BEyond stelt haar tien deelnemers voor

Belgische topondernemers stuwen beloftevolle scale-ups naar wereldtop

BEyond streeft naar ‘Excellence in Entrepreneurship’. Het in België unieke ‘excellence’-programma voor ondernemers, georganiseerd door Pulse Foundation in samenwerking met Agoria, EY, Omar Mohout, Ingrid Willems en Universem, stelde vandaag haar tien deelnemers voor aan het grote publiek in Buzzy Nest, Terhulpen. Zij zullen de komende maanden ondersteund en begeleid worden door tien beslagen Belgische topondernemers. Gastsprekers Herman Daems, Jim Stolze en Rodolphe de Hemptinne lieten hun licht schijnen op innoveren, groeien en de uitdagingen in de ondernemerswereld.

In januari lanceerde Pulse Foundation als initiatiefnemer ‘BEyond: Excellence in Entrepreneurship’. Het programma is uniek in haar soort omdat het niet rekent op het advies van consultants, maar op de ervaring en mentoring van beslagen Belgische en internationale topondernemers om van beloftevolle scale-ups echte wereldspelers van te maken. “Ik wil een voortrekkersrol spelen in het voeden en omkaderen van meer Belgische scale-ups”, getuigt Sébastien Deletaille, BEyond-mentor en co-founder en CEO van Riaktr.

Mentoren & deelnemers
De open call ging toen van start. 24 kandidaten meldden zich aan en werden de afgelopen weken gescreend. Wat zijn hun motivaties, profiel, noden en groeipijnen? Tonen ze voldoende maturiteit? Hebben ze een technologie met een bewezen meerwaarde op de markt? Uiteindelijk selecteerde een jury van experten tien deelnemers uit alle regio’s en high-end technologiesectoren zoals AI, robotica, SaaS … Vervolgens werden ze op basis van hun profiel met het oog op een maximale complementariteit gekoppeld aan tien coach-ondernemers. De tien deelnemers* zijn: Contract.fit, Foodpairing, Intigriti, Nallian, Ontoforce, Pick-it, POM, Tessares, Xenomatix en Zensor.

Yves Van Ingelgem is oprichter van Zensor, een ambitieuze start-up gespecialiseerd in het monitoren en analyseren van infrastructuur in de openbare, energie- en petrochemiesector: “BEyond wordt ondersteund door grote ervaren organisaties en bedrijven actief in een internationale B2B-context. Dit is de markt die Zensor wil aanboren en groeien is de eerste stap in die richting. BEyond geeft ons toegang tot het netwerk, de ervaring en de tools die we nodig hebben om in de toekomst de grootste spelers te kunnen ondersteunen met ons eigen uniek diensten- en productportfolio.”

Economische dynamiek
“Onze coaches hebben stuk voor stuk ervaring en kennis van zaken in overvloed”, vertelt Paul Bosmans, CEO van Pulse Foundation. “Maar gaat het om meer dan alleen expertisedeling. Door hun ervaring door te geven aan beloftevolle ondernemers, vormen onze BEyond-coaches een belangrijke schakel in de economische revival van België. Met kennis en innovatie willen we een duurzame impact hebben op de transformatie van onze economie en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten. Deze activiteiten moeten een frisse economische dynamiek creëren en een draagvlak zijn voor voorspoed. Dat is nodig om het Belgisch sociaal model te bestendigen, met respect voor hoge ethische standaarden en het milieu.”

Gastsprekers
Paul Bosmans gaf het startschot van de voorstelling. In zijn welkomstspeech benadrukte hij het belang van de solidariteit tussen de filantropie, ondernemende families, ondernemers en actoren uit de ondernemingswereld zoals Agoria en Sirris en privé-ondernemingen zoals EY en Universem. “Deze solidariteit is cruciaal voor een economisch welvarend België en de overgang van een traditionele energieverslindende transformatie-economie naar een propere, milieuvriendelijke kenniseconomie.”

Ook andere sprekers gingen tijdens de voorstelling dieper in op het ondernemen van vandaag en de toekomst. Baron Herman Daems is oud-voorzitter van Pulse, voorzitter van BNP Paribas en KULeuven en grondlegger van het BEyond-programma. Hij had het over belang van universiteiten en coaches in een ondernemend ecosysteem. Jim Stolze, oprichter van de eerste Singularity University buiten de VS, sprak in zijn speech ‘The Future is Exponential’ over groei en ambitie. Rodolphe de Hemptinne richtte als Belg in het Verenigd Koninkrijk Third Bridge op, een bedrijf dat wereldwijd in verschillende sectoren studies uitvoert voor investeerders en inmiddels 700 medewerkers telt. Hij liet zijn licht schijnen op de uitdagingen die een snelle internationale groei met zich mee brengen.

Meer info en contact
Meer info vindt u op www.be-yond.be.
*Meer info over de deelnemers vindt u in bijlage.

Contacteer ons
Marieke Sopers Pulse Foundation
Marieke Sopers Pulse Foundation
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel