Skip to Content
Belgische start-up en databotpionier Teroco helpt bedrijven digitaal te transformeren

Belgische start-up en databotpionier Teroco helpt bedrijven digitaal te transformeren

Start-up wil uitgroeien tot marktleider op vlak van databots in Vlaanderen en Nederland

Herentals, 4 september 2019 - Start-up Teroco specialiseert zich in de opleiding en implementatie van databots, virtuele assistenten die in staat zijn om repetitief werk over te nemen, systemen onderling te linken en data te verzamelen. Met behulp van deze databots wil de start-up zoveel mogelijk bedrijven helpen om de volgende stap te nemen in de digitale transformatie. Teroco is vandaag reeds actief op de Vlaamse en Nederlandse markt en wil op termijn marktleider worden voor databots in de Lage Landen.  

Heel wat bedrijven willen vandaag de dag mee op de kar springen van digitale transformatie, maar slagen er niet in om een versnelling hoger te schakelen. Ze hebben moeite met de integratie van nieuwe technologieën en verliezen kostbare tijd door de mengelmoes van systemen en banale bedrijfsprocessen. Hierdoor zien medewerkers zich verplicht nog steeds heel wat repetitieve en tijdrovende taken manueel uit te voeren waardoor ze geen meerwaarde kunnen creëren voor de zaak en de klant en zich niet kunnen toeleggen op hun digitale transformatie. Met databots wil de Belgische start-up Teroco bedrijven helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Een databot is een virtuele assistent die op basis van gedefinieerde regels repetitieve taken zoals klantenregistratie of facturatie overneemt en een brug kan slaan tussen oude en nieuwe systemen en toepassingen. Deze toepassing van databots is beter gekend onder de noemer Robotic Process Automation (RPA), volgens Gartner het snelst groeiende bedrijfssoftwaresegment wereldwijd met een omzetgroei van 63% in 20181. Databots werken dag en nacht. Tijdens de piekuren kunnen ze bijvoorbeeld orderverwerking ondersteunen, terwijl ze ‘s avonds de timesheets van de arbeiders verwerken en de facturatie opvolgen. 

Veelzijdig
Daarnaast kunnen databots ook worden ingezet om systemen onderling te linken en grote hoeveelheden data tegelijkertijd uit meerdere systemen te halen en te verwerken. Bovendien is voor dit alles geen programmeerwerk of veranderingen aan bestaande data, processen en systemen nodig en zijn databots binnen de 4 à 5 weken operationeel. 

“Databots laten toe om op een snelle en flexibele manier systemen te automatiseren en met elkaar te integreren. Ook op maat gemaakte applicaties zijn mogelijk. Op die manier willen we harmonie brengen binnen ondernemingen”, vertelt Johan Van den Bulck, mede-oprichter van Teroco, gespecialiseerd in de opleiding en implementatie van databots. “Je kan Teroco daarin het best vergelijken met een kok aan huis. Onze in-house vakexperten gaan tot bij de klant om behoeften in kaart te brengen en advies te geven over de geschikte technologie. Vervolgens maken we samen een databot, zoals een kok aan huis gerechten op maat maakt in jouw eigen keuken. Verder staan we ook in voor de implementatie en het onderhoud van de databot.”

Referentie
Vandaag heeft Teroco reeds een kantoor in Herentals en in Woerden (Utrecht), maar de start-up ziet het groot. “Johan en ik hebben samen al meer dan 20 jaar ervaring in logistiek, finance, HR en marketing”, vertelt Pascal Kemps, mede-oprichter van Teroco. “Bovendien bouwde en beheerde Johan in een vorige functie een van de grootste RPA centers of excellence van de Lage Landen. We zien heel veel voordelen en opportuniteiten voor databots op de Vlaamse en Nederlandse markt en bundelden daarom onze expertise en kennis om bedrijven actief in uiteenlopende sectoren zoals sales en marketing, logistiek, healthcare en verzekeringen te helpen om de volgende stap te nemen in de digitale transformatie. Op termijn willen we marktleider worden op vlak van databots in de Lage Landen.” 

1 https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2019-06-24-gartner-says-worldwide-robotic-process-automation-sof

Over Teroco
De Belgische start-up en databotpionier Teroco werd opgestart in 2017 door twee vennoten met meer dan 20 jaar ervaring in logistiek, finance, HR en marketing. Ze bouwden en beheerden tevens één van de grootste corporate RPA Centers of Excellence in de Lage Landen.

Teroco levert harmonie. In vijf weken tijd implementeert Teroco databots. Deze virtuele assistenten helpen klanten om hun processen op een snelle en eenvoudige manier te automatiseren (RPA), systemen te integreren of op maat gemaakte applicaties te ontwikkelen. Dit gebeurt zonder bestaande (IT-)processen aan te passen of data te wijzigen. Het team van uitsluitend in-house vakexperten zoekt naar de beste databotoplossing en stemt die af op het individuele profiel van de klant en zijn specifieke business behoeften, zonder tijdrovend programmeerwerk. Teroco denkt als businesspartner mee en reikt duurzame oplossingen aan die technologie-onafhankelijk zijn. 

Teroco wordt volledig gefinancierd met eigen kapitaal. Teroco is actief op de Belgische en Nederlandse markt en het hoofdkantoor is gevestigd in Herentals. Het bedrijf heeft intussen op minder dan 2 jaar tijd al gereputeerde bedrijven zoals Toyota, de Christelijke Mutualiteit, Partena en Liantis bediend. 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel