Bridgestone benoemt Jan-Maarten de Vries en Michiel Wesseling als nieuwe business unit leiders van Bridgestone Mobility Solutions

Untitled design (1).png
  • De Vries treedt in als CEO van de business unit; Wesseling wordt COO, een nieuw gecreëerde functie.
  • Thomas Schmidt, CEO en algemeen directeur van Bridgestone Mobility Solutions, heeft aangekondigd dat hij Bridgestone aan het eind van het jaar zal verlaten. 
  • Schmidt heeft WEBFLEET meer dan 20 jaar geleden opgezet en mede-opgericht.

Brussel, 7 december 2020 – Bridgestone heeft Jan-Maarten de Vries en Michiel Wesseling aangesteld als CEO en COO van de bedrijfseenheid Bridgestone Mobility Solutions (BMS). Thomas Schmidt, de mede-oprichter van Webfleet, verlaat Bridgestone als CEO en Managing Director van de BMS-business unit eind dit jaar.

Schmidt leidde Webfleet Solutions - voorheen bekend als TomTom Telematics - om Europa's toonaangevende telematicabedrijf te worden. Begin 2019 werd het bedrijf overgenomen door Bridgestone, dit was ​ een belangrijke mijlpaal op weg naar een leider in duurzame mobiliteit. Sindsdien heeft Schmidt een essentiële rol gespeeld bij de succesvolle integratie van de twee bedrijven en bij de oprichting en het leiderschap van BMS, dat nu verantwoordelijk is voor Bridgestones groeiendedigitale mobiliteitsoplossingen business.

Schmidt verlaat Bridgestone om een ​​nieuwe onderneming te beginnen: hij zal zijn ervaring en inspiratie delen met jonge ondernemers en start-ups. In zijn plaats wordt Jan-Maarten de Vries, die in juli bij Bridgestone kwam als VP Data Solutions & Innovations, een van de vier business lines binnen BMS, CEO van de business unit. Voordat hij bij Bridgestone kwam, werkte De Vries in wereldwijde strategische en marketingleiderschapsrollen bij WABCO, TomTom en Philips.

De Vries gaat samenwerken met Michiel Wesseling, die de Chief Operating Officer van BMS wordt. Dit is een nieuw gecreëerde rol, waarin Wesseling verantwoordelijk wordt voor de operationele aspecten van het bedrijf, inclusief de ondersteunende functies. Wesseling heeft de laatste 11 jaar van zijn carrière gewerkt bij Webfleet Solutions, waarvan meer dan acht jaar als VP Finance & Operations.

Door een sterk team van complementaire leiders aan te stellen ter vervanging van Thomas Schmidt, verzekert het bedrijf zowel de bedrijfscontinuïteit als de versterking van de huidige strategie en de versnelde introductie van nieuwe concepten. Deze wijzigingen zijn van kracht vanaf 1 januari 2021.

De CEO van Bridgestone EMIA, Laurent Dartoux, reageerde op deze aankondiging:

“Thomas heeft een ongelooflijke impact gehad, niet alleen op Webfleet Solutions en Bridgestone, maar ook op de mobiliteit in het algemeen gedurende zijn lange carrière in onze branche. Hij is een echte pionier, wiens energie, netwerk en expertise ongeëvenaard zijn. Hij zal worden gemist, maar ik weet dat hij van groot nut zal zijn voor de jonge ondernemers. Jan-Maarten en Michiel zijn twee ervaren en gedreven leiders die een nieuw tijdperk vertegenwoordigen voor Bridgestone Mobility Solutions waarin ​ digitale mobiliteit centraal staat. Onze pijplijn van intern talent is wederom uitstekend benut. ”

Over Webfleet Solutions - een dochteronderneming van Bridgestone 
Webfleet Solutions is een van 's werelds toonaangevende aanbieders van telematica-oplossingen, gewijd aan wagenparkbeheer, voertuigtelematica en aangesloten autodiensten. Zijn belangrijkste Software-as-a-Service oplossing WEBFLEET wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt om de prestaties van voertuigen te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de algehele efficiëntie van het wagenpark te verhogen. Daarnaast biedt Webfleet Solutions diensten voor de verzekerings-, verhuur- en lease-industrie, auto-importeurs en bedrijven die tegemoetkomen aan de behoeften van zowel bedrijven als consumenten. Webfleet Solutions heeft wereldwijd meer dan 50.000 klanten en levert diensten aan automobilisten in meer dan 100 landen, waardoor zij het sterkste lokale ondersteuningsnetwerk in de sector hebben net zoals een breed scala aan sectorspecifieke toepassingen en integraties van derden. Zijn klanten profiteren elke dag van de hoge normen op het gebied van betrouwbaarheid, integriteit en beschikbaarheid van zijn ISO/IEC 27001:2013-gecertificeerde service, die in november 2018 opnieuw met goed gevolg werd geaudit. 

Webfleet Solutions is onderdeel van Bridgestone Europe NV/SA ("Bridgestone"), een dochteronderneming van Bridgestone Corporation, een leider in geavanceerde oplossingen en duurzame mobiliteit.

Ga voor meer informatie naar webfleet.com. Volg Webfleet Solutions op Twitter @WebfleetNews. Meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA is te vinden op www.bridgestone-emia.com en in de perskamer van Bridgestone.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be