Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten om organisaties wereldwijd van connectiviteitsoplossingen te voorzien

Organisaties kunnen hun infrastructuur nu rechtstreeks verbinden met het omvangrijke Colt IQ Network en de datacenters van NorthC

Amsterdam/Diegem, 8 juni 2021 – Colt Technology Services kondigt de samenwerking aan met NorthC, de grootste onafhankelijke regionale datacenteraanbieder van Nederland. Dankzij de samenwerking profiteren klanten van beide organisaties van rechtstreekse toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en alle oplossingen van Colt, zoals de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van zijn On Demand-aanbod.

Deze samenwerking biedt daarnaast ondersteuning voor klanten van NorthC die hun infrastructuur rechtstreeks hebben verbonden met het netwerk van tien Nederlandse datacenters van NorthC. Daarmee beschikken ze over snelle en flexibele verbindingen met belangrijke cloudproviders ter ondersteuning van hun hybride en multi-cloudomgevingen. Ze kunnen hun activiteiten hosten in de datacenters van NorthC en profiteren van verbindingen met het Colt IQ Network

Colt blijft investeren in het vergroten van de wereldwijde reikwijdte van zijn IQ Network. Dit netwerk omspant momenteel ruim 29.000 gebouwen en meer dan 900 datacenters. Dankzij de toevoeging van de bestaande verbindingen van NorthC kunnen zowel lokaal als internationaal actieve bedrijven hun digitale transformatie bespoedigen.

Flexibele on-demand connectiviteit

Keri Gilder, CEO van Colt: “Het doet ons een genoegen om samen met NorthC bedrijven in alle delen van de wereld toegang te bieden tot de cloud op basis van flexibele on-demand connectiviteit met hoge bandbreedte en de toevoeging van veerkrachtige netwerktrajecten in deze cruciale markt. Bij Colt willen we de sterke punten die deel uitmaken van ons DNA inzetten voor de ontwikkeling van een omgeving die bijdraagt aan voortdurende transformatie en daarmee bedrijven in een optimale positie brengen om te anticiperen op moderne zakelijke vraagstukken. Deze samenwerking vormt de neerslag van dit streven.” 

Alexandra Schless, CEO van NorthC: “Onze samenwerking met Colt is belangrijk voor zowel NorthC als onze klanten. Hiermee kunnen we verdere ondersteuning bieden voor hun digitale transformatie in de steeds dynamischere digitale economie. We geloven in langetermijn-relaties en hechten grote waarde aan partners die ons ecosysteem verrijken zodat we zowel nu als in de toekomst kunnen voorzien in de vraag vanuit de markt. We vinden het geweldig om onze krachten te bundelen met het team van Colt en zien uit naar een succesvolle samenwerking.”

Nederland is één van de snelst groeiende zakelijke ecosystemen van Europa. De uitbreiding van het IQ Network binnen deze regio maakt deel uit van de overkoepelende groeistrategie van Colt. Daarmee wil het bedrijf klanten in Europa, Azië en Noord-Amerika voorzien van flexibele, on demand oplossingen met hoge bandbreedte. In 2020 voltooide Colt de aanleg van een netwerktraject tussen Rotterdam en Den Haag. Daarmee breidde het de glasvezel- en pakketinfrastructuur van zijn Colt IQ Network uit naar de bestaande knooppunten en verbonden datacenters in deze steden.

Over Colt 
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt meer dan 900 datacenters en meer dan 29.000 aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika.

Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties in meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat om de behoeften van zijn klanten centraal te stellen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.colt.net 

Over NorthC Datacenters
Met een netwerk van tien datacenters is NorthC de grootse regionale datacenteraanbieder van Nederland. Het bedrijf bedient bedrijven van elke omvang, alsook publieke instellingen en IT-dienstverleners. NorthC onderscheidt zichzelf door een sterke lokale aanwezigheid in diverse Nederlandse regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatoplossingen op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. NorthC werkt nauw samen met regionale IT-partners om klanten te helpen met hun digitale transformatie. Zijn tien datacenters hebben een gezamenlijk vloeroppervlak van bijna 60.000 m2 en een totale vermogenscapaciteit van 44 megawatt. Zie voor meer informatie
https://www.northcdatacenters.com.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be