Skip to Content
Colt biedt multi-cloud connectiviteit op basis van zijn bekroonde SD-WAN-diensten

Colt biedt multi-cloud connectiviteit op basis van zijn bekroonde SD-WAN-diensten

Nieuwe connectiviteitsoplossing ondersteunt bedrijven bij de volgende stap in hun digitale transformatie

Diegem, 29 juni 2020 - Colt Technology Services heeft zijn SD-WAN-platform uitgebreid met multi-cloud connectiviteit. Hiermee krijgen bedrijven met een enkele verbinding toegang tot meerdere Cloud Service Providers (CSP's) en cloud-naar-cloud-verbindingen. Dit draagt bij aan verbeterde veiligheid, meer flexibiliteit en lagere latency, in vergelijking met verbindingen via het publieke internet. Colt’s SD WAN-propositie biedt intelligente herkenning van applicaties en mogelijkheden voor het aansturen van het netwerkverkeer om de beschikbaarheid en prestaties van multi-clouddiensten te verbeteren. 

De nieuwe oplossing wordt ondersteund door het Colt IQ Network dat 29.000 gebouwen en meer dan 900 datacenters verbindt en wereldwijd ondersteuning biedt aan ruim 25.000 klanten. Dit glasvezelnetwerk met een hoge dichtheid is volledig eigendom van Colt en biedt bedrijven de mogelijkheid om te profiteren van een integrale, naadloze verbinding met de cloud. De publieke en private peering van Colt met CSP’s in alle delen van de wereld, waaronder Amazon Web Services, Google Cloud en de Azure Cloud van Microsoft, optimaliseren het applicatieverkeer door het meest directe traject te volgen, ongeacht de combinatie van cloud-platforms waarvoor bedrijven kiezen.

Colt verwacht in de komende tien jaar een transformatie op het gebied van cloud computing. Uit hun onderzoek blijkt dat 96 procent van alle IT-besluitvormers het aandurft om bedrijfskritische activa in de cloud onder te brengen. Verder blijkt dat 86 procent van alle bedrijven al een multi-cloudaanpak hanteert. Dit wijst erop dat de meerderheid van alle bedrijven een beroep doet op meerdere cloud-omgevingen om zich op te maken voor de volgende stap in hun digitale transformatie.

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt: “Steeds meer bedrijven zetten hun bedrijfskritische workloads over naar de cloud. Daarvoor maken ze gebruik van verschillende cloud-omgevingen. Samenwerken met een connectiviteitspartner die in staat is om te voorzien in krachtig presterende, snel schaalbare en uiterst veilige verbindingen met een of meer cloud-omgevingen is daarmee belangrijker dan ooit.” Hij vult aan: “Bedrijven die een beroep doen op Colt’s SD-WAN-oplossing kunnen nu al van deze mogelijkheden profiteren zodat ze zich kunnen richten op hun volgende groeifase, in de wetenschap dat hun bedrijfsprocessen worden ondersteund door het beste netwerk in zijn categorie en de beste CSP’s in hun soort.”

“Steeds meer bedrijven hanteren een hybride of multi-cloudaanpak. Daarmee kunnen ze applicaties sneller implementeren en bedrijfskritische applicaties hosten binnen de infrastructuur die het beste op hun bedrijfsbehoeften aansluit. Dat is iets waarvan het succes van Anthos van Google Cloud getuigt”, zegt Kevin O’Kane, managing director Partnerships bij Google Cloud. “Het doet ons een genoegen dat Colt zijn mogelijkheden uitbreidt en bedrijven ondersteunt door middel van optimale connectiviteit met verschillende cloud-omgevingen.”

“Het leiderschap van Colt uit zich in de quality of experience, uitmuntende prestaties en de zakelijke veerkracht van klanten in Europa, Azië en Noord-Amerika”, zegt Michael Wood, de CMO van Versa Networks. “We vinden het geweldig om samen te werken met Colt en zijn innovatieve multi-cloud connectiviteitsoplossing. Deze maakt gebruik van Versa Secure SD WAN om bedrijven overal ter wereld een optimale gebruikservaring te bieden.”

Over Colt

Colt streeft ernaar de manier waarop de wereld werkt te transformeren door middel van de kracht van de connectiviteit. Het Colt IQ Network verbindt 900+ datacenters in Europa, Azië en Noord-Amerika's grootste business hubs, met meer dan 29.000 op netto-gebouwen en groeiend. 

Colt begrijpt de vereisten voor zakelijke connectiviteit en biedt oplossingen met hoge prestaties en hoge bandbreedte om het succes van klanten mogelijk te maken, waarbij de visie van Colt erop gericht is om het meest klantgerichte bedrijf in de industrie te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties in meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is een erkende innovator en pionier op het gebied van Software Defined Networks (SDN) en Network Function Virtualisation (NFV). Colt is in privébezit en is een van de meest financieel gezonde bedrijven in de sector en in staat om de beste klantervaring te bieden tegen een concurrerende prijs. Voor meer informatie kunt u terecht op www.colt.net.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel