Colt stelt Mark Gilmour aan als Head of Mobile Connectivity Solutions

Colt stelt Mark Gilmour aan als Head of Mobile Connectivity Solutions

Mark Gilmour helpt operators van mobiele netwerken om het Colt IQ Network maximaal te benutten

Brussel, 13 februari 2019– Colt Technology Services heeft Mark Gilmour aangesteld als hoofd van zijn Mobile Connectivity Solutions-divisie. 

Gilmour heeft jarenlange ervaring in de sector als technisch leidinggevende. In zijn nieuwe rol rapporteert hij aan Keri Gilder, de chief commercial officer (COO) van Colt. Zijn focus ligt op het vormgeven en uitbreiden van Colts aanbod van mobiele connectiviteitsoplossingen. Gilmour vervult daarnaast een sleutelrol bij de uitbreiding van de mobiele strategie en de samenwerking met de lokale teams wereldwijd om Colt’s positie in de mobiele markt te versterken.

Gilder: “De reikwijdte en dichtheid van het Colt IQ Network binnen belangrijke metrogebieden over de hele wereld maakt Colt tot een ijzersterke partner voor mobile network operators (MNO’s) die zichzelf opmaken voor 5G. Mark heeft ruime ervaring op dit gebied. Het is geweldig dat hij op basis van zijn rijke kennis van de mobiele sector bijdraagt aan de mobiele strategie van Colt.” 

Mark Gilmour heeft ruim 20 jaar ervaring in de ICT-wereld. Voor zijn aanstelling bij Colt bekleedde hij diverse functies bij Ciena. In zijn laatste functie bij dit bedrijf was hij als senior advisor bij de Product Line Management Cellular & Wireless-divisie verantwoordelijk voor het succes van producten voor het mobiele segment. Gilmour bekleedde daarvoor diverse functies bij mobiele operators zoals Three, Ericsson en Hutchison. Per januari 2019 is hij in dienst getreden bij Colt. Hij opereert vanuit Colt House, het hoofdkantoor van Colt in Londen.

Gilmour: “Colt is dankzij zijn netwerkactiva optimaal gepositioneerd om MNO’s te helpen met het ontwikkelen en het in goede banen leiden van hun mobiele backhaul-strategie. Hoewel er in de markt nu veel over 5G wordt gerept, zijn er tal van manieren waarop bedrijven maximaal kunnen profiteren van hun bestaande 4G-netwerk.” Hij sluit af: “Colt kan binnen het mobiele segment de rol van strategische partner vervullen. Ik vind het fantastisch om bij deze organisatie te starten op een belangrijk moment waarop veel operators op zoek zijn naar manieren om hun mobiele netwerken optimaal te benutten en zich opmaken voor wat de toekomst ook maar te bieden heeft.” 


Over Colt
Colt streeft ernaar om klanten het allerbeste te faciliteren bij hun digitale transformatie door middel van agile en on-demand high bandwidth-oplossingen. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 850 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 27.500 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt heeft een reputatie opgebouwd door klanten op de eerste plaats te zetten. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 213 steden, in bijna 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in zijn sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.net

 

Ymke Deprez PR Consultant, Evoke
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel