Colt breidt Scandinavisch netwerk uit om high bandwith connectiviteit naar Finland te brengen

Toevoeging van Helsinki verbindt strategisch knooppunt tussen Europa en Azië in aansluiting op de explosief groeiende vraag naar bandbreedte vanuit de datacenter-markt

Colt Technology Services heeft zijn high bandwith Colt IQ Network naar Helsinki uitgebreid om in te springen op de bloeiende datacenter-markt in Finland en andere Scandinavische landen. Vanwege de lage energiekosten en klimaatomstandigheden is Finland een van de vijf meest aantrekkelijke landen ter wereld voor datacenter-investeringen (Data Centre Risk Index, 2016). Colt komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar high bandwith connectiviteit tussen datacenters en organisaties in deze regio.

Finland groeit in hoog tempo uit tot een strategisch knooppunt tussen Europa en Azië. Volgens prognoses zal het dataverkeer in Finland tussen 2015 en 2020 met 278% toenemen (Telegeography). Als gevolg van de beschikbaarheid van hoogopgeleid personeel, een stabiele economische situatie en solide wetgeving ten aanzien van databescherming en privacy ondervindt het land een flinke toename in de bouw van datacenters en een gezonde belangstelling van datacenter-klanten. Door zijn bestaande Scandinavische netwerk uit te breiden naar Helsinki is Colt in staat om klanten nieuwe netwerktrajecten aan te bieden, verbindingen met een doorvoersnelheid van 10 Tbps met Stockholm en een 10 Gbps-verbinding die de glasvezelring van Colt van Finland aansluit op het Duitse netwerk, zodat Helsinki met Berlijn en Warschau wordt verbonden.

Klanten in Finland krijgen daarnaast toegang tot het uitgebreide Colt IQ Network, dat verbindingen biedt met meer dan 700 belangrijke datacenters en meer dan 24.500 gebouwen in alle delen van de wereld. Daarnaast krijgen ze toegang tot het lange-afstandsnetwerk van Colt, dat Europa verbindt met strategische knooppunten in Azië zoals Japan, Hong Kong en Singapore. Bedrijven kunnen daarmee beschikken over toekomstbestendige connectiviteit met hoge bandbreedte.

“De aantrekkingskracht van Finland als centrum voor datacenter-investeringen zet het land op de kaart als het gaat om verbindingen met hoge bandbreedte. Het trekt datacenter-exploitanten, operators en grootzakelijke gebruikers aan”, aldus Tim Passingham, vice president Wholesale bij Colt. “In het kader van ons wereldwijde investeringsprogramma zullen we de komende drie jaar 500 miljoen euro aanwenden voor de ontwikkeling van snelle netwerktrajecten. Daarmee willen we tegemoetkomen aan organisaties die op zoek zijn naar steeds striktere SLA’s, voortbouwend op het strategische belang van Finland als portaal tussen Europa en Azië.”

De uitbreiding van Colts netwerk met hoge bandbreedte naar Finland volgt op de recente introductie van een nieuwe point of presence (PoP) in het datacenter MRS1 van Interxion in Marseille en de investeringen die Colt eerder dit jaar deed in de uitbreiding van zijn Aziatische metronetwerk naar Singapore en Hong Kong. Hiermee wil Colt voorzien in de vraag van klanten naar verbindingen met hoge bandbreedte tussen Europa, Afrika, het Midden-Oosten en de regio Asia Pacific.

 

Corneel Haine

Evoke (CJ Communications BVBA)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be