Colt Technology Services bundelt krachten met KevlinX om organisaties in Brussel van duurzame connectiviteitsoplossingen te voorzien

Coltheader.png

Brussel, 20 oktober 2020 – KevlinX bouwt kwalitatief hoogwaardige, milieuvriendelijke en energie-efficiënte datacenters in de belangrijkste groeimarkten van Europa. KevlinX richt zich op duurzaamheid, groene energie, schaalbaarheid en de vereisten op het gebied van cybersecurity en implementeert deze ook in de duurzame en grootschalige Data Centre Campus in Brussel, waarvan de livegang gepland staat voor de start van Q4 van 2021. ​ 

Colt Technology Services wil de manier waarop de wereld werkt transformeren met de kracht van connectiviteit. Via het Colt IQ Network biedt het flexibele connectiviteitsoplossingen met hoge bandbreedte die bijdragen aan het succes van zijn klanten. Colt wil de meest klantgerichte onderneming binnen zijn branche zijn en hanteert een scherpe focus op milieuvriendelijke technologie en hernieuwbare energie.

KevlinX is op een missie om grootschalige datacenters in de Europese groeimarkten te realiseren die worden voorzien van groene energie en tegelijkertijd economisch aantrekkelijk zijn. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar efficiënte koeloplossingen die minimaal water verbruiken, om te anticiperen op het feit dat bij reguliere datacenters tot maar liefst 40 procent van het stroomverbruik op locatie te wijten is aan het koelen. Dit kan zowel duurzamer als kostenefficiënter. 

Colt is toegewijd aan het gebruik van duurzame energiebronnen voor de verdere uitbreiding van het Colt IQ Network. Dit netwerk verbindt momenteel ruim 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters in alle delen van de wereld. In het kader van deze expansie voltooide Colt in juni 2020 de uitrol van zijn Colt IQ Network in Antwerpen om tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige connectiviteitsbehoeften van bedrijven in België.

KevlinX en Colt merken dat bedrijven en overheden in Europa voortdurend nieuwe groene initiatieven uitrollen. De twee bedrijven willen daar gezamenlijk een steentje aan bijdragen. De eerste locatie die met het Colt IQ Network zal worden verbonden is de grootschalige Data Centre Campus van KevlinX in Brussel.

Belangrijkste feiten:

  • KevlinX stelt zich ten doel om klanten te voorzien van kostenefficiënte, duurzame datacenter-oplossingen op basis van groene energie.
  • KevlinX richt zich op samenwerkingsverbanden met communicatiebedrijven die dezelfde milieugerichte waarden uitdragen en tegelijkertijd hoogwaardige netwerkservices leveren voor hun cloud, SaaS en grootzakelijke klanten.
  • Het IQ Network van Colt verbindt wereldwijd meer dan 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters.
  • Colt is vastberaden om een sleutelrol te vervullen binnen het bredere ecosysteem van connectiviteit, om klanten altijd en overal te verbinden.

Howard Shutt, Senior Vice President, Sales bij KevlinX: 

“Bij KevlinX werken we aan een duurzame toekomst. Onze grootschalige datacenters zullen altijd efficiënt gebruikmaken van groene energiebronnen. Daarmee komen we tegemoet aan de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten. Het is ons een genoegen om met Colt Technology Services samen te werken. Dit bedrijf deelt onze zorgen over het milieu en streeft onophoudelijk naar optimale duurzaamheid in Europa en al zijn andere markten.”

Peter Veenman, vice president Global Country Management en country manager Benelux bij Colt Technology Services

“We zijn verheugd om met KevlinX samen te werken. Wat ons betreft is het een logische stap. Digitalisering vraagt om meer dataverwerking, meer rekenkundige capaciteit en meer datacenters en dat vergt veel energie. Omdat de vraag naar connectiviteit blijft toenemen, doordat organisaties hun bedrijfsprocessen -al dan niet in zijn totaliteit- naar de cloud overzetten, wordt het gebruik van groene energie nog belangrijker. Onze bedrijfscultuur staat in het teken van klantenservice, maar richt zich ook steeds meer op het bouwen aan een duurzamer digitale wereld met de kracht van connectiviteit. Deze samenwerking legt de lat qua duurzaamheid en klantenervaring nog hoger. Dat is iets waar we trots op zijn."
 
 

Over KevlinX
KevlinX ontwikkelt en exploiteert een pan-Europees netwerk van krachtig presterende, gelijktijdig onderhoudbare tier III datacenter-campussen in een select aantal Europese groeimarkten. Deze faciliteiten zijn speciaal ingericht ter ondersteuning van grote ondernemingen, overheidsinstellingen en cloud-bedrijven die behoefte hebben aan flexibele colocatie of dedicated wholesale-ruimte. De datacenters van KevlinX voldoen aan de hoogste normen op het gebied van redundantie, cybersecurity en energie-efficiëntie. Ga voor meer informatie naar www.kevlinx.com

Over Colt ​
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren. ​

Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 29.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen, als fundament voor het succes van haar klanten. De high-performance en high-bandwidth oplossingen worden ontwikkeld vanuit Colt’s missie om het meest klantgerichte bedrijf in de sector te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in de sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie
www.colt.net.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be