Belgische ML6 opent nu ook kantoor in Duitsland

Belgische ML6 opent nu ook kantoor in Duitsland

Scale-up zet nieuwe stap om uit te groeien tot Europese referentie op vlak van AI en machine learning

Gent, 21 mei 2019 - Het Gentse ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, heeft zopas een filiaal in Duitsland geopend. Vanuit Berlijn zal de scale-up in de eerste plaats digital native bedrijven helpen efficiënter te opereren. Later wil het ook bedrijven actief in de maakindustrie en de retail-, healthcare- en mediasectoren bedienen. Het nieuwe kantoor is een volgende stap van het ambitieuze ML6 om uit te groeien tot een referentie in Europa op gebied van AI en machine learning.

Het Gentse ML6 zette zichzelf in geen tijd op de kaart in België met zijn oplossingen op vlak van AI, machine learning en reinforcement learning, waarbij zelflerende systemen gecreëerd worden die bepaalde acties leren uitvoeren op basis van historische data. Zo helpt ML6 bedrijven uit uiteenlopende sectoren met oplossingen ontwikkeld voor beeldherkenning, predictive maintenance, quality control, demand forecasting, natural language processing … Bovendien is er enorm veel vraag naar de Google Cloud-expertise van de scale-up.

Maar de ambitie van ML6 reikt verder dan de Belgische landsgrenzen en de groei van de scale-up uit zich nu in de opening van een nieuw filiaal in Duitsland. “De Duitse markt biedt veel potentieel“, vertelt Julie Scherpenseel, business developer bij ML6. “De markt is er veel groter, pragmatischer en technischer dan de Belgische en de bedrijven zijn dan ook op zoek naar een partner die machine learning in productie kan brengen. Dat kunnen wij bieden en daarin verschillen we ook van de huidige Duitse aanbieders. Wij hebben de nodige capaciteit en vaardigheden in huis om gebruiksvriendelijke en schaalbare machine learning applicaties te bouwen.”

Digital natives

In eerste instantie focust ML6 zich in Duitsland op bedrijven die zich in de tech hub van Berlijn hebben gevestigd, digital natives met een digitaal product die snel gegroeid zijn en hun waarde op de markt reeds hebben bewezen. “Deze bedrijven beseffen als geen ander dat ze snel moeten evolueren om competitief te blijven in de markt en machine learning is voor hen vaak the next step”, zegt Julie Scherpenseel. “Dankzij onze diepe technologie-expertise zien deze partijen ons als strategische innovatiepartner. We gaan snel aan het werk en focussen bovendien sterk op research waardoor we academische papers snel kunnen vertalen naar code. Zo kunnen we meteen innovaties introduceren bij onze klanten en bieden we hen een competitief voordeel.”

In een tweede stap zal ML6 zijn pijlen richten op bedrijven die actief zijn in de maakindustrie en de retail-, healthcare- en mediasectoren. Voor elk van deze sectoren houdt ML6 er een nauwe samenwerking op na met Google Cloud.

Masterclasses

De opstart in Duitsland heeft alvast zijn effect niet gemist. “Ondertussen zijn we ook in Duitsland premier partner van Google voor machine learning”, licht Julie Scherpenseel toe. “Zowel in Berlijn, Hamburg als Frankfurt worden wij door Google gevraagd om tweedaagse masterclasses in machine learning te geven. Daarnaast zijn we ook al opgenomen in de Duitse ‘AI Startup landscape 2019’.” Om het start-uplandschap uit te tekenen werden meer dan 1.000 Duitse AI start-ups gescreend op onder andere data, talent, schaalbaarheid en algemene kwaliteit door het Duitse UnternehmerTUM en appliedAI. De 214 meest beloftevolle start-ups werden uiteindelijk opgenomen.

ML6 blijft dan ook niet stilzitten. Het kantoor telt momenteel drie experts. Een persoon opereert vanuit Berlijn, de andere twee vanuit België, maar daar zal op termijn snel verandering in komen. “Tegen eind 2019 willen we van Duitsland een onafhankelijk kantoor maken met minimum vijf Duitstalige experts”, zegt Julie Scherpenseel. “Uiteraard zal er een sterke samenwerking tussen het Duitse en Belgische kantoor blijven bestaan om een continue kennisdeling te waarborgen. Op langere termijn willen we ook in Frankfurt, Hamburg en München actiever zijn.”

Europese referentie

De groeiambitie van ML6 houdt echter niet op in Duitsland. De scale-up opende eerder dit jaar een kantoor in Amsterdam en heeft ook eerste projecten lopen in het Verenigd Koninkrijk. Mogelijks volgen later Frankrijk en Zwitserland. “Onze Europese expansie kadert volledig in onze ambitie om uit te groeien tot dé referentie in Europa op vlak van artificiële intelligentie en machine learning”, besluit Julie.

Story image

https://ml6.eu/

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel