Belgische AI-specialist KWARTS en Deloitte bundelen de krachten `

Modulaire klantendataplatform A-Inside klaar om internationaal te schalen

Brussel/Hasselt, 7 september 2022 - AI-specialist KWARTS en Deloitte zijn een samenwerking aangegaan. De combinatie van KWARTS’ klantendataplatform A-Inside en de expertise van Deloitte rond digitale transformatie stelt farmaceutische en medische bedrijven in staat om de communicatienoden en -voorkeuren van hun klanten centraal te plaatsen en zo hun efficiëntie te vergroten.

Artsen onder druk
Wat motiveerde KWARTS en Deloitte om de krachten te bundelen? Ruben De Moor, CCO bij KWARTS legt uit: "Uit een recent onderzoek van adviesbureau Across Health blijkt dat de gemiddelde arts maandelijks meer dan 70 interacties heeft met de farmaceutische industrie, waarbij een breed scala aan onderwerpen aan bod komt via verschillende communicatiekanalen. Door het gebrek aan relevantie van de meeste contactmomenten, zijn veel artsen steeds minder geneigd om de deur van hun praktijk te openen voor een ontmoeting met vertegenwoordigers, hun telefoon op te nemen of e-mails te bekijken, ook al missen ze daardoor belangrijke informatie, opleidingen of innovaties. Professionele zorgverleners hechten veel waarde aan hun tijd en willen niet afgeleid worden van hun kerntaak: het verlenen van gezondheidszorg aan patiënten. Zeker nu de post-COVID achterstanden blijven toenemen, is er een sterke productiviteitsdruk."

Triple win
Kathleen Peeters, partner bij Deloitte, vult aan: "Dit partnerschap biedt talloze kansen voor de life sciences-industrie. Met de technologie van KWARTS kunnen zowel vertegenwoordigers als marketeers bestaande databronnen inzetten om effectiever te communiceren met zorgprofessionals. Het resultaat: een gerichter contactmoment, een grotere klanttevredenheid, en bovendien een grotere kans dat elke patiënt de optimale behandeling krijgt, wat uiteindelijk ten goede komt aan de zorgverlener, zorgverzekeraar en patiënt. Triple win!"

In praktijk
Wat levert deze samenwerking dan juist op voor de industrie? Bart Van Proeyen, CEO van KWARTS: "Bedrijven investeren aanzienlijke middelen in marketing en hun buitendienst, die zeker in deze industrie een cruciale rol spelen. Ze halen echter niet het volledige rendement uit die investering, omdat vertegenwoordigers kampen met een grote administratieve last en marketeers moeilijk kunnen inschatten welke boodschappen en communicatiekanalen het best resoneren. Onze intuïtieve interface levert hapklare inzichten op, waarop meteen gehandeld kan worden in enkele clicks. De teams van Deloitte zorgen ervoor dat alles naadloos integreert met hun IT-systemen, en dat teams getraind worden, waarbij ook change management ter harte wordt genomen.”

Kathleen Peeters voegt toe: "Problemen met change management en cross-functionele samenwerking zijn de meest gehoorde redenen waarom dit soort transformaties naar een meer datagedreven manier van werken niet de verwachte resultaten opleveren. We begeleiden bedrijven tijdens het hele proces, van bij de verkenning van het onderwerp tot aan de lancering van de oplossing en de ingebruikname door de teams. Wij promoten evolutie, geen revolutie."

Volgende stap
Beide partners zijn aan de slag gegaan met een reeks initiatieven, waaronder een inspirerende reeks webinars waar relevante markttrends en concrete use cases aan bod zullen komen. De eerste sessie zal georganiseerd worden op donderdag 8 september 2022.

Meer informatie is te vinden op de LinkedIn-accounts van zowel KWARTS als Deloitte.

Het Deloitte perspectief
Om vol vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan, moeten life sciences-bedrijven de juiste keuzes maken en daarnaar handelen: duidelijke, tijdige en inspirerende keuzes die groei opleveren in een dynamische en woelige wereld. Om die besluitvorming te ondersteunen, maakt Deloitte gebruik van de succesvolle samenwerking tussen Deloitte Monitor, een team van strategen die leiderschap ondersteunen bij het nemen van hun belangrijkste beslissingen, het streven naar waardetoename en het bereiken van transformationeel succes, en Deloitte Digital, dat gebruikmaakt van opkomende technologie om innovatieve ondernemingen, digitale platformen en meer betekenisvolle ervaringen te creëren. Dat alles gecombineerd met diepgaande inzichten in de sector.

Het partnerschap met KWARTS ondersteunt life sciences-bedrijven bij de uitdagingen die horen bij digitale transformatie en het vinden van oplossingen op het gebied van data en artificiële intelligentie (AI). De manier waarop patiënten, zorgverleners en betrokken partijen met elkaar omgaan zal veranderen door AI, en een belangrijke component zal daarbij steeds data zijn. De samenwerking tussen Deloitte en KWARTS zal bedrijven in staat stellen om toegang te krijgen tot de juiste data, en deze data op een gecoördineerde en gestroomlijnde manier te beheren. Door gebruik te maken van Deloitte's bewezen methodologieën en tactieken in het transformeren van silo’s in organisatiestructuren, zullen bedrijven uiteindelijk in staat zijn om de verkregen data-inzichten te gebruiken in bedrijfsbrede besluitvorming. AI in het algemeen is geen doel op zich, maar zal de capaciteiten mogelijk maken die essentieel zijn om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen.

Over KWARTS
KWARTS, opgericht in 2016 en met hoofdkantoor in Hasselt (België), is een technologiebedrijf met een aanwezigheid in Stockholm (Zweden), Boston en New York (VS). Het bedrijf heeft A-Inside ontwikkeld, een toonaangevend customer data platform voor de life sciences-industrie. Het deed dit op vraag van en in nauwe samenwerking met klanten, academische experts en professionals uit de industrie. Tractie over de hele wereld maakt duidelijk dat er behoefte is aan schaalbare technische oplossingen die teams ondersteunen in hun zoektocht naar het verbeteren van de relevantie van interacties met professionals in de gezondheidszorg. KWARTS wordt ondersteund door Volta Ventures, EIT Health, BlueHealth Innovation Fund, imec.istart en enkele private business angels. Het blijft zijn product roadmap innoveren in nauwe samenwerking met de Universiteit Hasselt (België) en VLAIO. Het bedrijf beseft dat schaalbaarheid meer is dan alleen technologie. Verandering moet verankerd worden in de organisatie, vandaar dat KWARTS actief op zoek is naar meer partners wereldwijd om zijn internationale acceleratie te versnellen, door zowel de technische als de organisatorische aspecten van digitale transformatie te behandelen.

Over Deloitte in België
Deloitte is een toonaangevende audit- en consultingpraktijk in België en biedt diensten met toegevoegde waarde op het gebied van audit, accounting, fiscaliteit en juridische zaken, consulting, financiële adviesdiensten en risicoadviesdiensten.

In België heeft Deloitte meer dan 5.100 medewerkers in dienst op 11 locaties verspreid over het hele land, ten dienste van nationale en internationale bedrijven, van kleine en middelgrote ondernemingen, tot de publieke sector en non-profitorganisaties. De omzet bedroeg 635 miljoen euro in het boekjaar 2021.

Deloitte Belgium BV is het Belgische filiaal van Deloitte NSE LLP, een member firm van Deloitte Touche Tohmatsu Limited. Deloitte is gericht op dienstverlening aan cliënten door middel van een wereldwijde strategie die lokaal wordt uitgevoerd in meer dan 150 landen. Met toegang tot het diepgaande intellectuele kapitaal in de regio van 345.000 mensen wereldwijd, leveren onze deelorganisaties (inclusief hun filialen) diensten op verschillende professionele gebieden waaronder audit, tax, consulting en financiële adviesdiensten. Onze member firms bedienen meer dan de helft van 's werelds grootste ondernemingen, evenals grote nationale ondernemingen, publieke instellingen en succesvolle, snelgroeiende mondiale ondernemingen. In 2021 bedroeg de omzet van DTTL ruim 50,2 miljard dollar.

Deloitte verwijst naar een onderdeel van Deloitte, een of meer van haar verbonden entiteiten, of Deloitte Touche Tohmatsu Limited, een Britse besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ("DTTL"). DTTL en elk van haar deelbedrijven zijn juridisch afzonderlijke en onafhankelijke entiteiten. DTTL (ook wel "Deloitte Global" genoemd) verleent geen diensten aan cliënten. Zie www.deloitte.com/about voor een gedetailleerde beschrijving van DTTL en haar memberfirms.

Contactinformatie:

KWARTS

  • Ruben De Moor, CCO, ruben@kwarts.be, +32 498 62 69 99
  • Bart Van Proeyen, CEO, bart@kwarts.be , +32 494 60 95 38

Deloitte

  • Marc Abels, Partner Deloitte Belgium, maabels@deloitte.com, + 32 2 749 57 80
  • Kathleen Peeters, Partner Deloitte Belgium, kpeeters@deloitte.com, + 32 2 301 89 08

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be