Belgische ML6 zet voet aan de grond in Nederland

Belgische ML6 zet voet aan de grond in Nederland

Scale-up zet nieuwe stap om uit te groeien tot Europese referentie op vlak van AI en machine learning

Gent, 12 maart 2018 - Het Gentse ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, heeft zopas een filiaal in Nederland geopend. Vanuit Amsterdam zal de scale-up voornamelijk bedrijven actief in de gezondheidszorg, maakindustrie, e-commerce en juridische sector helpen efficiënter te opereren. Het nieuwe kantoor is een volgende stap van het ambitieuze ML6 om uit te groeien tot een referentie in Europa op gebied van AI en machine learning.

Het Gentse ML6 zette zichzelf in geen tijd op de kaart in België met zijn oplossingen op vlak van AI, machine learning en reinforcement learning, waarbij geconnecteerde devices zelfstandig en onderling van elkaar leren. Zo helpt ML6 bedrijven uit uiteenlopende sectoren met oplossingen ontwikkeld voor beeldherkenning, predictive maintenance, quality control, demand forecasting, natural language processing … Bovendien is er enorm veel vraag naar de Google Cloud-expertise van de scale-up.

Maar de ambitie van ML6 reikt verder dan de Belgische landsgrenzen en de groei van de scale-up uit zich nu in de opening van een nieuw filiaal in Nederland. “In eerste instantie is dit een kwestie van vraag en aanbod”, vertelt Nicolas Deruytter, managing director van ML6. “De Nederlandse markt is een stuk rijper dan de Belgische en nieuwe technologieën worden er een stuk sneller omarmd. Artificiële intelligentie en zeker de oplossingen die wij op dit vlak ontwikkelen zijn nog zeer nieuw. Er is in Nederland een grote vraag naar een betrouwbare partner met veel ervaring en de juiste referenties. Wij kunnen dit bieden en zijn daarom zeer gegeerd bij onze Noorderburen.”

Medical diagnostics
Een van de sectoren die een sterke vraag hebben naar de oplossingen van ML6, is de healthcaresector. De scale-up zal in het vakdomein medical diagnostics ziekenhuizen en medische centra helpen om vertrouwelijke patiëntendata te anonimiseren bij het uitwisselen van diagnostische systemen. Ook op vlak van hyperpersonalisatie kan ML6 oplossingen aanreiken om op basis van patiëntendossiers medicatie te personaliseren.

Een andere focus ligt op de Nederlandse maakindustrie. ML6 is een van de enigen die AI en machine learning toepassen in een industrieel kader. Vooral door in te zetten op AI-gestuurde procescontrole tilt het bedrijven in de maakindustrie naar the next level. Een belangrijke focus hier gaat steeds naar het terugbrengen van de uitstoot en het energieverbruik. In de juridische sector kan ML6 dan weer bijvoorbeeld advocatenkantoren helpen om efficiënter documenten te interpreteren en adviezen te verlenen. Ten slotte richt ML6 zijn pijlen ook op de Nederlandse e-commerce, retail, banking- en insurancesectoren, zakelijke dienstverleningen en media- en entertainmentsector. Voor elk van deze sectoren houdt ML6 er een nauwe samenwerking op na met Google.

Innovatiepartner
“We worden door veel partijen aanzien als strategische innovatiepartner. Onze oplossingen hebben zich al meermaals in de praktijk bewezen en we werken met modulaire frameworks. We moeten dus niet keer op keer het warm water uitvinden. Bovendien focussen we sterk op research en zijn we in staat om academische papers snel te vertalen naar code. Zo kunnen we meteen innovaties introduceren bij onze klanten en hen een competitive edge bieden door middel van kostenreductie en sales improvement tot het verlagen van downtime en het verhogen van hun capaciteit”, vertelt Nicolas Deruytter. 

Synergie
Momenteel telt ML6 Nederland vijf experts, maar dit aantal zal snel groeien. “Tegen eind 2019 mikken we op een team van tien tot vijftien mensen”, vertelt Steyn Heskes, commercieel directeur van ML6 Nederland. Dit betekent echter niet dat er geen samenwerking is tussen Nederland en België, integendeel. “In onze structuur maken we geen onderscheid qua regio. We werken cross-border aan onze projecten in squads met teamleden uit beide landen. De synergie tussen België en Nederland is hierdoor zeer sterk en de kennisdeling continu.”

Europese referentie
De groeiambitie van ML6 houdt ook niet op in Nederland. De scale-up wil ook voet aan de grond zetten in andere Europese landen. “Momenteel werken we aan een testproject in het Verenigd Koninkrijk en ook in Berlijn trachten we ons lokaal te verankeren. Mogelijks volgt later Frankrijk. Hoe dan ook, het is onze ambitie om op termijn uit te groeien tot referentie in Europa op vlak van artificiële intelligentie en machine learning”, aldus Nicolas Deruytter.

Nicolas Deruytter Zaakvoerder, ML6
Steyn Heskes commercieel directeur Nederland, ML6
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel