Colt Spectrum biedt organisaties met behoefte aan ultrahoge bandbreedte een kostenefficiënt alternatief voor dark fiber

Colt biedt klanten de flexibiliteit om meerdere 100 Gbps-waves te belichten met eigen transponderapparatuur

Colt Technology Services introduceert Colt Spectrum. Deze dienst biedt wholesale-klanten en organisaties met behoefte aan ultrahoge bandbreedte de mogelijkheid om meerdere 100 Gbps draaggolven te creëren tussen twee punten binnen een metro, nationaal of internationaal netwerk.

Colt Spectrum wijst binnen het Colt IQ Network een optisch spectrum toe aan klanten en biedt de flexibiliteit om het optische spectrum te belichten met eigen transponderapparatuur. De dienst biedt daarmee een aanpasbaar en kostenefficiënt alternatief voor het gebruik van dark fiber voor gegevensoverdracht over lange afstanden.

De nieuwe dienst van Colt is aantrekkelijk voor wholesale-klanten en organisaties die behoefte hebben aan connectiviteit met ultrahoge bandbreedte, zoals mediabedrijven en contentproviders. Colt Spectrum biedt deze bedrijven de vrijheid om hun eigen optische transponderapparatuur te installeren, configureren en beheren binnen een datacenter dat met het Colt IQ Network is verbonden.

Dankzij het gebruik van een fototonische laag op basis van Ciena-technologie kunnen klanten ‘friendly waves ’ of ‘foreign of alien waves’* overdragen via het Colt IQ Network in Europa en Azië.

“Onze klanten hebben behoefte aan een breed scala aan connectiviteitsoplossingen. Carriers worden geconfronteerd met een forse groei van de internationale vraag naar bandbreedte. Dit is met name te wijten aan de wildgroei aan video- en ander contentverkeer”, zegt Andrew Edison, vice president Wholesale bij Colt. “Verbindingen met internet exchanges en aggregatiepunten worden daarmee van cruciaal belang voor het succes van digitale ondernemingen. Colt heeft oog voor het feit dat sommige organisaties behoefte hebben aan volledige grip op het netwerk dat deze punten met elkaar verbindt, maar kostbare investeringen in dark fiber willen voorkomen. Met onze innovatieve oplossing Spectrum komen we aan deze behoefte tegemoet.”

###

De introductie van Colt Spectrum werd bekendgemaakt tijdens de International Telecoms Week (ITW), die van 6 t/m 9 mei plaatsvond in Chicago. Carl Grivner, de CEO van Colt, nam tijdens dit evenement deel aan de paneldiscussie ‘Driving the Industry Agenda – an update from the Global Leaders’ Forum.’ Belangrijke onderwerpen die daarbij aan bod kwamen zijn blockchain-technologie en alomtegenwoordige connectiviteit.

*Opmerking voor redacteuren: Friendly waves worden gegenereerd door de apparatuur van Ciena. Foreign of alien waves worden gegenereerd door apparatuur van andere leveranciers.

Over Colt
Colt streeft ernaar om klanten het allerbeste te faciliteren bij hun digitale transformatie door middel van agile en on-demand high bandwidth-oplossingen. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 800 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 25.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt heeft een reputatie opgebouwd door klanten op de eerste plaats te zetten. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 200 aangesloten steden, in bijna 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een particulier bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in zijn sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.nl.

Contacteer ons
Corneel Haine PR Specialist, Evoke (CJ Communications BVBA)
Corneel Haine PR Specialist, Evoke (CJ Communications BVBA)
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel