Belgisch ontwerper Bertrand Lejoly wint twee German Design Awards voor Duravit-collectie D-Neo

In maart 2021 introduceerde Duravit D-Neo, een complete badkamercollectie van de hand van de Belgische designer Bertrand Lejoly. De reeks werd bekroond met twee begeerde German Design Awards voor uitstekend productdesign: een prijs voor de D-Neo-kranen en een speciale vermelding voor de serie als geheel. 

De internationaal gerenommeerde German Design Award wordt uitgereikt aan bedrijven die zich met baanbrekende producten en projecten onderscheiden in de categorieën 'uitstekend productdesign', 'uitstekend communicatiedesign' en 'uitstekende architectuur'. Binnen de categorie 'uitstekend productdesign' werd de nieuwe badkamerserie D-Neo van Duravit bekroond met twee certificaten. D-Neo biedt de beste kwaliteit en een perfect doordacht design voor een aantrekkelijke instapprijs en maakt Duravit zo toegankelijk voor nieuwe doelgroepen. De serie doorstaat trends en is de perfecte metgezel voor elke dag, elke levensstijl en alle facetten van het leven. 

Belgisch designer Bertrand Lejoly

D-Neo is ontworpen door Bertrand Lejoly die de eer kreeg om als eerste Belgische designer ooit een collectie te tekenen in het meer dan 200-jarige bestaan van Duravit. Na jaren als senior designer voor Matteo Thun en hoofd van de designafdeling van Vincent van Duysen te hebben gewerkt, opende hij in 2018 zijn eigen designstudio en lanceerde hij in 2021 samen met Duravit D-Neo. 

Bertrand Lejoly: “De prijzen zijn een grote eer voor mij. De German Design Award is een van de belangrijkste bekroningen in onze branche. Het is niet alleen een erkenning van het geleverde werk, maar het is voor mij vooral een enorme motivatie voor de toekomst.”
Bertrand Lejoly
Bertrand Lejoly

D-Neo is nu zelfs een internationale bestseller met een economisch succes geworden binnen het Duravit-gamma.

“Deze collectie heeft een overweldigende respons gekregen. Dat maakt me zeer trots. Ik wil het Duravit-team heel erg bedanken. Hun grote passie en gedrevenheid hebben het mogelijk gemaakt om het originele concept te vertalen in een succesvolle collectie. De lancering en het succes van D-Neo hebben echt bijgedragen tot het onder de aandacht brengen van onze designstudio. We werken momenteel aan interessante nieuwe projecten en zijn enthousiast over de toekomst”, besluit Bertrand Lejoly. 
Bertrand Lejoly
Bertrand Lejoly

Download de foto's in 72dpi & 300dpi

DOWNLOAD DE FOTO'S IN 72DPI & 300DPI - 69 Mb
Bertrand Lejoly

Bertrand Lejoly

Designer, Bertrand Lejoly Design Studio

Duravit AG

Duravit AG werd in 1817 opgericht in Hornberg, midden in het Zwarte Woud, en is vandaag de dag een internationaal toonaangevende producent van designbadkamers. De onderneming is wereldwijd in meer dan 130 landen aanwezig en staat voor innovaties op het gebied van origineel design, intelligent toegepaste techniek en de hoogste kwaliteit. In Samenwerking met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Philippe Starck, sieger design, Christian Werner, Cecilie Manz en jonge talenten zoals Bertrand Lejoly of Kurt Merki Jr. ontstaan unieke badkamers, die de levenskwaliteit van de gebruiker voor lange tijd verhogen. De productportfolio van Duravit omvat sanitairkeramiek, badmeubels, douchebakken en ligbaden, wellness-systemen, douchetoiletten, armaturen en accessoires en installatiesystemen.

Bertrand Lejoly

Bertrand Lejoly (geboren in 1980) groeide op in het oosten van België, waar de Duitse en Franse cultuur elkaar kruisen. Na zijn studies aan de École supérieure des arts Saint-Luc in Luik, deed hij zijn eerste werkervaring op als industrieel ontwerper in Duitsland. Daarna trok hij voor zeven jaar naar Milaan om er samen te werken met Matteo Thun. In 2013 werd hij hoofd Product Design bij de Belgische architect Vincent Van Duysen. In 2018 startte Bertrand Lejoly zijn eigen designstudio in Antwerpen. Sindsdien werkt hij samen met grote merken op het gebied van meubels, verlichting, sanitair en servies.

https://bertrandlejoly.com / Facebook: @bertrand.lejoly / Instagram: @bertrandlejoly

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Tour & Taxis Havenlaan 86C bus 15 1000 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be