Colt biedt klanten met Microsoft’s SaaS-oplossingen speciale IP Access-dienst

Colt verrijkt Microsoft’s Azure Peering Service met prioritering van dataverkeer

Brussel, 28 mei 2020   Colt Technology Services introduceert cloudspecifieke dedicated internetconnectiviteit voor bedrijven die gebruikmaken van Microsoft SaaS-services, zoals Microsoft Teams en Microsoft 365. Met ‘Cloud Prioritisation Service for IP Access’ biedt Colt de mogelijkheid om prestaties te verbeteren door het optimaliseren van de routering en het prioriteren van verkeersstromen. De introductie volgt kort op het algemeen beschikbaar komen van Microsoft Azure Peering Service. 

Colt’s IP Access-dienst helpt organisaties om een optimale gebruikservaring te bieden door ervoor te zorgen dat Microsoft Teams en Microsoft 365-flows integraal worden geoptimaliseerd tot en met de ‘last mile’vanaf alle klantlocaties die via Colt IP Access zijn verbonden met Azure. 

Door de optimalisatie van de routering en prioritering van verkeersstromen profiteren gebruikers van betrouwbare, high-performance connectiviteit. Colt garandeert daarbij een lage latency op basis van een SLA, zelfs als er sprake is van hoge volumes aan dataverkeer in de last mile. 

Om optimale veiligheid te waarborgen garandeert Colt dat er alleen gebruik wordt gemaakt van de netwerken van Colt en Microsoft. Er gaat geen data over IP-netwerken van derden. Cloud Prioritisation Service for IP Access wordt ondersteund door het Colt IQ Network, dat 29.000 gebouwen en meer dan 900 datacenters verbindt en wereldwijd ruim 25.000 klanten bedient. Colt is volledig eigenaar van dit glasvezelnetwerk met hoge dichtheid, dat bedrijven in staat stelt om te profiteren van integrale, naadloze cloud-connectiviteit. De IP Access-dienst is per direct beschikbaar in Europa en zal voor de zomer van 2020 ook in Azië verkrijgbaar zijn.

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt: “Zakelijke gebruikers doen voor hun communicatie en samenwerking dagelijks een beroep op Microsoft 365 en Microsoft Teams. We kennen allemaal de toegevoegde waarde van deze tools voor organisaties. De verbeterde integratie tussen Colt en Microsoft biedt hen de mogelijkheid om de gebruikerservaring verder te optimaliseren.” Hij vervolgt: “Optimale connectiviteit is onmisbaar om werkelijk te kunnen profiteren van alles wat de cloud te bieden heeft. Dat is iets wat organisaties regelmatig over het hoofd gezien. We blijven ons daarom focussen op mogelijkheden om cloudconnectiviteit slimmer, eenvoudiger en veiliger te maken, zodat organisaties optimaal kunnen presteren.”

Jeff Cohen, algemeen directeur van Microsoft Azure: “Colt was al een Microsoft Azure ExpressRoute-partner en leverancier van on demand en dedicated verbindingen met Azure. Het doet ons een genoegen om onze relatie met Colt verder uit te breiden ter ondersteuning van onze nieuwe Azure Peering Service.”

Colt is Gold Partner van Microsoft en is sinds 2014 ook Azure Express Route-partner. Colt biedt klanten veilige, betrouwbare en real-time toegang tot Azure en was een van de Europese netwerkserviceproviders die in november 2019 deelnamen aan de lancering van de publieke preview van Microsoft’s Peering Service. 

Over Colt ​ ​
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren. ​
Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 29.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen, als fundament voor het succes van haar klanten. De high-performance en high-bandwidth oplossingen worden ontwikkeld vanuit Colt’s missie om het meest klantgerichte bedrijf in de sector te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in de sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.net.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be