amerika vertrouwen op de diensten van Colt, waaronder 18 van 25 grootste wereldwijde banken en financiële concerns* en 13 Europese centrale banken.

Tim Murphy, vice president Service Management bij Trading Technologies: “Eerder dit jaar sloten we aan op Colt PrizmNet en bieden het financiële extranet aan als connectiviteitsoptie voor klanten in Azië, Europa en Noord-Amerika voor het uitbreiden van hun activiteiten naar nieuwe markten. Colt heeft een sleutelrol vervuld bij het verbeteren van onze wereldwijde infrastructuur. Zijn ambitieuze strategie voor wereldwijde groei weerspiegelt de onze”.

Colt PrizmNet is een financieel extranet dat een wereldwijd ecosysteem van marktpartijen verbindt met meer dan 120 beurzen, locaties, cloud providers en service providers. Het biedt snelle en kostenefficiënte toegang tot elke andere verbonden organisatie en volledige grip op diensten via een geavanceerd online portaal. Colt PrizmNet biedt connectiviteit met onder meer de Nasdaq, AWS en Trading Technologies.

Het Amerikaanse dienstenaanbod van Colt omvat zakelijke bandbreedtediensten tot 100 Gbps die over volledige golflengtes en Ethernet worden geleverd, inclusief private netwerkopties en diverse wholesale-diensten.

Colt biedt bedrijven in Europa en Azië toegang tot on demand bandbreedte met zijn On Demand-dienst, die in het vierde kwartaal van 2018 in de Verenigde Staten zal worden geïntroduceerd.

*Forbes 2000 list

Over Colt
Colt streeft ernaar om klanten het allerbeste te faciliteren bij hun digitale transformatie door middel van agile en on-demand high bandwidth-oplossingen. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 850 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 26.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt heeft een reputatie opgebouwd door klanten op de eerste plaats te zetten. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 200 aangesloten steden, in bijna 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een particulier bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in zijn sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.net. Of volg ons op Twitter: https://twitter.com/Colt_Technology, Facebook: https://www.facebook.com/ColtTechnologyServices/ en LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/colt-technology-services

 

 

Contacteer ons
Corneel Haine PR Specialist, Evoke (CJ Communications BVBA)
Corneel Haine PR Specialist, Evoke (CJ Communications BVBA)
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel