Skip to Content
Colt Technology Services breidt cloud-diensten uit met Oracle FastConnect

Colt Technology Services breidt cloud-diensten uit met Oracle FastConnect

Colt biedt bedrijven overal ter wereld snelle on demand verbindingen met Oracle Cloud.

Brussel, 13 februari 2020Colt Technology Services, vooraanstaand aanbieder van flexibele connectiviteitsoplossingen met hoge bandbreedte en lid van het Oracle PartnerNetwork (OPN) op Gold-niveau, biedt  dedicated, private en on demand verbindingen met Oracle Cloud via Oracle Cloud Infrastructure FastConnect.

Het Colt IQ Network is een intelligent, voor 100 Gbps geoptimaliseerd netwerk met vertakkingen naar datacenters en interconnects wereldwijd. Dankzij de intensieve samenwerking tussen Colt en Oracle kunnen bedrijven profiteren van uiterst snelle en veilige on demand connectiviteit tussen hun bedrijfslocaties en Oracle Cloud.

Story image

Oracle Cloud Infrastructure FastConnect voorziet in dedicated connectiviteit met Oracle Cloud Infrastructure en andere Oracle Cloud-oplossingen. De dienst biedt bedrijven een eenvoudige, flexibele en kostenefficiënte manier om verbindingen met hoge bandbreedte en lage latency met Oracle Cloud af te nemen. Dankzij de dedicated connectiviteit komt een betrouwbaarder en consistentere netwerkervaring tot stand ten opzichte van verbindingen die gebruikmaken van het publieke internet.

Colt on Demand for Oracle Cloud Infrastructure geeft organisaties de mogelijkheid om zelf in een paar minuten veilige verbindingen met hoge bandbreedtes met Oracle Cloud Infrastructure regio’s in te richten. Gebruikers  kunnen de bandbreedte daarbij in vrijwel realtime opvoeren of reduceren. De dienst kan worden beheerd via een online klantenportaal en afgenomen worden op basis van verbruik.

Colt en Oracle kondigden in oktober 2018 de start van hun samenwerking aan. Door de versterking van deze samenwerking kunnen klanten van Oracle nu wereldwijd profiteren van betrouwbare toegang, met hoge bandbreedte, tot hun data en applicaties in Oracle Cloud via het Colt IQ Network. 

“De komende jaren wordt de verschuiving zichtbaar bij bedrijven die steeds meer bedrijfskritische applicaties in de cloud onderbrengen,” vertelt Keri Gilder, Chief Commercial Officer van Colt Technology Services. “Om een werkelijk succesvolle overstap naar de cloud te waarborgen heb je een netwerk nodig dat op dezelfde manier als de cloud reageert: flexibel en intuïtief. Via onze intensieve samenwerking met Oracle combineren we het beste netwerk in zijn soort met een van de beste cloud-platformen. Bedrijven gaan het nieuwe decennium zo optimaal voorbereid in, klaar om volop digitaal te transformeren en te groeien.”

Keri Gilder, Chief Commercial Officer van Colt Technology Services
Keri Gilder, Chief Commercial Officer van Colt Technology Services

“Bedrijven hebben voor hun meest veeleisende workloads en applicaties behoefte aan naadloze en veilige verbindingen met Oracle Cloud vanuit hun datacenters en netwerken”, zegt Vinay Kumar, vice president Product Management bij de divisie Oracle Cloud Infrastructure. “Bedrijven die gebruikmaken van latency gevoelige applicaties, big data en high-performance computing (HPC) kunnen dankzij de uitgebreide samenwerking tussen Colt en Oracle optimaal van de  cloud-omgeving profiteren. Door gebruik te maken van de uiterst veilige Generation 2 Cloud van Oracle via een dedicated private verbinding, die vooraf is geconfigureerd bij Colt, kunnen grote bedrijven rekenen op het prestatievermogen, de compatibiliteit en de beveiliging die nodig zijn om hun meest veeleisende workloads in de cloud te hosten en die op eenvoudige wijze te verbinden met de workloads die ze in hun eigen datacenters aanhouden.”

Oracle Cloud is speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd om bedrijven in staat te stellen om hun meest veeleisende workloads op veilige wijze te hosten. Met een unieke architectuur en verschillende mogelijkheden voorziet Oracle Cloud in ongeëvenaarde beveiliging, prestaties en kostenbesparingen. De Generation 2 Cloud van Oracle is de enige locatie waar Oracle Autonomous Database, de eerste en enige zelfsturende database op de markt, kan draaien. Oracle Cloud omvat een uitgebreid aanbod van cloud computing-oplossingen voor de ontwikkeling van applicaties tot bedrijfsanalyses, gegevensbeheer, integratie, cybersecurity, artificial intelligence (AI), blockchain en diverse andere toepassingen.

Over Colt  
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren. 
Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 27.500 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen, als fundament voor het succes van haar klanten. De high-performance en high-bandwidth oplossingen worden ontwikkeld vanuit Colt’s missie om het meest klantgerichte bedrijf in de sector te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 213 steden in meer dan 32 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in de sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.net.

About Oracle Cloud Infrastructure
Oracle Cloud Infrastructure is an enterprise Infrastructure as a Service (IaaS) platform. Companies of all sizes rely on Oracle Cloud to run enterprise and cloud native applications with mission-critical performance and core-to-edge security. By running both traditional and new workloads on a comprehensive cloud that includes compute, storage, networking, database, and containers, Oracle Cloud Infrastructure can dramatically increase operational efficiency and lower total cost of ownership. For more information, visit https://cloud.oracle.com/iaas

About Oracle PartnerNetwork
Oracle PartnerNetwork (OPN) is Oracle's partner program that provides partners with a differentiated advantage to develop, sell and implement Oracle solutions. OPN offers resources to train and support specialized knowledge of Oracle’s products and solutions and has evolved to recognize Oracle’s growing product portfolio, partner base and business opportunity. Key to the latest enhancements to OPN is the ability for partners to be recognized and rewarded for their investment in Oracle Cloud. Partners engaging with Oracle will be able to differentiate their Oracle Cloud expertise and success with customers through the OPN Cloud program – an innovative program that complements existing OPN program levels with tiers of recognition and progressive benefits for partners working with Oracle Cloud. To find out more visit: http://www.oracle.com/partners

 

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel