Skip to Content
Colt breidt zijn IQ Network in en rondom Londen verder uit

Colt breidt zijn IQ Network in en rondom Londen verder uit

Brussel, 13 januari 2020Colt Technology Services breidt het IQ Network in en rondom Londen uit. Colt biedt daarmee 110 kilometer aan nieuwe glasvezelverbindingen in de stad waar het bedrijf is opgericht. De uitbreiding wordt niet alleen aangedreven door de vraag van klanten, maar ook door technologische trends zoals 5G.

Het project in Londen speelt gelijktijdig met uitbreidingen van het Colt IQ Network in Oost-Europa, Dublin en Berlijn. Deze uitbreidingen zijn in lijn met het streven van Colt om de kracht van connectiviteit in te zetten voor maatschappelijke innovatie en zakelijke transformatie. De recente uitbreidingen hebben geresulteerd in een netwerk dat 7.000 kilometer inneemt en ruim tien steden in Oost-Europa verbindt. 

Volgens de Visual Networking Index van Cisco zal 22 procent van het wereldwijde internetverkeer in 2022 afkomstig zijn van mobiele netwerken. In 2017 lag dit percentage nog op 12 procent. Door deze opkomst van mobiliteit wordt een betrouwbare, flexibele en verdichte backbone van glasvezel belangrijker dan ooit.

Carl Grivner, CEO bij Colt Technology Services: “We weten dat glasvezel steeds belangrijker wordt nu de wereld een steeds groter beroep doet op draadloze netwerken. Om die reden investeert Colt al enkele jaren in het high-bandwidth Colt IQ Network."

Over Colt
Colt streeft ernaar om klanten het allerbeste te faciliteren bij hun digitale transformatie door middel van agile en on-demand high bandwidth-oplossingen. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900+ datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 27.500+ aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt heeft een reputatie opgebouwd door klanten op de eerste plaats te zetten. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 212 aangesloten steden, in bijna 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Het is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste in zijn sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.net

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel