Chery breidt dealernetwerk fors uit door samenwerking met D&O Mobility Group

Alsemberg, Roeselare & Oudenaarde, 10 oktober 2024 – OMODA en JAECOO, de twee automerken die Chery vanaf begin volgend jaar zal verkopen in België, zullen ook verdeeld worden via het uitgebreide netwerk van D&O Mobility Group. Dat is één van de grootste autogroepen van het land. Dankzij deze strategische samenwerking zullen OMODA en JAECOO nog zichtbaarder worden op de Belgische wegen. 

D&O Mobility Group is een autogroep met vijftig jaar familiegeschiedenis. Verdeeld over 15 vestigingen stelt de groep 270 medewerkers tewerk. Met een jaarlijkse verkoop van 9.000 nieuwe voertuigen en tweedehandswagens behoort D&O Mobility Group tot de twintig grootste autoretailers van het land. De familiale kernwaarden van het bedrijf, gebundeld onder het motto “Driven by values”, zijn klantgerichtheid, persoonlijke service en de zorg voor medewerkers.

“Door de lokale aanwezigheid van D&O kunnen klanten rekenen op toegankelijke testritten, snelle leveringen en een uitgebreide naverkoopservice van de Chery-merken, met een klantgerichtheid en service waarop D&O Mobility terecht trots is”, stelt Taylor Zhang, Country Director België bij Chery

Belangrijke samenwerking

OMODA & JAECOO zullen verkocht worden in de showrooms van D&O Mobility Group in Alsemberg, Roeselare en Oudenaarde. 

Christian Stas de Richelle, CEO van D&O Mobility Group, benadrukt het belang van de samenwerking: “Wij verheugen ons op onze samenwerking met de groep Chery, één van de grootste autoconcerns uit China. Dankzij hun meer dan 20 jaar ervaring in export over de hele wereld, begrijpen zij de economische en culturele verschillen heel goed. Dit vormt een essentiële basis voor een duurzame, verrijkende en succesvolle samenwerking. Met zeer hoogwaardige producten, zijn zij echt complementair naast de traditionele Europese of Aziatische merken. Op deze manier bieden wij aan onze klanten nog meer keuze om de juiste oplossing te vinden voor hun mobiliteit.”
Christian Stas de Richelle, CEO van D&O Mobility Group
Christian Stas de Richelle, CEO van D&O Mobility Group

Nieuwe kansen en service op maat

Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de Europese groeistrategie van Chery, waar het merk zich richt op duurzame mobiliteit en de nieuwste technologische innovaties.

“D&O Mobility Group voegt zich nu bij de selecte groep van Belgische verdelers, waaronder Pagnotta in Limburg, L'Universelle in Luik en Garage Serneels uit Heist-op-den-Berg, die reeds getekend hebben om de merken OMODA en JAECOO te verdelen”, geeft Taylor Zhang aan. “Dankzij deze samenwerking kunnen we onze lokale aanwezigheid verder versterken en nog meer klanten kennis laten maken met onze innovatieve voertuigen.”
Taylor Zhang, Country Director België bij Chery
Taylor Zhang, Country Director België bij Chery

Over Chery

Chery Group werd opgericht in 1997 en zijn dochteronderneming, Chery Automobile, is een van China's eerste automerken in eigen beheer die meer dan een miljoen voertuigen verkocht en internationaal actief is. In 2023 groeide de verkoop van Chery Group voor het twaalfde jaar op rij, met een cumulatieve verkoop van 1.881.316 voertuigen, goed voor een groeitempo op jaarbasis van 52,6%. In januari en februari 2024 behaalde de Chery Group een gecumuleerde autoverkoop van 348.019 voertuigen, 69,5% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Op dit moment heeft de Chery Group wereldwijd meer dan 13 miljoen klanten, waaronder 3,35 miljoen internationale gebruikers. Chery beschouwt onafhankelijke innovatie als zijn kernstrategie, door een productinnovatiesysteem op te zetten met een focus op technologische R&D en een kwalitatieve gebruikerservaring. Acht grote R&D-centra, waaronder die in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa, zijn met succes opgericht. Eind 2023 heeft Chery meer dan 29.000 patenten aangevraagd en meer dan 18.000 geautoriseerde patenten verkregen, waarmee het bedrijf zich in de voorhoede van de industrie positioneert. Chery is wereldwijd actief in meer dan 80 landen en regio's.

Over OMODA

OMODA verkent het slimme, elektrische autotijdperk. Het automerk is toegewijd aan het verkennen van innovaties in voertuigen en intelligente productie, intelligente auto-oplossingen en innovatie op het gebied van energie. OMODA zet zich in voor het bouwen van innovatieve bedrijfsmodellen waarin de bestuurder centraal staat, het verkennen van toekomstgerichte transporttechnologieën, het bouwen van duurzame groene ecosystemen en filantropie. OMODA streeft ernaar om wereldwijd hoogwaardige voertuigen en service aan te bieden. Momenteel verkent OMODA de nieuwe energiesector en werkt het een "Lifestyle of Health and Sustainability" (LOHAS) strategie uit die verder gaat dan auto's en tegemoetkomt aan het wereldwijde streven naar een beter leven.

Over JAECOO

JAECOO leidt de nieuwe stedelijke off-roadtrend met een uitzonderlijke vierwielaandrijving, opmerkelijke veiligheidsfuncties en toekomstgerichte intelligente technologieën. Het merk combineert luxe met het vakmanschap van internationale ontwerpteams, waardoor een nieuwe standaard wordt gezet voor SUV's. In de toekomst zal JAECOO duurzame ontwikkeling actief promoten, door all-road capaciteiten te combineren met nieuwe energie-oplossingen, en zo efficiëntere en milieuvriendelijkere off-road prestaties creëren om stedelingen een comfortabelere en groenere reiservaring te bieden.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Tour & Taxis Havenlaan 86C bus 15 1000 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be