Colt Technology Services bundelt krachten met Axians

Samenwerking versterkt het SD-WAN-aanbod van Colt en vergroot marktpotentieel in Europa

Diegem, 27 oktober 2021 — Colt Technology Services kondigt een nieuwe partnerovereenkomst aan met Axians, expert op het gebied van SD-WAN en de nieuwe generatie netwerken. Axians gaat daarbij ook deel uitmaken van het Partner Hub-ecosysteem van Colt. Het partnerschap biedt organisaties toegang tot excellente SD-WAN-oplossingen, zakelijke flexibiliteit en ondersteuning op basis van twee afzonderlijke managed service-overeenkomsten en één operationeel model.

Axians neemt het ontwerp, de implementatie en het contract voor de SD-WAN-overlay voor zijn rekening. Colt draagt zorg voor de onderliggende netwerkconnectiviteit. De partners zullen alle professional services (waaronder de projectuitvoering, service assurance en servicebeheer) op elkaar afstemmen voor een geïntegreerde klantervaring. Hier valt ook ondersteuning onder door een gezamenlijk solution architect bid-team, één projectplan en een geharmoniseerd service management-proces.

Uitbreiding van zakelijke SD-WAN-oplossingen

De samenwerking betekent een aanvulling op Colt’s huidige SD-WAN aanbod en levert Colt en Axians uitbreiding van hun marktpotentieel in Europa op, vooral wat betreft potentiële klanten die voor hun projecten op zoek zijn naar een specifiek leverancier of een operationeel model dat van uitgebreidere integratie en maatwerk uitgaat. De gezamenlijke oplossing kan de verkoop van IP-toegang en IP-VPN-verbindingen aanjagen en biedt de partners de mogelijkheid om een veel bredere klantenkring te bedienen.

Mark Hollman, vice president Partner Development & Success bij Colt: “We beschikken over een goed ontwikkeld ecosysteem van partners, en deze nieuwe samenwerking met Axians bouwt daarop voort. Door de diepgaande expertise en operationele kracht van Axians te combineren met onze netwerkmogelijkheden kunnen we ons bestaande aanbod van zakelijke SD-WAN-oplossingen uitbreiden en ons marktpotentieel in Europa vergroten.”
Russell Crampin, managing director bij Axians: “Deze nieuwe samenwerking is bedoeld als erkenning van, en oplossing voor de problemen waarmee veel grote Europese ondernemingen worstelen bij het bouwen van flexibele netwerken die als basis van hun digitale strategie dienen. Bij de overstap van traditionele netwerken naar clouddiensten en SD-WAN leggen zakelijke besluitvormers een grotere nadruk op de bedrijfsresultaten en risicoreductie dan louter op de selectie van technologie en diensten. Samen vereenvoudigen Colt en Axians de complete levenscyclus van SD-WAN, van het ontwerp tot en met de implementatie en het beheer. Niet eerder werd een eersteklas glasvezelnetwerk via een dergelijke samenwerking gecombineerd met brancheleidende SD-WAN-expertise en -mogelijkheden.”

Optimale SD-WAN-functionaliteit

Colt werd aangemerkt als ‘Visionary’ in het 'Gartner 2021 Magic Quadrant for Network Services' en werd in 2021 door Frost & Sullivan bekroond met de European Customer Value Leadership Award. Zijn recente brancheleidende Net Promotor Score (NPS) geeft blijk van de sterke motivatie van zijn personeel. Colt behaalde daarnaast de eerste plaats in de Diversity Leaders-ranglijst van de Financial Times in de categorie Telecomsector.

Colt SD WAN loopt sinds de introductie in 2016 voorop op het gebied van managed WAN services. Colt heeft recentelijk de schaalomvang en reikwijdte van zijn Colt IQ Network gecombineerd met een uitgebreid scala aan functies voor de introductie van SD-WAN 2.0. Die oplossing biedt een reeks van verbeteringen die de SD-WAN-functionaliteit van Colt optimaal doen aansluiten op het veranderende netwerklandschap van zijn klanten.

Ga voor meer informatie over de samenwerking en het Partner Hub-ecosysteem van Colt naar de Colt Partner Hub.

Over Colt 
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt meer dan 900 datacenters en meer dan 29.000 aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties in meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat de beste klantervaring te bieden tegen een concurrende prijs. Voor meer informatie kunt u terecht op
www.colt.net

Over Axians
Axians helpt klanten in de publieke en private sector, operators en internetproviders met de ontwikkeling van hun infrastructuur en digitale oplossingen.

Axians biedt daartoe een uitgebreide reeks van ICT-oplossingen en -diensten aan. Dat omvat alles van bedrijfsapplicaties en gegevensanalyse tot bedrijfsnetwerken, digitale werkomgevingen, datacenters, clouddiensten, telecommunicatie-infrastructuren en cybersecurity.

De gespecialiseerde consulting-, ontwerp-, integratie en serviceteams van Axians ontwikkelen maatoplossingen die zijn klanten aan succesvolle bedrijfsresultaten helpen.

Axians is een dochteronderneming van VINCI Energies met een omzet van €2,6 miljard. Het heeft 12.000 werknemers in dienst en is in 25 landen actief.

www.axians.com

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be