Colt introduceert cloud-gebaseerde telefonieoplossing voor Microsoft Teams

Colt introduceert cloud-gebaseerde telefonieoplossing voor Microsoft Teams

Direct Routing as a Service-oplossing van Colt stelt organisaties in staat om in een paar dagen tijd hun vaste telefonie met Microsoft Teams te integreren

Diegem, 13 januari 2021 – Colt Technology Services lanceert de spraakoplossing Cloud Session Border Controller (Cloud SBC). Deze cloud-gebaseerde oplossing voorziet in Direct Routing as a Service, zodat organisaties hun vaste telefoonlijn (PSTN) snel kunnen integreren met Microsoft Teams.

Colt Cloud SBC vertegenwoordigt een belangrijke stap vooruit wat betreft het vereenvoudigen en versnellen van de integratie van vaste telefoongesprekken met Microsoft Teams. Hiervoor hoeft geen hardware op locatie of in een datacenter te worden gehost, en het geeft organisaties de mogelijkheid om Direct Routing voor Teams binnen enkele dagen in gebruik te nemen.

Deze nieuwe cloudoplossing is ontwikkeld in samenwerking met AudioCodes, een vooraanstaande leverancier van geavanceerde technologie voor spraaknetwerken. Cloud SBC vormt een uitbreiding op de Intelligent Communications-oplossing die Colt in 2019 op de markt bracht. Het bundelen van de kracht van Microsoft 365 en Microsoft Teams met het spraak- en datanetwerk van Colt levert een bij één partij in te kopen unieke oplossing op met eersteklas prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid.

Geïntegreerde samenwerkingservaring

Organisaties kunnen met Cloud SBC profiteren van de enorme reikwijdte van het spraak- en datanetwerk van Colt, zowel on- als offline. De oplossing bundelt alle componenten die nodig zijn voor een geïntegreerde samenwerkingservaring, zodat organisaties alle functionaliteit kunnen afnemen op basis van één contract. De provisioning en ingebruikname nemen minder dan een week in beslag. Voor Cloud SBC gelden bovendien op verbruik gebaseerde tarieven. Kleine en middelgrote bedrijven kunnen zo hun initiatieven voor digitale transformatie op gewenste maat inzetten.

Keri Gilder, de CEO van Colt:Het afgelopen jaar is duidelijk gebleken hoe belangrijk het is om snel en probleemloos netwerkservices te kunnen betrekken. We zagen in deze periode een groeiende vraag naar spraakdiensten, die van essentieel belang waren voor organisaties die van de ene op de andere dag op thuiswerken moesten overstappen. Onze klanten konden in deze periode voor alle samenwerkingstools die ze nodig hadden voor hun nieuwe digitale werkomgeving terecht bij één leverancier. Onze complete Intelligent Communications-oplossing bleek een groot voordeel.”

“De investeringen van Colt in zijn Intelligent Communications-oplossing zal vruchten blijven afwerpen nu Microsoft Teams voor steeds meer bedrijven uitgroeit tot het primaire platform voor cloud-gebaseerde communicatie en samenwerking.” 

De spraak- en netwerkoplossingen van Colt worden ondersteund door het Colt IQ Network, dat wereldwijd meer dan 29.000 gebouwen en 900 datacenters verbindt.

Giovanni Mezgec, directeur Microsoft 365 Marketing bij Microsoft: “We vinden het geweldig om met Colt samen te werken aan de verdere verbetering van zijn aanbod van telefonieoplossingen voor Microsoft Teams. Het gebruik van Direct Routing voor Teams door zijn klanten komt daarmee in een stroomversnelling.”

Andy Elliot, vice president Marketing EMEA bij AudioCodes: “We zijn verheugd om samen met Colt ervoor te zorgen dat zijn klanten sneller en eenvoudiger op Microsoft Teams kunnen overstappen met Direct Routing. AudioCodes Cloud Edition SBC biedt de klanten van Colt de flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig is voor werkelijk effectieve, uniforme communicatie en samenwerking.” 

Colt Cloud SBC is per direct beschikbaar in 13 landen: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Story image

Over Colt 
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 29.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds. Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen, als fundament voor het succes van haar klanten. De high-performance en high-bandwidth oplossingen worden ontwikkeld vanuit Colts missie om het meest klantgerichte bedrijf in de sector te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in de sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie
www.colt.net.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel