Colt biedt directe verbinding met IBM Cloud

Colt Technology Services zorgt voor veilige en betrouwbare connectiviteit met IBM Cloud Direct Link met minimale latency en hoge bandbreedte

Colt Technology Services heeft zijn samenwerking met IBM uitgebreid en biedt nu ondersteuning voor IBM Cloud Direct Link. Zakelijke klanten kunnen op deze manier een private netwerkverbinding tot stand brengen tussen hun IT-infrastructuur en IBM Cloud.

De beveiliging, betrouwbaarheid en het prestatievermogen van het netwerk zijn voor bedrijven van cruciaal belang om optimaal te kunnen profiteren van de cloud. De samenwerking tussen Colt en IBM biedt hen een cloud-netwerkervaring met meer resilience, minimale latency en veilige toegang tot bedrijfskritische applicaties.

Zakelijke gebruikers van de IBM Cloud Direct Link dienst kunnen nu een beroep doen op Dedicated Cloud Access van Colt om private netwerkverbindingen op te zetten tussen hun datacenters of kantoorlocaties en IBM Cloud. Het Colt IQ Network omvat ondermeer het 100 Gbps geoptimaliseerde volledig eigen netwerk van Colt en verbindt wereldwijd meer dan 850 datacenters en ruim 26.000 gebouwen. Bedrijven kunnen daarmee profiteren van een cloud-netwerkervaring die veel beter is dan via het publieke netwerk.

In het kader van deze uitgebreide samenwerking neemt Colt deel aan het IBM Cloud Direct Link Service Provider Program. Dit is door IBM in het leven geroepen om bedrijven overal ter wereld toegang te bieden tot betrouwbare connectiviteit.

“Bedrijven zetten essentiële diensten voor onder meer kunstmatige intelligentie, gegevensanalyse, blockchain en het IoT steeds vaker in de cloud, om nieuwe zakelijke inzichten te verkrijgen uit ongestructureerde data”, zegt Kit Linton, vice president Network bij IBM Cloud. “Als deelnemer van het voortdurend groeiende IBM Cloud Direct Link Service Provider Program biedt Colt met zijn IQ Network private en schaalbare verbindingen met IBM Cloud, waarmee cloudgedreven transformatie nog meer kracht bijgezet kan worden.”

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt Technology Services voegt toe: “We vinden het geweldig om samen met IBM bedrijven te helpen om hun cloudactiviteiten uit te breiden en groei te bevorderen. De voordelen van digitale transformatie zijn inmiddels welbekend en clouddiensten dragen daar in hoge mate aan bij. Onze samenwerking biedt gebruikers van het IQ Network en Dedicated Cloud Access van Colt de mogelijkheid van private verbindingen met IBM Cloud op te zetten vanaf elke gewenste locatie, of het nu gaat om een datacenter of een kantoor. Dit draagt niet alleen bij aan lagere netwerkkosten en hogere overdrachtssnelheden, maar ook aan een consistentere gebruikservaring en daarmee naadloze connectiviteit met IBM Cloud.”

Over Colt          
Colt streeft ernaar om klanten het allerbeste te faciliteren bij hun digitale transformatie door middel van agile en on-demand high bandwidth-oplossingen. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 850 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 26.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt heeft een reputatie opgebouwd door klanten op de eerste plaats te zetten. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 207 aangesloten steden, in bijna 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een particulier bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in zijn sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.be

 

Contacteer ons
Ymke Deprez PR consultant, Evoke
Ymke Deprez PR consultant, Evoke
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel