Bridgestone Mobility Solutions en Justdiggit vieren 5 jaar samenwerking

  • Samen herplanten de partners 13.761 hectare bos in Tanzania.
  • Er zijn meer dan 500.000 bomen teruggebracht, waardoor ongeveer 96.000 ton CO2 is vastgelegd.
  • Het gezamenlijke programma "Green Your Fleet" met Webfleet, de oplossing voor wagenparkbeheer, helpt bedrijven bij het compenseren van hun CO2-uitstoot.

Brussel, 30 mei 2023 — Bridgestone Mobility Solutions, een Business Unit van Bridgestone, en Justdiggit, een non-profitorganisatie op een missie om het Afrikaanse continent opnieuw te vergroenen en de planeet af te koelen, vieren deze maand hun vijfjarig bestaan. 

De partners vergroenen gezamenlijk een gebied in Tanzania ter grootte van 13.761 hectare. Er worden 501.440 bomen teruggebracht, die ongeveer 96.000 ton CO2 opslaan en vasthouden. Door deze samenwerking heeft het vergroeningsprogramma van Justdiggit een positieve invloed op het levensonderhoud van meer dan 39.790 mensen, terwijl jaarlijks 480 miljoen liter water wordt bespaard en de lokale biodiversiteit wordt hersteld.

Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, heeft samen met Justdiggit het unieke "Green Your Fleet"-programma opgezet. Met Green Your Fleet kunnen bedrijven met wagenparken inschatten, op basis van de omvang van de wagenparken en voertuigtypes dit in gebruik zijn, hoeveel van hun jaarlijkse CO2-uitstoot zij kunnen compenseren door droge grond in Tanzania, Afrika, opnieuw te vergroenen.

Voor een project in Kenia biedt Bridgestone Mobility Solutions nieuwe werknemers sinds eind 2022 een "earth smile" aan. Een earth smile is een van de meest bekende vergroeningstechnieken van Justdiggit en bestaat uit een maanvormige kuil die regenwater opvangt in droge gebieden. Zo kan de vegetatie zich sneller herstellen, wat zorgt voor water, voedsel en biodiversiteit in dit land.

De samenwerking met Justdiggit en het Green Your Fleet-programma van Webfleet zijn gekoppeld aan de Bridgestone E8 Commitment, die dient als leidraad voor de transformatie van het bedrijf naar een bedrijf dat duurzame oplossingen biedt, en die fungeert als een kompas om het management aan te sturen en tegelijkertijd het vertrouwen van toekomstige generaties te verdienen.

 

Over Bridgestone Mobility Solutions ​ ​ ​
Bridgestone Mobility Solutions, een Business Unit van Bridgestone EMIA, is op een missie om de wereld naar een duurzame toekomst te leiden met behulp van datagestuurde mobiliteit. We willen een one-stop shop worden voor wagenparken, door onze digitale oplossingen te combineren met de premium bandenproducten en het servicegerichte retailnetwerk van Bridgestone. Ons uitgebreide portfolio omvat Webfleet (wagenparkbeheer), Fleetcare (onderhoud als service), Tirematics (geavanceerde bandenoplossingen) en Advanced Data Solutions. ​ 

Bridgestone Mobility Solutions draagt bij aan de realisatie van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties in alle bedrijfsonderdelen.

Bezoek voor meer informatie over Bridgestone in de EMIA-regio www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Over Webfleet ​
Webfleet is de wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.Meer informatie op: webfleet.com. ​ Volg ons op Twitter: @WebfleetNews.

Mathieu Strobbe

Mathieu Strobbe

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be