Bridgestone introduceert Fleetcare, een geïntegreerde oplossing voor banden- en wagenparkbeheer

  • Fleetcare van Bridgestone EMIA biedt bedrijven een integrale oplossing voor banden- en wagenparkbeheer die de efficiëntie verhoogt en de operationele kosten verlaagt.
  • Fleetcare combineert hoogwaardige banden en oplossingen voor bandenbeheer van Bridgestone met Webfleet, de nummer één oplossing voor wagenparkbeheer van Europa.
  • Fleetcare gebruikt bewezen technologieën die aanpasbaar zijn aan de unieke behoeften van elk wagenpark. 
  • De oplossing waarborgt naleving van de richtlijnen voor optimale veiligheid en duurzame wagenparken.

Brussel, 1 juni 2022 – Bridgestone, wereldwijd leider in banden en oplossingen voor duurzame mobiliteit, introduceert vandaag Fleetcare. Die geïntegreerde oplossing voor banden- en wagenparkbeheer stelt ondernemingen met een wagenpark in staat om hun bedrijfsprestaties snel op te voeren.

Fleetcare bouwt voort op de Total Tyre Care-oplossing van Bridgestone en combineert de beste banden en oplossingen voor bandenbeheer met Webfleet, de nummer één telematicaoplossing van Europa voor wagenparkbeheer. Dat biedt wagenparkbeheerders de mogelijkheid om hun totale eigendomskosten te reduceren met een integrale oplossing van één mobiliteitspartner.

Ontwikkeld voor de unieke behoeften rond wagenparken

Om toekomstbestendig te zijn, moeten wagenparkbeheerders zich bezighouden met optimale efficiëntie, gebruiksgemak en duurzaamheid. Bridgestone ontwikkelt zijn aanbod van oplossingen in snel tempo om tegemoet te komen aan die eisen en waarde te creëren voor zijn klanten en de samenleving.

De nieuwe geïntegreerde oplossing voor banden- en wagenparkbeheer van Bridgestone biedt organisaties met wagenparken tal van voordelen, zoals lagere totale eigendomskosten, optimale klantentevredenheid, tijdsbesparing, overeenstemming met de wet- en regelgeving en verbeterde duurzaamheid en veiligheid.

Fleetcare biedt daarnaast unieke zakelijke voordelen op basis van IoT en datagestuurde inzichten en diensten. De oplossing is ontwikkeld voor beheerders van zakelijke wagenparken die op zoek zijn naar een modulaire totaaloplossing die kostenbeheersing en automatisering naar hun dagelijkse werkzaamheden brengt en hun besluitvorming verbetert.

Fleetcare is per direct verkrijgbaar en zorgt voor een revolutie binnen de markt voor wagenparken door mogelijkheden voor zowel bandenbeheer als wagenparkbeheer van één leverancier aan te bieden in combinatie met verbonden data en geïntegreerde rapportage. Bedrijven kunnen al die functionaliteiten afnemen op basis van één overeenkomst. Door gebruik te maken van gecombineerde banden- en voertuigdata kan Fleetcare slimmere oplossingen voor voorspellend onderhoud aanbieden. Dat draagt bij aan optimale prestaties en verbeterd gebruiksgemak.

Inspringen op de veranderende behoeften van klanten

Mark Tejedor, Vice President Commercial Replacement & OE bij Bridgestone EMIA: “Kostenefficiëntie, gebruiksgemak en duurzaamheid zijn op dit moment de drie belangrijkste prioriteiten voor wagenparkbeheerders. Voor bedrijven die met een groot aantal dienstverleners werken is het een hele uitdaging om op al die punten voor maximaal resultaat te zorgen. We begrijpen dat dit een belangrijk pijnpunt is voor wagenparkbeheerders. Dat is de reden waarom we Total Tyre Care hebben doorontwikkeld tot Fleetcare, een geïntegreerde oplossing die tegemoetkomt aan alle behoeften op het gebied van banden- en wagenparkbeheer."
“Met Fleetcare introduceren we een unieke en modulaire oplossing die voorziet in tal van belangrijke zakelijke behoeften, van kostenbesparingen en compliance tot veiligheid en duurzaamheid. Fleetcare zal onze klanten met wagenparken aan snellere resultaten helpen dankzij de synergie tussen onze in de praktijk bewezen oplossingen voor bandenbeheer en wagenparkbeheer. Die productintroductie is nog maar het begin. Er staan nog veel meer veelbelovende innovaties op stapel.”
Jan Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions (links), en Mark Tejedor, Vice President Commercial Replacement & OE bij Bridgestone EMIA (rechts)
Jan Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions (links), en Mark Tejedor, Vice President Commercial Replacement & OE bij Bridgestone EMIA (rechts)

De introductie van die nieuwe oplossing sluit aan op de Bridgestone E8 Commitment. Dat is een reeks van acht doelstellingen die als leidraad dient voor het management van Bridgestone en het winnen van het vertrouwen van toekomstige generaties. Elk van die acht doelstellingen houdt verband met een voor Bridgestone typerende waarde die met de letter ‘E’ begint (Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment). Bridgestone hanteert die doelstellingen om samen met zijn werknemers, maatschappelijke instellingen, partners en klanten aan een duurzame samenleving te bouwen. De nieuwe oplossing Fleetcare voldoet aan de volgende doelstellingen:

  • Ecology": Toewijding aan de ontwikkeling van duurzame bandentechnologie en oplossingen die het milieu behouden voor toekomstige generaties.
  • "Efficiency": Toewijding aan het optimaliseren van de productiviteit met innovatieve mobiliteitsoplossingen.
  • Economy": Toewijding aan het maximaliseren van de economische waarde van mobiliteit en bedrijfsactiviteiten.
  • Energy": Toewijding aan de realisatie van een samenleving waarin sprake is van CO2-neutrale mobiliteit.
  • Extension": Toewijding aan ononderbroken mobiliteit en innovaties die mensen en de wereld vooruit helpen.
  • Ease": Toewijding aan mobiliteit die zich kenmerkt door comfort en gemoedsrust.

Ga voor meer informatie naar https://fleetcare.bridgestone.co.uk/ of bekijk deze video.

Over Bridgestone in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, India en Afrika

Bridgestone in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, India en Afrika (Bridgestone EMIA) is de regionale Strategic Business Unit van Bridgestone Corporation, wereldwijd marktleider op het gebied van banden en rubber die voortbouwt op haar expertise om oplossingen te bieden voor veilige en duurzame mobiliteit. Bridgestone EMIA heeft haar hoofdkantoor in Zaventem (België), telt meer dan 20.000 werknemers en is actief in 40 landen in de regio. Bridgestone biedt een gevarieerde productportfolio van eersteklas banden en geavanceerde oplossingen, ondersteund door innovatieve technologieën, die de manier waarop mensen zich over de hele wereld verplaatsen, wonen, werken en recreëren verbeteren.

Voor meer informatie over Bridgestone EMIA, bezoek www.bridgestone-emia.com en press.bridgestone-emia.com. Volg ons op Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn.

Over Webfleet Solutions – onderdeel van Bridgestone

Webfleet Solutions is een van ‘s werelds leidende leveranciers van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en diensten voor connected cars. Het WEBFLEET-platform wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt om de efficiëntie van wagengebruik te verbeteren, operationele kosten te verlagen, continue ondersteuning van chauffeurs te bieden en de algehele efficiëntie van de vloot te verhogen. Webfleet Solutions levert diensten voor verzekeraars, verhuur- en leasebedrijven auto-importeurs en dienstverleners voor zowel bedrijven als consumenten. Meer dan 50.000 klanten maken wereldwijd gebruik van Webfleet Solutions en beschikken zodoende over het grootste ondersteuningsnetwerk en het breedste scala aan sectorspecifieke toepassingen en integratietools in de sector. Webfleet Solutions biedt klanten de hoogste standaarden van beveiliging, integriteit en beschikbaarheid van diensten die gecertificeerd zijn volgens ISO/IEC 27001:2013 (audit in november 2020) en biedt daarnaast de maatschappij de hoogste standaarden van duurzaamheid volgens ISO/IEC 14001:2015 (audit in november 2020).

Webfleet Solutions is onderdeel van Bridgestone Europe NV/SA (“Bridgestone”), een dochteronderneming van Bridgestone Corporation, een wereldwijde leider in banden en rubber die daarmee voortbouwt op de expertise in het leveren van oplossingen voor veilige en duurzame mobiliteit. 

Ga voor meer informatie naar webfleet.com. Volg Webfleet Solutions op Twitter @WebfleetNews. Meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA is te vinden op www.bridgestone-emia.com en in de perskamer van Bridgestone.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be