Colt stelt nieuwe organisatiestructuur en strategisch driejarenplan voor

Colt deelt strategie voor de komende drie jaar: doorontwikkeling van het netwerk, benutten van de digitale kracht en stimuleren van een cultuur van innovatie

COLT.png

Brussel, 20 november 2020 – Colt Technology Services heeft een nieuw strategisch driejarenplan en een nieuwe organisatiestructuur gedeeld. Het doel hiervan is om de bedrijfsactiviteiten beter te laten aansluiten op de veranderende marktdynamiek. De nieuwe strategie van Colt draait om de doorontwikkeling en innovatie van het Colt IQ Network en het versnellen van het groeitempo vanuit de kracht van de medewerkers van Colt. Deze strategie bouwt op wat al in het DNA van Colt zit met de benodigde zakelijke flexibiliteit om klanten te ondersteunen met hun digitale transformatie.

De strategie kan nader worden onderverdeeld in vier aandachtsgebieden. Ten eerste wil Colt zijn relevantie voor de grootzakelijke markt vergroten en de SD-WAN-markt veroveren. Daarnaast wil het verder blijven bouwen, creëren en ontwikkelen samen met cloudbedrijven. Ten derde plaatst het nog meer focus op de klantervaring. Tot slot zet het in op het creëren van een solide en duurzame basis voor de toekomst.

Voor het uitvoeren van deze strategie introduceert Colt tevens een nieuwe organisatiestructuur. Deze nieuwe structuur moet bijdragen aan intensievere samenwerking, zowel intern als met klanten en partners, en leunt op de volgende zeven pijlers:

 • Technologie en beveiliging: Het stroomlijnen van de systemen en processen van Colt, het versterken van de beveiliging en het op slimme wijze benutten van data.
 • Operationeel en technisch: Hechte samenwerking met het technische team om de dienstverlening te verbeteren.
 • Strategie en transformatie: Het beheren en uitvoeren van een strategische productplanning, het aangaan van strategische relaties en het afstemmen van de communicatie op de missie en visie van Colt.
 • Sales, marketing en customer relationship management: Het zwaartepunt van het takenpakket van de CCO ligt nu op klanten en manieren om effectiever in hun behoeften te voorzien.
 • HR: Ervoor zorgen dat mensen centraal staan bij alles wat Colt doet.
 • Financieel: De concurrentiepositie van Colt verder blijven verbeteren.
 • Juridisch: De bedrijfsvoering van Colt veilig stellen en klanten wegwijs maken in de voortdurend veranderende wet- en regelgeving.

Vernieuwing Executive Leadership Team

In het kader van deze organisatorische wijzigingen zijn Ashish Surti, Avijit Singh en Robin Farnan toegetreden tot het Executive Leadership Team (ELT) van Colt. Alle drie leden van het Executive Leadership Team rapporteren aan Keri Gilder, de CEO van Colt.

Ashish Surti zal de nieuwe functie van executive vice president Technology & Security bekleden. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de IT- en security-strategie. Surti is drie jaar bij Colt actief en vervulde eerder de functie van Chief Security Officer. 

Avijit Singh neemt de functie van stafchef van de CEO op zich. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van strategische initiatieven binnen Colt. Sing vervulde eerder de functie van stafchef van de COO. 

Robin Farnan zal de nieuwe functie van executive vice president Operations & Engineering bekleden. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de technische, kwaliteitsborgings- en implementatiestrategie en operationele aangelegenheden. Farnan trad in 2016 bij Colt in dienst als vice president Service Assurance en was tot voor kort vice president Service Delivery.

Nieuwe organisatiestructuur

In het kader van de invoering van de nieuwe organisatiestructuur vinden er ook andere wijzigingen op managementniveau plaats. Paula Cogan is benoemd tot executive vice president Sales, Marketing & Customer Relationship Management. Zij is in deze rol verantwoordelijk voor de uitvoering van de verkoopstrategie van Colt en het aansturen van de wereldwijde salesteams, presalesteams, marketingteams en customer relationship management-teams.

 • Venkatesh Ravindran is benoemd tot vice president Security. 
 • Carlos Jesus is benoemd tot vice president Service Delivery. 
 • Nola Pocock is benoemd tot vice president Global Communications. 
 • Andrew Edison is benoemd tot vice president Global Enterprise en Capital Markets.
 • Ruth Welter is benoemd tot vice president Global Strategic Alliances.

Keri Gilder, CEO Colt: “Dit jaar bracht voor ons allemaal ingrijpende veranderingen met zich mee. Veel daarvan waren gedwongen veranderingen. Maar als je gedwongen wordt om dingen anders te doen, zie je ook op welke punten er wijzigingen met een meer permanent karakter nodig zijn. Sinds ik een paar maanden geleden de rol van CEO op mij nam heb ik met onze mensen gepraat om inzicht te verwerven in manieren om onze organisatie te stroomlijnen en tegelijkertijd trouw te blijven aan wat altijd het DNA van Colt is geweest: ons netwerk en onze relaties met klanten.

“Naar mijn mening brengen deze nieuwe strategie en organisatiestructuur Colt in een optimale positie om als prominente partner binnen het ecosysteem voor connectiviteit te fungeren en bedrijven te helpen met hun digitale transformatie. Ik ben er enorm trots op dat we binnen Colt over het talent beschikken dat nodig is om deze veranderingen in goede banen te leiden. Ashish, Avijit en Robin zijn vooraanstaande leden van de Colt-familie, en het doet me een enorm genoegen dat zij toetreden tot ons Executive Leadership Team.” ​ 

Keri Gilder, CEO Colt Technology Services
Keri Gilder, CEO Colt Technology Services

Over Colt 
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren. 

Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 29.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen, als fundament voor het succes van haar klanten. De high-performance en high-bandwidth oplossingen worden ontwikkeld vanuit Colt’s missie om het meest klantgerichte bedrijf in de sector te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in de sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.net.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be