Bridgestone introduceert nieuw portfolio van AI-gestuurde geavanceerde data-oplossingen om de conditie en kwaliteit van het wegennet te digitaliseren

  • De oplossingen van Bridgestone Road Conditions spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de verkeersveiligheid door gebruik te maken van geanonimiseerde en geaggregeerde gegevens van met Webfleet verbonden voertuigen.
  • Door schade aan wegen te lokaliseren en wegactiva te visualiseren, ondersteunen de geavanceerde data-oplossingen steden, gemeenten en wegbeheerders door preventief onderhoud, infrastructuurplanning en verkeersdoorstroming te verbeteren. 
  • Bridgestone Road Conditions gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om de ernst van wegschade te bepalen en helpt zo ongevallen en schade aan banden en voertuigen te voorkomen.

Brussel, 7 maart 2023 — Bridgestone Mobility Solutions introduceert Bridgestone Road Conditions, een oplossingenportfolio ontwikkeld om waardevolle inzichten te bieden op basis van geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens van voertuigen die met Webfleet verbonden zijn. Bridgestone Road Conditions heeft als doel steden en gemeenten, wegbeheerders, kaartleveranciers en eigenaars van commerciële wagenparken een beter inzicht te geven in de staat en kwaliteit van het wegennet. In eerste instantie zullen klanten toegang krijgen tot twee oplossingen die de locatie en de schadeomvang van wegen aantonen en verschillende wegen visualiseren. De geavanceerde data-oplossingen spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de verkeers- en bestuurdersveiligheid, in overeenstemming met de EU-doelstelling om het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden tegen 2030 met 50% te verminderen.

De Road Damage Detection-oplossing identificeert onregelmatigheden op de weg aan de hand van geanonimiseerde en geaggregeerde gegevens van verbonden voertuigen uitgerust met de fleet management-oplossingen van Webfleet. Met behulp van sensoren en voertuiggegevens lokaliseert deze unieke tool nauwkeurig schade op de weg, zoals kuilen, scheuren en oneffenheden. Met behulp van het AI-algoritme kan de mate van schade aan de weg worden bepaald, wat bestuurders en wagenparkbeheerders helpt het risico op ongevallen te verkleinen en schade aan banden en voertuigen te voorkomen. Steden en wegbeheerders kunnen die inzichten daarnaast gebruiken voor de optimalisatie van preventief onderhoud en infrastructuurplanning.

Road Damage Detection
Road Damage Detection

Realtime data

Bovendien biedt de Road Asset Visualisation-oplossing informatie over wegen en infrastructuur dankzij de analyse van gegevens van meerdere aangesloten voertuigsensoren en camera's. Camera's gemonteerd op de voertuigen beschikken over Edge AI-functies waarmee gegevens in realtime op het apparaat worden verwerkt. De privacy van de gegevens wordt gewaarborgd door alleen geanonimiseerde gegevens te uploaden naar de cloud voor verdere analyse. Op die manier kunnen wegactiva en kenmerken zoals verkeersborden, verkeerslichten en rijstrookmarkeringen worden gevisualiseerd en geïdentificeerd indien ze beschadigd, vernield of geblokkeerd zijn door vegetatie.

Road Asset Visualisation
Road Asset Visualisation
"Bridgestone Road Conditions kan helpen de veiligheid en het comfort op de weg te vergroten door realtime data-inzichten over schade aan het wegennet te bieden die preventief wegonderhoud en infrastructuurplanning mogelijk maken en die de verkeersdoorstroming optimaliseren", aldus Raghunath Banerjee, Vice President of Data Solutions bij Bridgestone Mobility Solutions. "Deze geavanceerde data-oplossingen zullen een fundamentele rol spelen in de digitale transformatie van toekomstige mobiliteit, wat de ontwikkeling van smart cities en mobility-as-a-service providers alsook van verbonden en autonome voertuigen bevordert. Conform de Bridgestone E8 Commitment draagt ons nieuwe portfolio van data-oplossingen bij aan een duurzamere en veiligere toekomst van mobiliteit."

De Bridgestone E8 Commitment is een brede, wereldwijde bedrijfsverplichting die de waarde definieert die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energie, Ecologie, Efficiëntie, Extensie, Economie, Emotie, Eenvoud en Emancipatie. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties in alle bedrijfsonderdelen. Bridgestone Road Conditions zorgt voor Eenvoud, door comfort en gemoedsrust in het mobiliteitsleven te bieden en Extensie, door zich in te zetten voor een continue mobiliteit en innovatie die mensen en de wereld vooruit helpt.

Bridgestone Road Conditions is momenteel beschikbaar in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Polen, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Klik hier voor meer informatie over de geavanceerde gegevensoplossingen van Bridgestone. 

Over Bridgestone Mobility Solutions ​ ​ 

Bridgestone Mobility Solutions, een Business Unit van Bridgestone EMIA, is op een missie om de wereld naar een duurzame toekomst te leiden met behulp van datagestuurde mobiliteit. We willen een one-stop shop worden voor wagenparken, door onze digitale oplossingen te combineren met de premium bandenproducten en het servicegerichte retailnetwerk van Bridgestone. Ons uitgebreide portfolio omvat Webfleet (wagenparkbeheer), Mobox, Fleetcare (onderhoud als service), Tirematics (geavanceerde bandenoplossingen) en Advanced Data Solutions. 

Bridgestone Mobility Solutions draagt bij aan de realisatie van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties in alle bedrijfsonderdelen.

Over Webfleet 

Webfleet is Bridgestone's wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Meer informatie op: webfleet.com. Volg ons op Twitter: @WebfleetNews. Ga voor meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA naar www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be