CO2logic behaalt Plan Vivo-certificaat voor eerste klimaatproject Green Sahel in Burkina Faso

Project in de strijd tegen aftakelende biodiversiteit en nefaste landbouwtechnieken

Het Belgische onafhankelijke klimaatadviesbureau CO2logic, gespecialiseerd in het berekenen, reduceren en compenseren van CO2-uitstoot, heeft het Plan Vivo-certificaat behaald voor het ‘Green Sahel’ klimaatproject in Burkina Faso. Green Sahel is zo het eerste project in Burkina Faso dat gecertificeerd werd. Het Plan Vivo-certificaat vertegenwoordigt projecten die vermindering van CO2 op lange termijn nastreven en daarbij ook milieu- en sociale voordelen behalen.

“Green Sahel draagt bij tot vele duurzame ontwikkelingsdoelstellingen”, vertelt Antoine Geerinckx, zaakvoerder van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic. “Dit project is het resultaat van de daadwerkelijke samenwerkingen tussen diverse NGO’s en ontwikkelingsorganisaties zoals LuxDev, Reach Italia, AGED.”

Aanpak woestijnvorming & leefbaarheid
‘Green Sahel’ is het eerste gecertificeerde klimaatproject in haar soort in Burkina Faso en streeft in samenwerking met lokale rurale gemeenschappen naar een duurzame aanpak van de aftakelende biodiversiteit en landbouwtechnieken die woestijnvorming, honger en migratie in de hand werken. Dankzij de toepassing van eenvoudige, maar slimme landbouwherstellingstechnieken herstelt de flora waaronder gras, vegetatie en bomen en krijgt het leven in de Sahel in Burkina Faso een nieuwe kans.

Great Wall Initiative
Het klimaatproject draagt bij tot GREAT WALL INITIATIVE, een internationale actie die het oprukken van de Saharawoestijn stopzet door een groene muur van planten en bomen op te trekken in de Sahelstreek. Die streek loopt over de landsgrenzen heen van Senegal, Mali, Burkina, Benin, Nigeria, Tsjaad, Soedan…

Naast het ‘Green Sahel’-project in Burkina Faso, steunt CO2logic als voortrekker van klimaatprojecten in Afrika ook reeds verschillende andere projecten zoals Teg Stove en Wanrou in Benin en Ecomakala-Virunga in Congo.

Voor meer informatie: www.greensahel.org of Plan Vivo certificering: www.planvivo.org/project-network/rehabilitation-of-the-sahel-reach-burkina-faso/

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel