Bocadero Waagnatie doet beroep op innovatieve mobiele beveiligingsoplossingen van Watchtower

Antwerpse zomerbar is eerste klant van Watchtower in België

Antwerpen, 14 juni 2023 - Watchtower Security Solutions, de Europese specialist in geavanceerde tijdelijke beveiligingsoplossingen, heeft zijn eerste klant in België beet: Bocadero, een pop-upbar die elke zomer zijn deuren opent op het terrein van de Antwerpse evenementenhal Waagnatie. Twee mobiele cameramasten en een kleinere camerabox met slimme AI-software moeten ervoor zorgen dat de uitbater van de zomerbar op de Scheldekaaien ‘s nachts op beide oren kan slapen, zonder met een financiële kater wakker te worden.

Voor de vijftiende keer al verrijst Bocadero, de bekendste pop-upbar van Antwerpen, dit jaar in de buurt van het Antwerpse Eilandje. Gezien de infrastructuur meer omvat dan enkel wat tafeltjes en stoelen en alles de hele zomer lang gewoon buiten blijft staan, is er dus nood aan beveiliging, met name ‘s nachts.

Voordeliger dan traditionele nachtbewaking
“Om onze infrastructuur ‘s nachts te beschermen huurden we vroeger nachtbewaking in, maar dat is een dure aangelegenheid die bovendien niet altijd even betrouwbaar is. Toen we de economisch veel interessantere oplossing van Watchtower ontdekten, waren beide problemen in een klap opgelost”, stelt Nick Veldeman, uitbater Waagnatie Bocadero. 

Het inhuren van een bewakingsteam zorgt inderdaad niet alleen voor aanzienlijke kosten, de menselijke factor brengt ook inherente risico’s met zich mee. Zo is de menselijke waarneming lang niet onfeilbaar, vooral ‘s nachts, en verslapt de concentratie na een tijdje onvermijdelijk, met potentieel kostelijke gevolgen: vandalisme, inbraak, kraak, diefstal ...

Antwoord op groeiende nood
Om daar een antwoord op te bieden ontwikkelde Watchtower diverse voordelige, innovatieve en digitale oplossingen: de Watchtower, de Watchtower Box, de Watchtower Alarm Kit, en de Watchtower App. 

Diefstal van duur bouwmateriaal op werven is al langer een ware plaag, die bedrijven veel geld kost. Daarnaast maken ook fenomenen als vandalisme, inbraak en kraak dat bewaking geen luxe meer is maar steeds vaker noodzaak wordt. Met Watchtower bieden we een antwoord op die groeiende nood, met bewust zichtbare, doeltreffende en voordelige oplossingen op maat die bovendien multi-inzetbaar zijn: leegstaande eigendommen, festivals en evenementen, parkings, sportstadia, kantoren, enzovoort, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen, elektriciteitscentrales…”, stelt Mathias Germeau, Operationeel Verantwoordelijke bij Watchtower Security.

AI en slimme technologie voor maximale doeltreffendheid
Watchtower zet daarbij maximaal in op slimme technologie, denk bijvoorbeeld aan smart tracking-camera’s en geautomatiseerde video-analyse met zelflerende AI-software, om valse alarmen, bijvoorbeeld door dieren, te voorkomen. Ook is er een mobiele app, die fungeert als klantenportaal en toelaat om zelf het alarm te beheren vanop afstand, zonder daarvoor een alarmcentrale te moeten bellen. 

Internationaal bekroonde beveiligingsoplossingen
Watchtower Security Solutions is een onderdeel van de Nederlandse vastgoedspecialist Mosaic World dat al actief is in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het biedt geavanceerde, multi-inzetbare en internationaal bekroonde mobiele oplossingen aan voor de tijdelijke beveiliging van bouwwerven, leegstaand vastgoed, kritieke infrastructuur, parkings en evenementenlocaties.

Over Watchtower Security Solutions
Watchtower Security Solutions, opgericht in 2016, is expert op het gebied van tijdelijke beveiligingsoplossingen en mobiele camerabewaking. Met geavanceerde digitale oplossingen op maat biedt het beveiliging en bescherming tegen vandalisme, inbraak, kraak en diefstal voor heel uiteenlopende situaties en omgevingen, gaande van bouwterreinen en (leegstaand) vastgoed tot parkeerfaciliteiten en evenementen, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen of elektriciteitscentrales. Het bedrijf is momenteel actief in vier landen, met vestigingen in Eindhoven (NL), Düsseldorf (DE), Stoke-on-Trent (UK) en Hoboken (BE).

Watchtower Security Solutions is onderdeel van Mosaic World, een Nederlandse vastgoedspecialist die in 1993 het licht zag en via haar vijf merken - B-right, Monoma, NewNewNew, Plaza en Watchtower - diverse moderne, vaak tijdelijke woon- en werkoplossingen aanbiedt in nieuw en bestaand vastgoed met het oog op meerwaarde voor zowel eigenaars, bewoners als omwonenden. Het bedrijf telt ruim 250 medewerkers, verspreid over dertien kantoren in negen landen: Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Denemarken, Finland, Ierland en het VK. In zijn bijna dertigjarig bestaan beheerde Mosaic World alles tezamen meer dan 100.000 ruimtes in ruim 10.000 gemeenschapsprojecten. 

Contact
Mathias Germeau, Operationeel Verantwoordelijke Watchtower Security, E: [email protected], M: +32 (0)499 37 78 36

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be