Bespaar tot 50% op skilessen: Maison Sport nu ook in België beschikbaar

Netlog-oprichter Lorenz Bogaert bij eerste investeerders in boekingstool voor wintersport

Londen, 15 februari 2023 - Maison Sport, het toonaangevende boekingsplatform voor en door ski- en snowboardmonitors, breidt uit naar België. Via het online platform, dat werd opgericht door enkele voormalige pro skiers van team GB, kunnen mensen op basis van uitgebreide reviews een selectie maken, om dan meteen eenvoudig en tegen de scherpst mogelijke prijs lessen te boeken bij de lesgever van hun keuze. Maison Sport werkte daarvoor een ethisch businessmodel uit waarbij die lesgevers 93% van de kostprijs ontvangen, en die gebruikers bovendien een serieuze besparing oplevert. Belgische serial internetondernemer Lorenz Bogaert investeerde inmiddels al 250.000 euro in het platform ​ en zetelt ook mee in het bestuur van Maison Sport.

Maison Sport werd in 2015 opgericht als een technologieplatform dat skileraars rechtstreeks in contact brengt met leerlingen. CEO Nick Robinson lanceerde het platform met zijn broer Olly Robinson en vriend Aaron Tipping als een alternatief voor de verouderde manier van lessen boeken bij skischolen. De rechtstreekse boeking van een skimonitor verlaagt de kostprijs met 50%. Daarnaast is het voor de aangesloten monitoren een ethische en winstgevende manier om lessen te organiseren, want ze behouden 93% van de kostprijs van een skiles. Het platform kan voortaan ook in België geraadpleegd worden.

Geïnformeerde keuze
Wie een les boekt, kan achteraf een beoordeling achterlaten op het platform die als aanbeveling kan dienen voor potentieel geïnteresseerde leerlingen. Zo kunnen ze skilessen boeken bij een monitor die bij hen past.

“Geen enkele ski- of snowboardles is hetzelfde, geen enkele klant is hetzelfde en instructeurs zijn niet hetzelfde. Daarom geloven wij sterk in een goed geïnformeerde keuze. Dat is de beste manier om klanten te verzekeren van een perfecte ervaring”, aldus Nick Robinson. Zo’n 70% van alle ski- en snowboardlessen kregen reeds zo’n beoordeling.

Momenteel zijn er ruim 1.300 gekwalificeerde instructeurs geregistreerd bij Maison Sport. Zij zijn actief in meer dan 350 resorts in Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk en gaven in totaal al meer dan 65.000 uur les. In Frankrijk is het instructeursbestand van Maison Sport het op één na grootste na de Ecole du Ski Français, een bedrijf dat werd opgericht in 1937. Maison Sport is dan ook vastbesloten om hét alternatief te worden voor de lokale skischolen in de Alpen. De uitrol van het platform naar België draagt daartoe bij.

Als wintersportliefhebber was ik een aantal jaar geleden verbaasd dat er nog geen oplossing à la Airbnb bestond om online ski- en snowboardleraars of gidsen te boeken aan de hand van uitgebreide gebruikersreviews. Ik overwoog dan even om hier zelf werk van te maken, tot ik Maison Sport ontdekte. Hun platform, en het feit dat de oprichters als voormalige profskiërs over alle benodigde kennis en voeling met de markt beschikken, overtuigde me om mee in te stappen in wat ondertussen de facto de grootste onafhankelijke skischool ter wereld is”, vertelt Lorenz Bogaert, medeoprichter van Netlog en mede-investeerder en bestuurder bij Maison Sport. 

Meer informatie of een skiles boeken kan via de website van Maison Sport

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be