Colt, Icade, ADVA, Airspan Networks, Athonet, Accedian en Tibco bundelen krachten voor private 5G-pilot in Frankrijk

Door Colt gecoördineerd consortium brengt de voordelen van private 5G-connectiviteit naar bedrijfsnetwerken in het Tour PB5-bedrijfsverzamelgebouw in kantorenwijk La Défense in Parijs

Diegem, 18 november 2021 – Colt Technology Services, Icade, ADVA, Airspan Networks, Athonet, Accedian en Tibco gaan van start met een zakelijke pilot voor private 5G-connectiviteit. Hiermee testen ze als een van de eersten het gebruik van end-to-end private 5G in een gebouw in een uitgesplitste opzet. 

Het PB5-gebouw in de Parijse kantorenwijk La Défense
Het PB5-gebouw in de Parijse kantorenwijk La Défense

Het consortium gaat private 5G-netwerken aanbieden in het PB5-bedrijfsverzamelgebouw in de Parijse kantorenwijk La Défense. Hiermee kan een breed scala aan toepassingsscenario’s worden verkend binnen het door imagin’Office beheerde co-workingcomplex. Het consortium achter dit field lab zal diverse 5G-toepassingen testen, zoals de ontwikkeling van immersieve ervaringen voor de werkplek van de toekomst in uiteenlopende sectoren.

De door Colt gecoördineerde pilot vertegenwoordigt een belangrijke stap vooruit voor zakelijke connectiviteit waarbij er inzicht wordt verworven in, en voordelen van 5G worden ontsloten voor sectoren als vastgoed, bouw, detailhandel en gezondheidszorg. Airspan stelt als de exclusieve leverancier van Open Radio Access Network (RAN)-technologie radio units (RU’s), 5G-modems en software beschikbaar. Athonet draagt zijn mobiele core Griffone 5G-SA aan de pilot bij. ADVA levert componenten voor de onderliggende infrastructuur, waaronder diverse virtuele netwerkfuncties. Accedian stelt oplossingen voor prestatiebewaking en data-analyse beschikbaar om een optimale digitale ervaring voor de 5G-dienst te waarborgen. De prestatiebeloften van 5G kunnen alleen worden waargemaakt als alle onderdelen van de dienst naadloos op elkaar aansluiten en samenwerken. Het consortium besteedt hier veel aandacht aan. 

Voordelen van toepassingsscenario’s voor 5G in het PB5-gebouw in La Défense zijn onder meer:

  • Connectiviteit met een hoge dichtheid ter verbetering van de werkervaring en productiviteit
  • Een vereenvoudigde en snellere implementatie van private 5G-netwerken met integraal netwerkbeheer, van ontwerp tot implementatie en monitoring
  • Service level agreements die betrouwbare verbindingen en krachtige prestaties waarborgen
  • Waardeverhoging voor de eigenaar van het kantoorpand
  • Een immersieve ervaring die de moderne werkomgeving verrijkt, ook bij flexibele werkplekken.
Jaya Deshmukh, executive vice president Strategy & Transformation bij Colt: “Innovatie maakt deel uit van het DNA van Colt. Deze pilot staat niet alleen in het teken van onderzoek naar de waarde die 5G-technologie bedrijven kan opleveren. Het effent ook de weg naar nieuwe innovaties binnen de On Demand-reeks van connectiviteitsdiensten, edge computing-oplossingen en oplossingen voor verticale markten van Colt, zoals smart offices en smart manufacturing. Het zijn projecten als deze die ons in staat stellen om organisaties te helpen met hun digitale transformatie en te gedijen in de verbonden digitale maatschappij van morgen.”
Richard Piasentin, chief strategy officer bij Accedian: “Door 5G ondersteunde netwerkservices vragen om deterministische prestaties en de waarborging van snelle verbindingen en lage latency. De prestaties op elke laag, van Layer 2 tot en met Layer 7, moeten nauwkeurig worden gemeten. Het beheren van een complex gedistribueerd 5G-netwerk is niet moeilijk als je beschikt over integraal en gedetailleerd overzicht op alle fysieke, virtuele en cloudgebaseerde infrastructuren. We vinden het geweldig om deel te nemen aan deze innovatieve pilot en de vele voordelen van 5G in de praktijk te laten zien met onze integrale oplossing voor prestatiebewaking. Onze Skylight Sensors verzamelen real-time prestatiegegevens voor alle private 5G-netwerken en presenteren die op een centrale locatie in de vorm van Skylight Performance Analytics. Daarmee bieden we het gedetailleerde overzicht dat nodig is om tegemoet te komen aan de verwachtingen van klanten en de strikte eisen van SLA’s. Je moet de prestaties van het netwerk en applicaties op het niveau van microseconden meten om de prestaties tot op de milliseconde nauwkeurig te kunnen analyseren.”
Giuseppe Bernini, vice president Sales Europe bij Airspan: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor standalone 5G-technologie in Parijs. “Als leider in 5G- en Open RAN-oplossingen werkt Airspan nauw samen met andere marktleiders (zoals onze consortiumpartners) aan dit belangrijke project om het ecosysteem een boost te geven. Deze pilot voor private 5G-netwerken maakt gebruik van onze 5G- en Open RAN-expertise, software en hardware. Dit zal veel bedrijven in staat stellen om toepassingsscenario’s voor 5G te ontwikkelen en testen om de innovatie te bevorderen.”
Mike Heffner, directeur Edge Cloud bij ADVA: “5G bezit een enorm potentieel voor bedrijven. Het zal hen helpen om hun IT-processen te transformeren en hun operationele efficiëntie naar een hoger plan te brengen. Door samen te werken met Colt en onze andere partners laten we zien wat er mogelijk is met open, veilige en flexibele zakelijke 5G-connectiviteit. Onze Ensemble Connector vormt een belangrijke pijler van de NFV-infrastructuur (NFVi). In combinatie met onze FSP 150 voor fronthaul-connectiviteit en synchronisatie zal dit netwerk een enorm verschil maken voor de campus van PB5 in La Défense. En dankzij de mogelijkheid om een beroep te doen op ons O-RAN-lab om de complete oplossing te testen zullen ze niet voor nare verrassingen komen te staan.” 
Aline Loiseau, managing director bij Athonet France: “Het doet Athonet een genoegen om deze pilot te ondersteunen met ons geavanceerde 5G-SA-platform. Athonet 5G-SA stelt elke IT-professional in staat om een privaat 5G-netwerk te implementeren en beheren met de eenvoud van wifi. Het platform stelt dienstverleners als Colt in staat om bedrijven zoals Icade toegang te bieden tot uiterst geavanceerde technologie die normaliter alleen aan mobiele operators voorbehouden is. Daaruit blijkt wel waarom Athonet 5G-SA ’s werelds meest gebruikte private mobiele core is.”
Fréderic Le Guyader, de CEO van Tibco Telecoms: “We vinden het geweldig om mee te werken aan de ontwikkeling van een uniek ecosysteem in Frankrijk en in Europa in bredere zin. Dit sluit aan op onze strategische doelstelling om ons aanbod van connectiviteitsoplossingen te versterken. Binnen dit consortium draagt Tibco zijn expertise op het gebied van de installatie, het onderhoud en het beheer van 5G-netwerken bij om gebruikers te verzekeren van een hoogwaardig, snel en veilig 5G-netwerk. Deze implementatie van een privaat 5G-netwerk biedt Tibco de kans om nieuwe toepassingsscenario’s te testen op het gebied van onder meer robotica, telepresence en energiebeheer. Met de ervaring die we hiermee vandaag opdoen kunnen we onze klanten morgen van in de praktijk bewezen oplossingen voorzien.”

Noot voor de redactie

Aaron Partouche van Colt en Pierre-Louis Couette van Icade zijn beschikbaar voor interviews. Zij zullen als sprekers deelnemen aan het virtuele 5G Techritory-evenement op 22 november. Het 5G Techritory-platform is een initiatief om de belangrijkste spelers in de 5G-ontwikkeling samen te brengen met het doel een robuust en op elkaar afgestemd 5G-ecosysteem in Europa en daarbuiten te ontwikkelen.

Over Colt ​
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt meer dan 900 datacenters en meer dan 29.000 aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties in meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat om de behoeften van zijn klanten centraal te stellen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.colt.net

Over Airspan

Airspan Networks Holdings Inc. (NYSE American: MIMO) is een Amerikaanse aanbieder van baanbrekende software en hardware voor 5G-netwerken en pionier in integrale Open RAN-oplossingen die interoperabel zijn met de technologie van andere leveranciers. Met zijn innovatieve technologie en forse investeringen in R&D voor 5G-oplossingen is Airspan goed gepositioneerd op het gebied van indoor en outdoor 5G, Open RAN, zakelijke private netwerken, industriële toepassingen, fixed wireless access (FWA) en CBRS-oplossingen en kan het mobiele operators van elke omvang helpen om vandaag al de netwerken van morgen in te richten. Airspan is wereldwijd actief en heeft ruim een miljoen 5G-cellen verkocht aan duizend klanten in meer dan 100 landen. Ga voor meer informatie naar www.airspan.com.

Over ADVA

ADVA is een innovator die zijn klanten helpt om succes te boeken. Zijn technologie vormt de hoeksteen van een gedeelde digitale toekomst en staat aan de basis van netwerken in alle delen van de wereld. ADVA ontwikkelt voortdurend baanbrekende hardware en software die nieuwe zakelijke kansen creëren. Deze open connectiviteitsoplossingen stellen zijn klanten in staat om mobiele en clouddiensten aan te bieden waar de maatschappij van vandaag en morgen om vraagt. Het bouwt op die manier samen met zijn klanten en partners aan een verbonden en duurzame toekomst. Ga voor meer informatie over de diensten van ADVA naar www.adva.com

Over Tibco

Het in 1984 opgerichte Tibco wil bijdragen aan een verantwoorde digitale wereld met zorg voor de economie, voor mensen en voor de planeet. Als digitale dienstverlener wil het bedrijven helpen gedijen in de digitale wereld door hen te assisteren bij IT- en netwerkprojecten binnen drie kerngebieden: nabijheid en onderhoud, service- en operations centers en technologieprojecten.

Nabijheid is een van de sterkste punten van Tibco. Met circa 90 contactpunten in Frankrijk kan zijn mesh-netwerk zo dicht mogelijk in de buurt van klanten komen en daarmee optimaal in hun behoeften voorzien. De klantenkring van Tibco bestaat uit multinationals, kleine en middelgrote ondernemingen en nutsbedrijven. Het gaat om circa 1.600 klanten, waaronder telecombedrijven, fabrikanten van apparatuur, banken, verzekeraars, publieke en private dienstverleners, retailers en industriële bedrijven.

Tibco wil met zijn zakelijke aanpak voor positieve impact zorgen en de eerste werkelijk milieuvriendelijke dienstverlener zijn. Het pretendeert niet om de wereld eigenhandig te veranderen, maar men kan erop vertrouwen dat het een bijdrage zal leveren aan de oplossing van het milieuvraagstuk. Dit betekent in concreto dat Tibco zelf en in samenwerking met zijn klanten voor zorgt dat zijn digitale diensten een positief effect hebben op de economie, op mensen en op de planeet. Ga voor meer informatie naar www.tibco.fr.

Over Athonet

Athonet is leider op het gebied van private mobiele netwerken. Zijn mobiele core stelt bedrijven en leveranciers van communicatiediensten in staat om applicaties, apparaten en radiomodules te verbinden. Met ruim 10 jaar ervaring met de implementatie van mobile core-oplossingen voor 4G- en 5G-toepassingen voor klanten en partners in alle delen van de wereld biedt Athonet ondersteuning voor vitale sectoren waarin grip op het netwerk, beveiliging, prestatievermogen en lage totale eigendomskosten bepalend zijn voor het bedrijfsresultaat van organisaties. Ga voor meer informatie naar www.athonet.com.

Over Accedian

Accedian is leider in oplossingen voor prestatieanalyse en eindgebruikerservaringen. Hiermee stelt het klanten in staat om optimale digitale ervaringen te waarborgen Het biedt hen uitgebreid overzicht op hun IT- en netwerkinfrastructuur en de mogelijkheid om tot in het kleinste detail inzicht te verwerven in de ervaring van elke gebruiker, zodat ze hun klanten keer op keer kunnen verheugen. Accedian levert al meer dan 15 jaar oplossingen aan prominente klanten in alle delen van de wereld.

Accedian, het logo van Accedian en Skylight zijn merken of gedeponeerde merken van Accedian Networks Inc. Ga voor meer informatie naar accedian.com

Volg Accedian op Twitter: @Accedian

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be