Colt introduceert Intelligent Communications op basis van Microsoft-oplossingen

Colt introduceert Intelligent Communications op basis van Microsoft-oplossingen

Colt Technology Services bundelt telefonie- en high bandwidth cloud-connectiviteitdiensten met zakelijke cloud-oplossingen van Microsoft

Diegem, 16 januari 2019 - Colt Technology Services introduceert Colt Intelligent Communications. Deze zakelijke oplossing combineert de kracht van de cloud-gebaseerde productiviteitsoplossingen van Microsoft met die van de spraak- en datanetwerken van Colt. Bedrijven kunnen zo bij één partij terecht voor een integrale communicatieoplossing die zich kenmerkt door prestatievermogen, beveiliging en betrouwbaarheid.

Met Colt Intelligent Communications kunnen bedrijven hoogwaardige diensten van Colt voor SIP-trunking, internettoegang en/of cloud-connectiviteit combineren met Office 365-producten van Microsoft, waaronder Teams, tot een kwalitatief hoogstaande communicatieoplossing die hun productiviteit en samenwerking bevordert.

De applicaties worden beschikbaar gesteld via Microsoft’s cloud-platform Office 365 voor een vertrouwde desktopervaring en naadloze samenwerking via Microsoft Teams en Skype for Business. Gebruikers van Colt Intelligent Communications profiteren van lagere beheerkosten en het gemak om desktopapplicaties, spraaktoepassingen, connectiviteit, samenwerking en professionele diensten af te nemen bij één leverancier. Zij kunnen daarbij de componenten uitkiezen die zij nodig hebben en die bundelen tot een naadloze oplossing die integraal wordt ondersteund. Colt Intelligent Communications wordt aangeboden in samenwerking met Ingram Micro Cloud en zijn CloudBlue-divisie. Dankzij het gebruik van het krachtige handelsplatform van deze laatste kan Colt de standaarden voor ondersteuning, dienstverlening en provisioning aan laten sluiten op alle klanten, ongeacht hun fysieke locatie of de verticale markt waarin zij actief zijn.

Colt is reeds een strategische connectiviteitspartner voor Azure Express Route van Microsoft, dat voorziet in hoogwaardige toegang tot de cloud. Met Intelligent Communications biedt Colt nu een optimale telefonie-ervaring dankzij directe routering met Microsoft Teams. Het Colt IQ Netwerk biedt niet alleen connectiviteit met de cloud van Microsoft, maar verbindt wereldwijd ook meer dan 850 datacenters en ruim 27.500 gebouwen via glasvezel.

De manier waarop bedrijven te werk gaan is ingrijpend veranderd. Dankzij de uitbreiding van de samenwerking tussen Colt en Microsoft kunnen onze klanten over alles beschikken wat ze nodig hebben om hun digitale transformatie te ondersteunen en een nieuwe groeifase voor hun onderneming in te luiden”, zegt Rajiv Datta, de chief operating officer van Colt. “Colt levert al 26 jaar lang zakelijke spraakdiensten op basis van een wereldwijd eigen netwerk waarmee we klanten van cloud-connectiviteit met hoge bandbreedte voorzien. Met de uitbreiding van onze samenwerking met Microsoft bevorderen we het vermogen van bedrijven om samen te werken en te innoveren, geheel in aansluiting op onze kernmissie.”

Isidoro Porquicho, vice president EMEA bij CloudBlue, zegt het volgende over de samenwerking tussen Colt en Ingram Micro: “We vinden het geweldig om met Colt samen te werken aan dit transformationele cloud- en unified communications-project. Onze uitgebreide Microsoft CSP-knowhow, gecombineerd met onze pan-Europese Cloud Marketplace, ons CloudBlue-platform en onze Support Services biedt Colt de schaalgrootte om zijn ambities voor de Colt Intelligent Communications Service te realiseren.”

De Intelligent Communications-oplossing van Colt zal worden aangeboden in 13 Europese landen en bedrijven voorzien van alle benodigde ondersteuning door het onderbrengen van al hun communicatieoplossingen bij één leverancier.


Over Colt
Colt streeft ernaar om klanten het allerbeste te faciliteren bij hun digitale transformatie door middel van agile en on-demand high bandwidth-oplossingen. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 850 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 27.500 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds. 

Colt heeft een reputatie opgebouwd door klanten op de eerste plaats te zetten. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 213 aangesloten steden, in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in zijn sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.nl.

Over CloudBlue
CloudBlue helpt dienstverleners in alle soorten en maten met het ontwikkelen, opschalen en te gelde maken van digitale en cloud-diensten in de ‘as-a-service’-economie. Veel van ’s werelds bekendste telecombedrijven, ICT-distributeurs, managed services providers en value-added resellers doen een beroep op het toonaangevende handelsplatform van CloudBlue voor de automatisering, bundeling en verkoop van hun eigen cloud-diensten en die van ISV’s. CloudBlue wordt ingezet bij meer dan 200 van ’s werelds grootste cloud-marktplaatsen. Deze zijn samen goed voor ruim 27 miljoen zakelijke cloud-abonnementen en meer dan 1 miljard dollar aan jaarlijkse abonnementsomzet. CloudBlue biedt zijn klanten toegang tot een ecosysteem met oplossingen van ruim 200 ISV’s en meer dan 80.000 resellers in alle delen van de wereld. CloudBlue is een zelfstandige softwaredivisie van Ingram Micro. Ga voor meer informatie naar http://www.cloudblue.com.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel