Blue e+ koelunits van Rittal nu ook geschikt voor outdoor toepassingen

Energie-efficiënte koelunits en Rittal Toptec buitenbehuizingen ideale combinatie voor modulaire en eenvoudige configuratie

Rittal (2).png

Lokeren, 3 november 2020 – Rittal, toonaangevend systeemleverancier voor onder andere industriële kastsystemen, stroomverdeling en IT-infrastructuur, maakt met het nieuwe wandmontage-koelaggregaat Blue e+ outdoor zijn zeer efficiënte serie koelunits nu ook geschikt voor gebruik in openlucht. De Blue e+ outdoor koelunits bieden een energiebesparing van gemiddeld 75% en zijn voorzien van een behuizing met een hoge beschermingsgraad, ook tegen vandalisme, voor een veilige werking in zelfs de meest zware (weers)omstandigheden. In combinatie met de Rittal Toptec serie buitenbehuizingen vormen ze een intelligent en perfect op elkaar afgestemd modulair systeem dat elke configuratie vereenvoudigt.

Elektrotechnische systemen zoals die voor de mobiele communicatie of de oplaadinfrastructuur voor elektromobiliteit worden buiten gesloten constructies geïnstalleerd, wat een uitdaging vormt voor de behuizings- en koeltechniek. De reden hiervoor is dat behuizingen en koelunits een hoge beschermingsgraad moeten hebben. Verder moeten ze bestand zijn tegen uv-straling en aanzienlijke temperatuurschommelingen en de nodige bescherming bieden tegen vandalisme. 

De nieuwe wandkoelunits Blue e+ outdoor weerstaan de zwaarste omgevings- en weersomstandigheden. Een uv-bestendige coating, de hoge beschermingscategorieën IP 56 of NEMA 4/3R/12 en een breed temperatuurbereik van -30 °C tot +60 °C garanderen een veilige werking en een verhoogde duurzaamheid in buitentoepassingen. De nieuwe Rittal wandkoelunits Blue e+ outdoor worden overal ingezet waar behuizingen voor elektrische installaties in de buitenlucht worden gebruikt. Typische voorbeelden zijn mobiele telefonie-installaties, water- en afvalwatersystemen en energie-infrastructuur.

Energiebesparing

De Blue e+ technologie van de koelunits, die zijn uitgerust met een geïntegreerde heat pipe, zorgt voor een hoge energie-efficiëntie. In vergelijking met conventionele koeloplossingen kan hierdoor een gemiddelde energiebesparing van 75% worden bereikt. Ook de CO2-voetafdruk is veel lager. De aansluiting via een ivd-interface maakt een comfortabele bewaking op afstand mogelijk, wat vooral interessant is voor de bewaking van grootschalige, gedistribueerde systemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om temperaturen en andere parameters continu te monitoren terwijl er bij een storing automatisch een melding wordt verstuurd.

“Op deze manier kunnen we ongeplande stilstandtijden en systeemstoringen grotendeels voorkomen, waardoor bijkomende kosten worden gereduceerd”, vertelt Koen Van Hende, Product Manager bij Rittal Belgium. “Dankzij het wereldwijde servicenetwerk van Rittal en de beschikbaarheid van reserveonderdelen kan de gebruiker altijd en overal op de klimaatregeling vertrouwen. Bovendien zet de beschikbaarheid van Blue e+ koelunits een nieuwe standaard.”

Complementair en modulair

Samen met de Rittal Toptec buitenbehuizingen vormen de nieuwe koelunits een slim modulair systeem, waarin de behuizing en de koelunit perfect op elkaar zijn afgestemd. De behuizingen zijn dubbelwandig en hebben hierdoor een hoge passieve warmteafvoercapaciteit (schoorsteeneffect). Dit vermindert de opwarming van de binnenruimte door de zonnestraling en vermindert zo de hoeveelheid energie die de koelunit nodig heeft.

Fabrikanten profiteren van het uniforme ontwerp van de behuizing en de koelunit, evenals van de snelle en eenvoudige installatie. De internationale goedkeuringen en de geïntegreerde multispanningsmogelijkheden van de units maken het ook eenvoudiger om ze in het buitenland te gebruiken. 

Blue e+ outdoor koelunits en Toptec buitenbehuizingen van Rittal
Blue e+ outdoor koelunits en Toptec buitenbehuizingen van Rittal

 

Over Rittal
Rittal met hoofdzetel in Herborn, Hessen (D) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van oplossingen voor industriële kasten, stroomverdeelsystemen, systeemklimatisering en IT-infrastructuur. Systeemoplossingen van Rittal worden toegepast in nagenoeg alle sectoren, hoofdzakelijk in de automobielindustrie, energieproductie, machine- en installatiebouw, alsook in de IT- en telecomsector. Met circa 10 000 medewerkers en 58 dochtermaatschappijen is Rittal wereldwijd aanwezig.

Tot het ruime assortiment behoren infrastructuuroplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters met innovatieve veiligheidsconcepten voor fysieke data- en systeembeveiliging. De toonaangevende softwareaanbieders EPLAN en Cideon vullen de productieketen aan met interdisciplinaire engineeringoplossingen. Rittal Automation Systems doet dat met automatiseringsoplossingen voor kastenbouw.

Rittal werd opgericht in 1961 en is de grootste onderneming binnen de Friedhelm Loh Group, geleid door de eigenaar. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief vanuit 18 productiesites en 80 dochterondernemingen. De ondernemingsgroep telt ongeveer 12 000 medewerkers en noteerde in 2018 een omzet van ca. 2,6 miljard euro. In 2015 werd het familiebedrijf voor de zevende keer uitgeroepen tot topwerkgever in Duitsland. Meer informatie op www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be