Cargounit bestelt tot 30 locomotieven bij Siemens Mobility

  • Eerste afroep voor tien Vectron-locomotieven, met een optie voor 20 bijkomende stuks de komende jaren
  • Contract inclusief onderhoud
  • Grootste bestelling voor Siemens-multisysteemlocomotieven in Polen

Cargounit, de grootste onafhankelijke leasingmaatschappij voor locomotieven in Polen, heeft tot 30 Vectron MS-locomotieven besteld bij Siemens Mobility. De raamovereenkomst omvat de levering van tien stuks tegen eind 2023 en een optie voor 20 bijkomende locomotieven tegen 2024, alsook het onderhoud van de voertuigen. De eerste twee locomotieven worden dit jaar nog geleverd. De locomotieven zullen worden ingezet in Polen, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Kroatië en Servië, Nederland en optioneel ook Roemenië en Bulgarije. De leasingmaatschappij bestelde eerder al zes locomotieven bij Siemens Mobility in 2018 en 2019. De Vectron-vloot van Cargounit zou tegen 2024 kunnen uitgroeien tot 36 locomotieven.

“We zijn bijzonder blij met deze Vectron MS-bestelling uit Polen, de grootste die we tot op heden hebben mogen ontvangen. Met deze bestelling investeert Cargounit in een van de modernste en tegelijkertijd milieuvriendelijkste universele locomotieven die vandaag op de Europese markt verkrijgbaar zijn”, aldus Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock bij Siemens Mobility. “Dankzij hun modulaire ontwerp bieden deze locomotieven de bestuurders maximale flexibiliteit voor duurzaam grensoverschrijdend vervoer.”

“De strategie van Cargounit baseert zich op dynamische ontwikkeling via investeringen in moderne elektrische locomotieven. Deze aankoop van Vectron MS-locomotieven, die de kern vormen van heel wat vloten met multisysteemlocomotieven bij toonaangevende nationale en particuliere vervoerders, past perfect binnen de ontwikkelingsplannen van ons bedrijf. Internationaal vervoer, vooral in het intermodale segment, is het snelst groeiende marktsegment. De Vectron MS-locomotieven zijn een beproefd en gewaardeerd platform voor multisysteemlocomotieven en zijn door tal van Europese landen goedgekeurd. Een belangrijk aspect bij onze keuze van een leverancier voor de multisysteemlocomotieven was het vermogen om snel volledig gehomologeerde locomotieven te leveren teneinde te kunnen voldoen aan de huidige behoeften van onze klanten”, aldus Łukasz Boroń, voorzitter van de raad van bestuur van Cargounit.

De bestelde multisysteemlocomotieven hebben een maximaal vermogen van 6,4 megawatt en een topsnelheid van 200 km/u. Ze zijn uitgerust met het vereiste nationale treinbesturingssysteem en het Europese treinbesturingssysteem (ETCS).

Tot op heden heeft Siemens Mobility meer dan 1114 Vectron-locomotieven, waaronder 736 Vectron MS-locomotieven, verkocht aan 56 klanten in 16 landen. De Vectron-vloot heeft tot nu toe meer dan 490 miljoen kilometer afgelegd. De locomotieven op basis van het Vectron-platform zijn goedgekeurd voor gebruik in 20 Europese landen.

U vindt meer info op de website van Siemens.

Over Siemens Mobility
Siemens Mobility
 is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In het boekjaar 2020, dat eindigde op 30 september 2020, boekte Siemens Mobility een omzet van € 9,1 miljard en telde de onderneming wereldwijd ongeveer 38.500 medewerkers.

Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be