CLW Kortrijk en VTI Waregem winnen Install Skills plumbing & heating editie 2023, gesponsord door Testo

Specialist in meetapparatuur zet zich al jaren in om beroep van installateur aantrekkelijker te maken

Kortrijk, 12 juni 2023 - Afgelopen vrijdag werd in de B’aula van Embuild de winnaar van Install Skills Plumbing & Heating editie 2023 bekendgemaakt. Met die jaarlijkse praktijkoefening voor scholen willen Embuild en Techlink onderwijs en industrie dichter bij elkaar brengen en meer jongeren warm maken voor het beroep van installateur sanitair en verwarming. Ook Testo, de specialist in innovatieve meetapparatuur die als sponsor gratis meetapparatuur levert aan de scholen, zet zich daar via diverse initiatieven al jaren voor in.

De twee eindlaureaten: CLW Kortrijk + VTI Waregem
De twee eindlaureaten: CLW Kortrijk + VTI Waregem

Installateurs sanitair en centrale verwarming, maar ook geschoolde koeltechniekers, zijn al jaren gegeerd wild op de arbeidsmarkt. 

“Opvallend, gezien de gegarandeerde werkzekerheid in een uitdagende sector die dankzij allerhande technologische ontwikkelingen en innovaties voortdurend in beweging is, en die bovendien een belangrijke rol te spelen heeft in de verduurzaming van onze maatschappij”, stelt Jeroen Van Der Kelen, CEO van Testo België. Met Testo proberen we daarom al jaren om jongeren op verschillende manieren te enthousiasmeren voor onze sector - bijvoorbeeld door deze praktijkoefening te sponsoren en gratis meetapparatuur te leveren.

Bruggen bouwen tussen onderwijs en industrie 

Die oefening in sanitair en verwarming is een soort gemoedelijke scholenwedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door de West-Vlaamse afdeling van Embuild (de voormalige Confederatie Bouw) en beroepsfederatie Techlink, die samen alles bijeen een kleine 20.000 leden tellen. Elke school dient een installatie met diverse toestellen en leidingen te installeren die nadien door een professionele jury beoordeeld wordt, met als opzet onderwijs en industrie dichter bij elkaar te brengen. Het ultieme einddoel: jongeren warm maken voor een loopbaan als technieker of installateur.

Met Install Skills plumbing & heating, dat we dit jaar al voor de zeventiende keer organiseren, willen we jongeren een kans geven om reële ervaring op te doen, de kneepjes van het vak te leren en hun opgedane kennis in de praktijk te brengen. Ook willen we hen laten kennismaken met nieuwe technieken en materialen. Dat is enkel mogelijk met de steun van partners als Testo, die hun knowhow en technologie gratis ter beschikking stellen”, stelt Gerd Decoene, Directeur onderneming en omgeving bij Embuild West-Vlaanderen.

Gratis meetapparatuur en opleidingen

Naast het sponsoren van de scholenwedstrijd doet Testo nog heel wat andere zaken.

Ook buiten de wedstrijd stellen we onze meetinstrumenten tegen verminderde prijzen ter beschikking van scholen, digitale oplossingen zoals bijvoorbeeld het testo Pro+-platform bieden we volledig gratis aan. Daarnaast gaan onze productspecialisten regelmatig langs bij onderwijsinstellingen om opleidingen te geven over specifieke thema’s zoals ventilatie, digitale attesten, thermografie of warmtepompen, of komen zij met hun leerlingen bij ons langs voor een rondleiding of om een kijkje te nemen in onze labo’s. Verder voorzien we ook heel wat educatief en informatief materiaal, dat we samen met verschillende sectororganisaties ontwikkelen”, besluit Jeroen Van Der Kelen, CEO van Testo België. 

 

Over Testo

Testo, dat zichzelf in 1957 op de kaart zette met de ontwikkeling van de eerste elektronische thermometer, is wereldleider in innovatieve, high-precision meetoplossingen en -technologie voor HVAC/R (Heating, Ventilation, Air Conditioning and Refrigeration), voeding, farma en industrie. Het Duitse bedrijf, met wortels in het Zwarte Woud, telt vandaag 36 dochtermaatschappijen en 3.400 werknemers in 25 landen over de hele wereld. 

De producten, oplossingen en diensten van Testo maken het mogelijk om tijd en middelen te besparen en de kwaliteit van goederen te verbeteren, om zo bij te dragen tot de bescherming van onze gezondheid en het milieu. 

Momenteel draait het bedrijf een omzet van 400 miljoen euro, waarvan telkens een tiende in R&D geïnvesteerd wordt. De Belgische tak van Testo werd in 1986 opgericht door Jean-Pierre Van der Kelen en is, na Duitsland, het belangrijkste land van de groep, zowel in omzet als qua innovatie.

 

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be