Bridgestone Mobility Solutions sluit zich aan bij het toonaangevende open innovatieplatform STARTUP AUTOBAHN voor de ontwikkeling van duurzame oplossingen

  • Bridgestone Mobility Solutions wordt hoofdpartner van het mobiliteitsnetwerk STARTUP AUTOBAHN dat toegang biedt tot meer dan 30.000 start-ups
  • Het partnerschap biedt de mogelijkheid relevante startups te verkennen, toekomstige gezamenlijke technologieën te testen en duurzame innovaties te ontwikkelen 
  • De aansluiting bij STARTUP AUTOBAHN is volledig in lijn met de innovatiestrategie van Bridgestone Mobility Solutions om toonaangevende, duurzame mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen

Brussel, 29 maart 2022 — Bridgestone Mobility Solutions, de business unit van Bridgestone EMIA die zich richt op de ontwikkeling en lancering van data-gedreven wagenpark-, banden- en mobiliteitsoplossingen, gaat een samenwerking aan met STARTUP AUTOBAHN, een mobiliteitsgericht innovatienetwerk. Dat netwerk wordt ondersteund door het Plug and Play Tech Center, het wereldwijde open innovatieplatform van Silicon Valley. 

Als wereldwijd toonaangevend open innovatieplatform brengt STARTUP AUTOBAHN, gevestigd in Stuttgart, toonaangevende bedrijven en start-ups samen om nieuwe ideeën te identificeren en baanbrekende technologieën in de mobiliteitssector te ontwikkelen. Met een netwerk van meer dan 30.000 start-ups en ongeveer 30 bedrijfspartners zorgt het platform voor een versnelling van het innovatieproces door middel van workshops, evenementen, bedrijfsontwikkeling en investeringsmogelijkheden. 

"De samenwerking met STARTUP AUTOBAHN is een belangrijke stap in onze strategie om continue innovatie en zakelijke vooruitgang te stimuleren", zegt Jan-Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions. "Als lid van dit hoogwaardige netwerk van pioniers, ondernemers en innovatieve denkers kijken we ernaar uit om samen te werken aan nieuwe ideeën en technologieën die zullen bijdragen aan een veiligere, efficiëntere en duurzamere toekomst." 
Jan-Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions
Jan-Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions

Bridgestone Mobility Solutions ondersteunt Bridgestone in haar digitale transformatie en streven naar een duurzame toekomst van mobiliteit. Daarnaast helpt de business unit klanten en partners bij het optimaal benutten van op gegevens gebaseerde inzichten voor een maximale efficiëntie. De business unit Bridgestone EMIA verzorgt een groot deel van de portefeuille aan digitale mobiliteitsoplossingen van het bedrijf, waaronder de toonaangevende Europese fleetmanagementoplossing WEBFLEET.

"We zijn ontzettend blij dat we Bridgestone Mobility Solutions mogen verwelkomen in ons wereldwijde netwerk", vertelt Sascha Karimpour, Managing Director bij Plug & Play Duitsland en mede-initiatiefnemer van STARTUP AUTOBAHN. "Bridgestone, bekend als een van de leidende banden- en rubberbedrijven wereldwijd, is bezig met de versnelling van zijn activiteiten op het gebied van digitale oplossingen, wat perfect past bij de end-to-end waardeketen van de mobiliteitspartners van STARTUP AUTOBAHN. Het diverse portfolio van Bridgestone​​ op het gebied van wagenpark-, banden- en dataoplossingen zal ons platform nieuwe kansen en een grote meerwaarde bieden."

Als nieuwe hoofdpartner van het STARTUP AUTOBAHN-platform, zal het deskundige innovatieteam van Bridgestone Mobility Solutions samenwerken met relevante start-ups binnen het netwerk die zich richten op verschillende innovatiegebieden, zoals elektrische mobiliteit, smart city-oplossingen en slimme bandentechnologieën. Het doel is om gezamenlijke waardeproposities te identificeren en aan pilotprojecten te werken voor de ontwikkeling van duurzame oplossingen die een meerwaarde bieden voor zowel klanten als de maatschappij.

"De mobiliteitssector ondergaat een enorme transformatie en innovatie is een cruciaal onderdeel van onze strategie voor duurzame groei", aldus Franck Leveque, Vice President Strategy & Incubation bij Bridgestone Mobility Solutions. "Dankzij de samenwerking met het open innovatieplatform STARTUP AUTOBAHN kunnen we niet alleen start-ups ondersteunen, alsook nieuwe en disruptieve modellen in het mobiliteitsecosysteem verkennen, maar krijgen we ook de unieke kans om een permanente dialoog tot stand te brengen met een netwerk van interessante en relevante partners uit de sector."

Bekijk voor meer informatie deze video

Over Bridgestone in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, India en Afrika

Bridgestone in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, India en Afrika (Bridgestone EMIA) is de regionale Strategic Business Unit van Bridgestone Corporation, wereldwijd marktleider op het gebied van banden en rubber die voortbouwt op haar expertise om oplossingen te bieden voor veilige en duurzame mobiliteit. Bridgestone EMIA heeft haar hoofdkantoor in Zaventem (België), telt meer dan 20.000 werknemers en is actief in 40 landen in de regio. Bridgestone biedt een gevarieerde productportfolio van eersteklas banden en geavanceerde oplossingen, ondersteund door innovatieve technologieën, die de manier waarop mensen zich over de hele wereld verplaatsen, wonen, werken en recreëren verbeteren.

Voor meer informatie over Bridgestone EMIA, bezoek www.bridgestone-emia.com en press.bridgestone-emia.com. Volg ons op Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn.

Over STARTUP AUTOBAHN

STARTUP AUTOBAHN, ondersteund door Plug and Play, is een open innovatieplatform dat een interface biedt tussen innovatieve technologiebedrijven en toonaangevende bedrijven in Stuttgart. De basis van het programma is de samenwerking tussen start-ups en corporate business units. De twee entiteiten zijn van bij het begin gelijkwaardig: samen evalueren ze het potentieel voor een joint venture, testen ze de technologie en werken ze aan het uiteindelijke doel: een succesvolle implementatie klaar voor productie. STARTUP AUTOBAHN, mogelijk gemaakt door door Plug and Play, biedt een community voor samenwerking.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be