Bridgestone Mobility Solutions en Bia bundelen krachten voor elektrificatie van wagenparken

  • Partnerschap bevordert een soepele overgang naar elektrische wagenparken.
  • Wagenparkbeheerders kunnen de oplaadkosten en CO2-uitstoot verlagen en de accu's gezond houden door gegevens van aangesloten elektrische voertuigen te gebruiken voor slimme oplaadoplossingen.
  • De samenwerking met Bia past in de strategie van het bedrijf om een leider te zijn in duurzame mobiliteitsoplossingen.

Brussel, 20 december 2022 – Bridgestone, wereldwijd leider in banden en oplossingen voor duurzame mobiliteit, en Bia, leverancier van een platform voor het voorspellen, monitoren en optimaliseren van het opladen van elektrische voertuigen (EV), hebben hun krachten gebundeld en gaan een partnerschap aan om de elektrificatie van wagenparken te bevorderen en te optimaliseren.

De investering van Bridgestone Mobility Solutions in Bia sluit aan bij de strategie van het bedrijf om toonaangevend te zijn op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen. Deze samenwerking zal ten goede komen aan wagenparken met elektrische voertuigen, door innovatieve en snelle slimme laadoplossingen te bieden, variërend van het optimaliseren van laadprocessen tot het verminderen van kosten, het besparen van piekbelastingen, het beheren van de gezondheid van batterijen en het leveren van flexibel laden dat goedkoper en duurzamer is.

Candace Saffery Neufeld, CEO en oprichter van Bia: "Bridgestone Mobility Solutions en Bia gaan samenwerken en maken gebruik van vlootgegevens om het opladen van EV's te optimaliseren voor groene en laaggeprijsde ladingen, soepele ladingen en een lage batterijdegradatie. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het opladen schoner en goedkoper is, en beschikbaar wanneer dat nodig is.”
Jan-Maarten de Vries, CEO Bridgestone Mobility Solutions: 'Wij geloven sterk in de elektrificatie van wagenparken. Onze Webfleet EV-oplossing voor fleet management helpt bedrijven al bij elke stap van het elektrificatieproces: van het plannen van de overstap en het inzetten van EV's tot het monitoren van het gebruik ervan, het terugdringen van de gebruikskosten en alles wat verder nodig is om optimaal te profiteren van de overstap op elektriciteit. Dit partnerschap met Bia ondersteunt onze ambities om de elektrificatie van het wagenpark te bevorderen en tegelijkertijd gebruik te maken van gegevensanalyse om flexibiliteit en optimalisatie van het wagenparkbeheer mogelijk te maken. We zijn verheugd dat we de volgende stappen zetten in deze opkomende markt voor slim laden en helpen het volledige potentieel van e-mobiliteit te ontsluiten voor een succesvolle schone energietransitie."

Het Bia-partnerschap sluit aan bij de Bridgestone E8 Commitment die de spil is in het aansturen van het beheer van wagenparken en tegelijkertijd het vertrouwen van toekomstige generaties verdient. De Bridgestone E8 Commitment bestaat uit acht Bridgestone-achtige waarden die beginnen met de letter 'E' (Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment) die Bridgestone samen met werknemers, de maatschappij, partners en klanten wil creëren om een duurzame samenleving te realiseren.

v.l.n.r.: Jan-Maarten de Vries (CEO Bridgestone Mobility Solutions), Taco van der Leij (Vice President of Webfleet Europe), Candace Saffery Neufeld (CEO and founder of Bia), Michiel Wesseling (Chief Operations Officer Bridgestone Mobility Solutions)
v.l.n.r.: Jan-Maarten de Vries (CEO Bridgestone Mobility Solutions), Taco van der Leij (Vice President of Webfleet Europe), Candace Saffery Neufeld (CEO and founder of Bia), Michiel Wesseling (Chief Operations Officer Bridgestone Mobility Solutions)

Over Bridgestone Mobility Solutions ​ ​ ​ 

Bridgestone Mobility Solutions, een Business Unit van Bridgestone EMIA, is op een missie om de wereld op weg te helpen naar een duurzame toekomst met behulp van datagestuurde mobiliteit. We willen een one-stop shop worden voor wagenparken, door onze digitale oplossingen te combineren met Bridgestone's premium bandenproducten en servicegerichte retailnetwerk. Ons uitgebreide portfolio omvat Webfleet (wagenparkbeheer), Mobox, Fleetcare (onderhoud als service), Tirematics (geavanceerde bandenoplossingen) en Advanced Data Solutions. ​ 

Bridgestone Mobility Solutions draagt bij aan de realisatie van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Bezoek www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom voor meer informatie over Bridgestone in de EMIA-regio.

Over Bia 

Bia is in 2019 opgericht door marktleiders in Clean Technology, Data Science, Software Development en Power Systems. Bia heeft eigen software ontworpen en gebouwd om het opladen van EV's te optimaliseren en te vereenvoudigen, zodat het schoner, goedkoper en rijklaar is. Onze gecombineerde expertise in ondernemerschap en productontwikkeling heeft ons de basis gegeven om technologie te bouwen die vandaag de dag relevante uitdagingen in de industrie oplost, terwijl Bia technologie positioneert voor schaalbaarheid in de opwindende toekomst van e-mobiliteit en netinteroperabiliteit.

Bezoek www.biapower.io voor meer informatie over Bia.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be