Colt breidt samenwerking met Microsoft uit ter ondersteuning van een nieuwe generatie van cloudgebaseerde spraakdiensten

Operator Connect for Microsoft Teams biedt een eenvoudig inkoopproces en verbetert de spraakervaring van zakelijke Teams-gebruikers

Diegem, 3 november 2021 – Colt Technology Services, aanbieder van flexibele, high-bandwidth connectiviteitsoplossingen, is toegetreden tot het Operator Connect for Microsoft Teams-programma. Colt is hiermee één van de operators die met Microsoft samenwerkt aan het verbeteren van de gebruikerservaring van Microsoft Teams en het vereenvoudigen van het inkoopproces voor spraakdiensten.

Operator Connect is een nieuwe, door een operator beheerde dienst die vaste telefonie met Teams integreert. Klanten van Colt profiteren daarmee van een volledig beheerde en geïntegreerde ervaring met Teams. De integratie omvat gecombineerde technische ondersteuning, service level agreements en directe peering via Microsoft Azure voor een verbeterde quality of service. Organisaties beschikken daarmee over één-op-één netwerkverbindingen voor de rechtstreekse uitwisseling van spraakverkeer tussen netwerken, voor optimale betrouwbaarheid.

Operator Connect

Organisaties profiteren met Operator Connect van flexibele en concurrerende beltarieven en het gemak van één aanbieder voor dekking in meerdere landen. Dat wordt gecombineerd met voordelen als eenvoudige installatie en beheer, lagere infrastructuur- en beheerkosten, een betere gebruikservaring voor Teams en verbeterde ondersteuning via het Teams-beheerportal.

Colt introduceerde eerder dit jaar de Colt Cloud Session Border Controller (SBC). Dat vertegenwoordigde een belangrijke stap in het versnellen en vereenvoudigen van de integratie van vaste telefonie met Teams. Cloud SBC, dat deel uitmaakt van de Intelligent Communications-oplossing van Colt, is een volledig cloudgebaseerde oplossing die een einde maakt aan de noodzaak om hardware op locatie of in een datacenter te hosten. Organisaties kunnen die oplossing in een paar dagen tijd implementeren.

Doorgedreven samenwerking

Met de deelname aan het Operator Connect-programma, heeft Colt de samenwerking met Microsoft naar een hoger niveau gebracht. De twee partijen werken nauw samen aan de ontwikkeling van een moderne telefonie-ervaring, ondersteund door flexibele high-bandwidth connectiviteit.

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt: “De afgelopen 18 maanden is gebleken dat spraakdiensten één van de belangrijkste aspecten zijn van de IT-infrastructuur van organisaties. Een verbeterde en gestroomlijnde vanuit de cloudgebaseerde spraakdienst draagt bij aan zakelijke productiviteit en flexibiliteit. We zijn verheugd dat Colt tot gekwalificeerde Operator Connect-partner is verkozen. Samen luiden Colt en Microsoft de toekomst van cloudgebaseerde spraakdiensten in. Operator Connect is het zoveelste voorbeeld van de diepgaande en strategische banden die Colt aangaat met partners voor de ontwikkeling en implementatie van oplossingen die de klantenervaring verbeteren.”
Taimoor Husain, modern workplace strategy & GTM lead Telcos bij Microsoft: “We vinden het geweldig om Colt als Operator Connect-partner te verwelkomen. We hebben nauw samengewerkt om klanten een naadloos geïntegreerde, moderne en brancheleidende telefonie-ervaring te bieden. Dat is de volgende stap in het aanbieden van gezamenlijke diensten die bijdragen aan hechtere integratie met het Teams-platform.”

Klanten kunnen kiezen voor Colt als operator en hun beldiensten verbinden via het beheercentrum van Teams.

Over Colt ​
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt meer dan 900 datacenters en meer dan 29.000 aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties in meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat om de behoeften van zijn klanten centraal te stellen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.colt.net

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be