Chery Automobile kondigt productie aan op Europese bodem

Wuhu, China, 22 april 2024 - Chery Automobile, de Chinese autobouwer achter de merken OMODA en JAECOO die binnenkort in België worden gelanceerd, is de eerste Chinese autobouwer die wagens zal produceren op Europese bodem. Chery heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Spaanse autobedrijf Ebro-EV Motors om nieuwe elektrische voertuigen te ontwikkelen via een joint venture in Barcelona. In de fabriek zal vanaf eind dit jaar de full-electric OMODA E5 van de band rollen. Chery luistert zijn opmars verder op met de aankondiging van een nieuw model, de OMODA 7. Meer details over deze elektrische SUV worden binnenkort onthuld.

Ebro-EV MOTORS is een automobielbedrijf gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de marketing van voertuigen, met productie in Spanje. Het merk Ebro werd opgericht in 1954 en stopte met de verkoop van voertuigen in 1987. In 2023 startte de Catalaanse regering het Ebro "herindustrialisatie”-project om de fabriek in Barcelona, waar tot 2021 Nissan-wagens werden geproduceerd, nieuw leven in te blazen. Ebro-EV MOTORS en de Catalaanse overheid kozen uiteindelijk Chery Automobile, dat een volwassen technologie en innovatief R&D-systeem heeft, als partner. 

Van links naar rechts: Jordi Hereu i Boher (Minister van Industrie en Toerisme), Pere Aragonès i Garcia (President van de Generalitat de Catalunya), Pedro Calef (CEO van EBRO), (Pedro Sánchez Pérez-Castejón (Premier van Spanje), Zhang Guibing (President van Chery International), Shan Xiangxiang (Vicegouverneur van de provincie Anhui), Yao Jing (Ambassadeur Extraordinary & Plenipotentiary van de Volksrepubliek China bij het Koninkrijk Spanje en het Vorstendom Andorra)
Van links naar rechts: Jordi Hereu i Boher (Minister van Industrie en Toerisme), Pere Aragonès i Garcia (President van de Generalitat de Catalunya), Pedro Calef (CEO van EBRO), (Pedro Sánchez Pérez-Castejón (Premier van Spanje), Zhang Guibing (President van Chery International), Shan Xiangxiang (Vicegouverneur van de provincie Anhui), Yao Jing (Ambassadeur Extraordinary & Plenipotentiary van de Volksrepubliek China bij het Koninkrijk Spanje en het Vorstendom Andorra)

Productie van OMODA E5

Het partnerschap zal niet alleen helpen om het merk Ebro nieuw leven in te blazen, maar zal ook de lokale werkgelegenheid stimuleren en de lokale economie bevorderen. Met dit joint venture in het Zona Franca havengebied van Barcelona, zullen Chery en Ebro-EV Motors 1.250 banen creëren. Naar verwachting zullen er in 2027 50.000 voertuigen geproduceerd worden, een aantal dat zal verdrievoudigen tot 150.000 in 2029. Eind dit jaar worden twee SUV-modellen van Ebro verwacht, gemaakt met technologie gedeeld met Chery. De fabriek zal ook de productie starten van de OMODA E5, het eerste elektrische model van Chery, evenals een model met verbrandingsmotor. De alliantie maakt Chery de eerste Chinese autofabrikant die voertuigen gaat produceren in Europa.

“Dit partnerschap is een grote stap in de groei van Chery Automobile wereldwijd”, getuigt Derek Du, Managing Director Benelux van Chery. “Het feit dat we de eerste Chinese producent zijn die productie start op Europese bodem, geeft blijk van onze ambitie om ons sterk groeitraject verder door te trekken. We zijn verheugd dat we deze aankondiging met Ebro-EV Motors kunnen maken, de lokale economie op die manier kunnen ondersteunen en samen kunnen bouwen aan de toegankelijkheid van elektrische wagens voor een breed en globaal publiek.”

Nieuw SUV-model

Chery onderstreept zijn ambities verder met de aankondiging van een nieuw model aan: OMODA 7. In vergelijking met de OMODA E5 zit de OMODA 7 wat hoger met grotere afmetingen. Het model zet het futuristische en technologische design van het OMODA-merk verder en zal daarnaast ook de rijervaring verder verbeteren. Meer productdetails worden nog onthuld.

Over Ebro

Ebro is een automobielbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, produceren en op de markt brengen van duurzame voertuigen. Het bedrijf zet zich in Spanje in voor de productie van modellen die rijden op schone energie als onmisbaar element in de vooruitgang van onze maatschappij naar meer duurzame mobiliteit en een groenere economie. Het bedrijf ontleent zijn naam aan het legendarische merk Ebro, geboren in 1954 en gewijd aan de productie van terreinwagens, bestelwagens, vrachtwagens en tractoren. De productie is gebaseerd op de herindustrialisatie van de historische Zona Franca fabriek in Barcelona.

Over Chery

Chery Group werd opgericht in 1997 en zijn dochteronderneming, Chery Automobile, is een van China's eerste automerken in eigen beheer die meer dan een miljoen voertuigen verkocht en internationaal actief is. In 2023 groeide de verkoop van Chery Group voor het twaalfde jaar op rij, met een cumulatieve verkoop van 1.881.316 voertuigen, goed voor een groeitempo op jaarbasis van 52,6%. In januari en februari 2024 behaalde de Chery Group een gecumuleerde autoverkoop van 348.019 voertuigen, 69,5% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Op dit moment heeft de Chery Group wereldwijd meer dan 13 miljoen klanten, waaronder 3,35 miljoen internationale gebruikers. Chery beschouwt onafhankelijke innovatie als zijn kernstrategie, door een productinnovatiesysteem op te zetten met een focus op technologische R&D en een kwalitatieve gebruikerservaring. Acht grote R&D-centra, waaronder die in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa, zijn met succes opgericht. Eind 2023 heeft Chery meer dan 29.000 patenten aangevraagd en meer dan 18.000 geautoriseerde patenten verkregen, waarmee het bedrijf zich in de voorhoede van de industrie positioneert. Chery is wereldwijd actief in meer dan 80 landen en regio's.

Over OMODA

OMODA verkent het slimme, elektrische autotijdperk. Het automerk is toegewijd aan het verkennen van innovaties in voertuigen en intelligente productie, intelligente auto-oplossingen en innovatie op het gebied van energie. OMODA zet zich in voor het bouwen van innovatieve bedrijfsmodellen waarin de bestuurder centraal staat, het verkennen van toekomstgerichte transporttechnologieën, het bouwen van duurzame groene ecosystemen en filantropie. OMODA streeft ernaar om wereldwijd hoogwaardige voertuigen en service aan te bieden. Momenteel verkent OMODA de nieuwe energiesector en werkt het een "Lifestyle of Health and Sustainability" (LOHAS) strategie uit die verder gaat dan auto's en tegemoetkomt aan het wereldwijde streven naar een beter leven.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be