Chevron Lubricants onthult nieuwste motorolie voor gecombineerde warmte- en energieopwekking: Texaco HDAX 9300 SEA 40

Texaco HDAX 9300 SAE 40 is een premium performance medium ash gasmotorolie die speciaal is ontwikkeld voor 4-takt aardgasmotoren met stalen zuigers en hoge BMEP.

Texaco HDAX 9300, op de markt gebracht door Chevron Lubricants, heeft een goedkeuring voor INNIO Jenbacher Type 9-motoren met Hoge BMEP met stalen zuigers, en bestaat uit een moderne chemische samenstelling die is afgestemd op katalysators. Texaco HDAX 9300 SAE 40 is ontwikkeld om een combinatie van langere verversingstermijnen en minimaal olieverbruik mogelijk te maken in dit type motoren dankzij verbeterde weerstand tegen oxidatie en betere instandhouding van het totale basisnummer.

Moderne aardgasmotoren werken met hogere temperaturen dan ooit tevoren, zodat een motorolie als de Texaco HDAX 9300 een cruciale rol speelt in het tegengaan van afzettingen op de zuigers en de cilinders. Het asgehalte is zo geformuleerd dat het helpt beschermen tegen het verzinken van de kleppen en tegelijkertijd de vorming tegengaat van asafzettingen in de verbrandingskamer die kunnen leiden tot voorontsteking.

Dankzij een samenstelling die is gericht op het beschermen van motoren op aardgas die onder zware omstandigheden opereren, zoals high output 10 MWel-klasse apparaten, zorgt HDAX 9300 voor extra bescherming tegen slijtage, een langere uptime en verbeterde productie-efficientie én een langere onderhoudsinterval. Texaco HDAX 9300 SAE 40 heeft al direct bij de introductie een goedkeuring voor Type 9 motoren van INNIO Jenbacher na succesvolle veldtesten.

Olie-integriteit is essentieel in omgevingen met minimale toleranties en extreme temperaturen omdat deze bijdraagt aan lagere operationele en onderhoudskosten dankzij verbeterde bescherming tegen corrosie en oxidatie en aan het in toom houden van de stijging van het TAN (Total Acid Number).

Marty Brown, Global Brand OEM Manager, Industrial bij Chevron Lubricants, zegt, “De sectorkennis binnen de complete waardeketen van Chevron, van de ontwikkeling van additieven tot de basisolie speelde een cruciale rol bij het behalen van een van de eerste typegoedkeuringen voor INNIO Jenbacher voor Hoge BMEP Type 9-motoren met stalen zuigers.”

“HDAX 9300 biedt geavanceerde afzettingenbeheersing in de meest moderne high Brake Mean Effective Pressure (BMEP groter of gelijk aan 22 bar) motoren met stalen zuigers. Deze motoren presteren hierdoor schoner, met grotere betrouwbaarheid, alkaliteitsreserve en ‑retentie, wat zorgt voor verhoogde productiviteit. Het gebruik van HDAX 9300 in de nieuwste generatie high-output motoren die draaien onder zware omstandigheden met zeer hoge zuigertemperaturen en -druk helpt om zuigerveergroeven schoon en cilinderwanden beschermd te houden.”

Het nieuwe product wordt ondersteund met het Texaco Lubewatch oliemonitoringprogramma waarmee klanten de prestaties van hun materieel kunnen bewaken en olieverversingsintervallen in lijn kunnen houden met de onderhoudsintervallen die de motorfabrikant voorschrijft.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be