Colt breidt IQ Network uit in Midden en Oost-Europa

Colt breidt IQ Network uit in Midden en Oost-Europa

Door de uitbreiding ondersteunt Colt digitale transformaties in deze snelgroeiende regio

Colt Technology Services kondigt de uitbreiding aan van zijn Colt IQ Network in Midden en Oost-Europa. Het doel is om bij te dragen aan de verdere digitale transformatie van lokale bedrijven met flexibele, on-demand en high-bandwidth netwerkservices.

Colt investeert in deze regio met oog op de snelle economische groei en daaruit volgende vraag naar high bandwidth connectiviteit. Met de uitbreiding van zijn IQ Network verbindt Colt belangrijke knooppunten in de regio, waarvoor ruim 7.000 kilometer aan nieuwe glasvezelverbindingen gelegd zal worden. De steden die met het netwerk zullen worden verbonden zijn onder andere: Sofia (Bulgarije), Zagreb (Kroatië), Brno en Praag (Republiek Tsjechië), Boedapest (Hongarije), Krakau en Warschau (Polen), Boekarest (Roemenië), Belgrado (Servië) en Bratislava (Slowakije). Daarnaast zal Colt tien datacenters verbinden met behulp van netwerkapparatuur van Ciena en een packet platform van Cisco. 

Het Colt IQ Network zal in het eerste kwartaal van 2019 beschikbaar zijn voor bedrijven in Midden- en Oost-Europa. Het zal voorzien in glasvezel-diensten met snelheden tot 100 Gbps, Spectrum-diensten en Ethernet-diensten. 

Colt heeft dit jaar fors geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn IQ Network. Daarnaast heeft het de reikwijdte en dichtheid van zijn netwerken in Dublin en Berlijn opgevoerd. Dit sluit aan op het streven van Colt om bedrijven te voorzien van de connectiviteit die nodig is om hun prestaties naar een hoger plan te brengen. 

“Connectiviteit is van cruciaal belang voor de toekomst van elke economie. Colt kan in Midden en Oost-Europa een strategische rol vervullen door het concurrentievermogen en de productiviteit van bedrijven te bevorderen en in hun toekomstige netwerkbehoeften te voorzien”, zegt Carl Grivner, CEO van Colt Technology Services. “Het afgelopen jaar hebben we het Colt IQ Network fors uitgebreid in Europa, Azië en Noord-Amerika. We zijn vastbesloten om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van lokale en internationale bedrijven om overal ter wereld bij te dragen aan economische groei.” 

 

Over Colt
Colt streeft ernaar om klanten het allerbeste te faciliteren bij hun digitale transformatie door middel van agile en on-demand high bandwidth-oplossingen. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 850 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 27.500 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds. 

Colt heeft een reputatie opgebouwd door klanten op de eerste plaats te zetten. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 213 steden, in bijna 32 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in zijn sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.nl.

 

 

Ymke Deprez PR Consultant, Evoke
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel