Bilfinger Tebodin creëert met Industrial 360° virtuele fabriek en opent perspectieven voor Belgische industrie

Doordachte aanpak en zin voor innovatie stuwen Bilfinger Tebodin in België naar nieuwe hoogten

Het advies- en ingenieursbureau Bilfinger Tebodin lanceert Industrial 360° op de Belgische markt. Deze eenvoudige en betaalbare oplossing creëert voor spelers in de chemie-, voeding-, farma- en industriesectoren een virtuele fabriek die online toegankelijk is. In deze fotorealistische omgeving kunnen zij op die manier snel de impact vaststellen van een nieuwe planning, ontwerp of aanpassingen op de site. De doordachte aanpak, zin voor innovatie en het enthousiasme van Bilfinger Tebodin, zijn de sleutel voor een sterke groei van de onderneming in België.

Bilfinger Tebodin, in België gevestigd in Zwijndrecht, Antwerpen, biedt Industrial 360º nu aan op de Belgische markt. Deze virtuele fabriek is betaalbaar, snel en online toegankelijk en maakt het voor industriële spelers mogelijk om in een fotorealistische omgeving nieuwe ontwerpen of aanpassingen aan hun fabriek of installatie weer te geven. In deze virtuele omgeving kan men navigeren en gebruiksaanwijzingen, videoclips of relevante informatie toevoegen aan plaatsen op de site.

Daarnaast creëert Industrial 360° een puntenomgeving met het oog op het mogelijk maken van concept- en basic engineering. Deze dienst is een uitstekende toevoeging aan het werken in virtual reality, dat Bilfinger Tebodin al langer in België aanbiedt. Stefan Ceulemans is commercial director van Bilfinger Tebodin: “Industrial 360º is een mooi voorbeeld van de innovatieve en duurzame oplossingen waarmee wij onze expertise inzetten voor de focusmarkten in België: chemie, voeding, farma en industrie.”

Sneller en goedkoper
Met een speciale 360°-camera en bijhorende software wordt een doorsnee fabriek in slechts twee uur gescand, wat sneller en goedkoper is dan de traditionele laserscanner. De camera combineert de 3D-omgeving met aanvullende data om alle mogelijke ontwerpen en uitvoeringen inzichtelijk weer te geven. Hierdoor kunnen ook bijvoorbeeld trainingen in een virtuele omgeving plaatsvinden in plaats van op een fysieke locatie.

Groei in België
Het team van consultants en engineers van Bilfinger Tebodin in Zwijndrecht heeft door innovatie en enthousiasme de opdrachtenportefeuille sterk zien groeien en de projectenlijst is inmiddels indrukwekkend te noemen: van fabrieksaanpassingen bij grote petrochemische bedrijven, HAZOP-studies en actualiseringen van safety valve berekeningen, over nieuwe state-of-the-art laboratoria in de farma en renovatie van een sterk verouderde productie-unit in de voedingssector tot het uitbreiden van een bestaande lijmproductiefaciliteit in de industrie.

"Onze dienstverlening wordt – mede door de vele innovaties en onze doelgerichte aanpak die beantwoordt aan de directe noden van onze klanten – enorm gewaardeerd", vertelt Stefan Ceulemans. "Daarom gaan we uitbreiden en onze huidige kantoorruimte verdubbelen. Daarnaast plannen we ook om een tweede vestiging te openen op een nieuwe strategische locatie. We zijn dan ook ijverig op zoek naar gemotiveerde medewerkers en bieden hen een unieke kans om mee te werken aan de verdere uitbouw van ons bedrijf in een sterk groeiende business."

Meer info (niet voor publicatie)
Meer informatie over Industrial 360° vindt u op www.tebodin.bilfinger.com bij Industrial 360°.

 

Bilfinger Tebodin, onderdeel van industrieel dienstverlener Bilfinger SE, is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau. Het bedrijf verleent onafhankelijke diensten aan zijn internationale en lokale klanten, op basis van de kennis en ervaring van zo’n 3.200 adviseurs en ingenieurs binnen verschillende markten: industrie, voedingsmiddelen, energie & nutsvoorzieningen, olie & gas, chemie & petrochemie, infrastructuur, farmaceutica & biofarmaceutica en vastgoed. Bilfinger Tebodin heeft een netwerk van kantoren in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika en kan rekenen op Bilfingers wereldwijde netwerk van 37.000 marktgerichte specialisten.

Contacteer ons
Brigit Stokman Director PR & Communicatie, Bilfinger
Brigit Stokman Director PR & Communicatie, Bilfinger
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel