Bento Starck Box: individuele wastafelopstelling en nieuw design statement

Het Bento-Box-principe omvat verfijnde elegantie dankzij een intelligente scheiding van natte en droge zones

  • Design van Philippe Starck: van wastafels tot vrijstaande infinity baden en WC's 
  • Innovatieve en hoogwaardige materialen zoals DuraCeram® en DuroCast

Strak georganiseerd als een Japanse lunchbox: met de nieuwe badkamerserie ‘Bento Starck Box’ maken Duravit en designer Philippe Starck een bijzonder design statement die aan de hoogste architecturale eisen voldoet. De inspiratie komt van de traditionele Japanse bentoboxen, die aan de binnenkant door schotten in verschillende compartimenten zijn verdeeld. Met intelligent onderverdeelde natte en droge zones garanderen de strakke, duidelijk gestructureerde wastafels en ligbaden talloze individuele inrichtingsmogelijkheden. 

"De Bento Starck Box-collectie is het begin van elegante sereniteit", zo beschrijft Starck de wastafels en ligbaden van de serie. Met de Bento Starck Box wordt op ISH 2023, 's werelds grootste vakbeurs op het gebied van sanitair, verwarming, energie, klimaat- en installatietechniek en hernieuwbare energieën die vorige week plaatsvond, voor het eerst een serie uit de Duravit Artisan Lines gepresenteerd. Binnen die categorie bevinden zich opvallende, iconische designproducten met een ambachtelijk karakter die Duravit samen met gerenommeerde internationale ontwerpers ontwikkelt. Het ontwerp en de productie van Artisan Lines vereisen een grote mate van knowhow, vakmanschap en uiterste precisie.

Ruimte voor orde

De royaal ontworpen wastafels in de Bento Starck Box bieden opbergruimte die even praktisch als ruim en comfortabel is. Zo kunnen alle verzorgingsproducten en accessoires afzonderlijk binnen handbereik worden geplaatst. De nieuwe serie, bestaande uit wastafels, wc’s, en ligbaden biedt een nieuw, helder design en is perfect afgestemd op de badkamermeubels en kranen van de collectie White Tulip van Philippe Starck, in verschillende uitvoeringen en afmetingen. 

Innovatieve materialen

De Bento Starck Box enkele wastafels zijn gemaakt van het materiaal DuraCeram® en de dubbele wastafels van DuroCast UltraResist. Duravit demonstreert hiermee hoe ongewoon design dankzij de meest uiteenlopende materialen mogelijk is. Met DuraCeram® kunnen wastafels gecreëerd worden met een uitzonderlijk dunne maar robuuste rand die gemakkelijk te reinigen is. Optimale hygiëne wordt bereikt in combinatie met het zeer effectieve, antibacteriële HygieneGlaze keramische glazuur. Doordat het glazuur in de wastafel gebakken is, zorgt het ervoor dat ca. 90 procent van de ziekteverwekkers al na zes uur wordt vernietigd, en ca. 99,9 procent na 24 uur verwijderd is. Naast de toiletten zijn ook alle keramische wastafels uit Bento Starck Box voor het eerst exclusief verkrijgbaar met HygieneGlaze. Bovendien biedt Duravit een levenslange garantie op zijn keramiek. 

Breed assortiment aan wastafels

Naast de 650 mm brede wastafel omvat het Bento Starck Box-assortiment opzetwastafels in verschillende vormen die verkrijgbaar zijn in zowel wit als wit gesatineerd, namelijk: rond met een diameter van 460 mm, rechthoekig met een breedte van 550 mm als enkele wastafel of voor twee kranen in 1140 mm en 1340 mm breedte vervaardigd uit DuroCast UltraResist. Aangezien de kraan bij alle modellen in de binnenbak is gemonteerd, zijn er geen onnodig natte oppervlakken.

Bijpassende wc’s 

Er zijn Bento Starck Box-wc's verkrijgbaar die passen bij het design van het keramiek en de badkuipen, waaronder een Compact-model met slechts 480 mm uitsteek en de versie met HygieneFlush en 570 mm uitsteek. Er zijn ook bijpassende bidets beschikbaar. De zitting met zacht, geruisloos automatisch sluitmechanisme kan snel en gemakkelijk worden verwijderd en gereinigd dankzij geïntegreerde drukknoppen.

Vrijstaand infinity ligbad

Het vrijstaande infinity bad uit acryl in de maten 1800 x 900 mm is ideaal voor een spa-ervaring thuis. Met de juiste diepte en genoeg ruimte voor twee personen, nodigt het uit om jezelf helemaal onder te dompelen. Een zacht afgeronde steun voor het hoofd maakt de wellness-ervaring compleet. Een aflopende watergoot voorkomt restwater. Het is ook praktisch voor de reiniging, omdat het water of de afzonderlijke druppels in het bad blijven, zelfs wanneer de kraan wordt bediend. Het bad wordt volledig voorgemonteerd en met onderstel en geïntegreerde overloop geleverd, zodat er geen extra accessoires besteld hoeven te worden. 

Bento Starck Box - download de foto's in 300dpi.zip

ZIP - 210 Mb

Philippe Starck

Philippe Starck, wereldberoemd ontwerper met een veelzijdige vindingrijkheid, concentreert zich altijd op het essentiële, zijn visie: wat gecreëerd wordt moet het leven van zoveel mogelijk mensen verbeteren, in welke vorm dan ook. Deze filosofie heeft hem tot een van de pioniers en centrale figuren van het concept "democratisch design" gemaakt. Met zijn vruchtbare werk op alle gebieden, van alledaagse producten (meubels, een citruspers, elektrische fietsen, een individuele windmolen) tot architectuur (hotels, restaurants die stimulerende plaatsen willen zijn) tot scheeps- en ruimtevaarttechnologie (megajachten, woonmodule voor privé-ruimtetoerisme), blijft hij de grenzen en vereisten van design verkennen en is hij een van de meest visionaire en gerenommeerde ontwerpers op de internationale hedendaagse scène geworden. Philippe Starck en zijn vrouw Jasmine brengen het grootste deel van hun tijd door in vliegtuigen of in "the middle of nowhere".

www.starck.com / Facebook @StarckOfficial / Instagram @Starck Philippe Starck

Duravit AG

Het in Hornberg gevestigde Duravit AG is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. De badkamerfabrikant ontwerpt en produceert, volgens de hoogste normen, sanitair keramiek, badkamermeubels, douchebakken en ligbaden, wellness-systemen, douche-wc's, kranen en accessoires evenals installatiesystemen. Naast zijn interne ontwerpexpertise, werkt Duravit bij productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner, Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals getalenteerde nieuwkomers. Door de interactie van baanbrekende ontwerpen, hoge productkwaliteit, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoord ondernemerschap, is het de ambitie van Duravit om het leven van de eindgebruikers elke dag een beetje beter te maken. Een belangrijk doel hierbij is de allesoverheersende missie om in 2045 volledig klimaatneutraal te zijn.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be