Colt breidt samenwerking met Microsoft uit voor end-to-end ondersteuning bij cloudmigraties

Colt breidt samenwerking met Microsoft uit voor end-to-end ondersteuning bij cloudmigraties

Colt wordt Microsoft Azure Peering Service-partner en deelnemer aan het Azure Networking Managed Service Provider-programma

Diegem, 5 november 2019Colt Technology Services heeft zijn samenwerking met Microsoft uitgebreid om klanten optimaal te kunnen ondersteunen in elk stadium van hun cloudmigratie, variërende van het bepalen van de benodigde netwerkinfrastructuur tot het leveren van hoogwaardige internetverbindingen voor Microsoft 365 en Microsoft Teams. Colt is nu introductiepartner voor de Microsoft Azure Peering Service en neemt deel aan het Azure Networking Managed Service Provider (MSP)-programma.

Bedrijven konden tot vandaag alleen een verbinding met de cloud maken via het publieke internet of via dedicated connectiviteit die werd aangeboden door Azure ExpressRoute en een ExpressRoute-partner zoals Colt. De introductie van Azure Peering Service voegt een derde mogelijkheid toe. Het stelt organisaties in staat om gebruik te maken van een directe interconnect tussen Colt’s IP Access en het publieke netwerk van Microsoft, zodat er geen sprake is van tussenliggende operators. Dit waarborgt betrouwbare prestaties, lage latency, verbeterde routering en een optimale gebruikservaring voor Microsoft 365.

De Azure Peering Service biedt een oplossing voor veelvoorkomende problemen die gebruikers ervaren bij een verbinding met de cloud via het publieke internet: onbetrouwbare prestaties, beschikbaarheid en latency. Via deze nieuwe dienst kan Colt zijn klanten wereldwijd voorspelbare netwerkprestaties bieden via zestien IP peering-punten en de mogelijkheid om gebruik te maken van een publiek IP-adresseringsplan.

Om zijn positie binnen het Azure-ecosysteem verder te versterken neemt Colt ook deel aan het Azure Networking Managed Service Provider-programma. Daarmee kan het zakelijke gebruikers van Azure een brancheleidende netwerkervaring bieden die hen helpt met het verbinden, operationaliseren en opschalen van de clouddiensten die zij in Azure hosten.

Colt is Gold Partner van Microsoft en is sinds 2014 Azure Express Route-partner. In die hoedanigheid levert het hoogwaardige, on demand toegang tot applicaties in de cloud van Microsoft. Dankzij de vandaag aangekondigde stappen kan Colt organisaties een ongeëvenaarde gebruikservaring bieden voor applicaties in Azure. 

“Veel organisaties zijn bezig met het gedeeltelijk of geheel migreren van hun on-premise IT-omgevingen naar de cloud. Voor die digitale transformatie hebben ze een aanbieder van connectiviteit nodig die niet alleen een oplossing biedt die deze migraties mogelijk maakt, maar hen ook vakkundig kan bijstaan tijdens de overgangsfase", vertelt Peter Coppens, Vice President Product Portfolio bij Colt. “We zijn enorm enthousiast over de uitbereiding van onze samenwerking met Microsoft. De combinatie van zijn cloud- en softwareoplossingen met het connectiviteitsaanbod van Colt helpt bedrijven met de overstap naar de werkplek van morgen.”

Ross Ortega, Partner Program Manager Azure Networking bij Microsoft: “Als Microsoft Azure ExpressRoute-partner biedt Colt hoogwaardige, on demand en dedicated verbindingen met Microsoft Azure. Het doet ons een genoegen om onze relatie met Colt uit te breiden door de deelname aan twee van onze Azure Networking-programma’s: als introductiepartner voor de Azure Peering Service en als deelnemer aan het Azure Networking Managed Service Provider (MSP)-programma.”

Dit nieuws volgt op de introductie van Colt Intelligent Communications. Deze zakelijke oplossing combineert de kracht van Microsoft 365 en Microsoft Teams met de spraak- en datanetwerken van Colt, zodat een unieke, integrale IT-oplossing ontstaat. Dit biedt organisaties nog meer mogelijkheden om de samenwerking en hun innovatievermogen een impuls te geven. Klanten van Colt kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van Azure Peering Service en profiteren van de deelname van Colt aan het Azure Networking Managed Service Provider-programma. 

Over Colt 
Colt streeft ernaar om klanten het allerbeste te faciliteren bij hun digitale transformatie door middel van agile en on-demand high bandwidth-oplossingen. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 27.500 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt heeft een reputatie opgebouwd door klanten op de eerste plaats te zetten. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 213 aangesloten steden, in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in zijn sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.net.

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel