Badkamerinspiratie: welk materiaal past bij jouw designwensen?

Duravit biedt de ultieme gids voor het kiezen van badkamermaterialen

Overijse, 17 oktober 2024 - De keuze van materialen bepaalt de sfeer en stijl van je badkamer. Elk materiaal heeft een uniek effect en kan bijdragen aan een interieur dat jouw persoonlijke voorkeuren weerspiegelt. Met een doordachte combinatie van hoogwaardige elementen kan je een harmonieus geheel creëren waarin design en functionaliteit perfect samenkomen.

Glas, natuursteen, metaal, hout, keramiek en mineraalgietwerk: de keuze in materialen voor je badkamer is overweldigend. Maar hoe kies je het juiste materiaal voor jouw stijl? Ontdek het hieronder.

Glas: transparant en veelzijdig

Glas creëert een gevoel van ruimte en vrijheid, en voegt een elegante, luchtige sfeer toe aan elke ruimte. In de Vitrium-collectie, ontworpen door Christian Werner, komt dit perfect tot uiting: de rokerige glazen fronten geven de meubels een bijna zwevende uitstraling. Met een subtiele verwijzing naar een open haard, brengt het design warmte in de badkamer en biedt het een stijlvolle opbergplek voor alledaagse voorwerpen, cosmetica en accessoires.

Vitrium
Vitrium

Het zwarte structuurglas straalt in combinatie met het houten frame van Sebastian Herkner's Zencha-serie dan weer een verfijnde, sensuele elegantie uit. Eén ding is duidelijk: glas is een veelzijdig materiaal.

Zencha
Zencha

Natuursteen: tijdloze, pure schoonheid 

Natuursteen brengt een authentiek stuk natuur in de badkamer met zijn unieke kleurnuances, texturen en patronen. De tijdloze natuurstenen consoles van de Qatego-serie, ontworpen in samenwerking met Studio F.A. Porsche, zijn verkrijgbaar in drie kleuren en uitvoeringen. De reeks combineert keramische wastafels met stenen platen gemaakt van Carrara-marmer, travertijnkalksteen of Lavica-steen, alsook meubels in houttinten zoals gemarmerde eik, zwarte eik, terra eik en naturel eik. Samen vormen deze materialen een harmonieus en natuurlijk badkamerinterieur met een warme, huiselijke uitstraling.

Qatego
Qatego

Metaal: de sleutel tot diverse interpretaties

Metaal is geliefd in de meubelsector vanwege zijn veelzijdigheid. Het kan een badkamer verschillende stijlen geven: van een strak, futuristisch uiterlijk aan de hand van minimalistische metalen meubels, tot een warme, gezellige sfeer wanneer het wordt gecombineerd met hout.

Het Viu/XViu-model toont perfect hoe een slank metalen frame samengaat met een verfijnde bewerkte keramische waskom, wat resulteert in een sculpturale wastafel. De Viu/XViu-serie combineert zachte, organische vormen met strakke geometrie en past daarmee perfect in een badkamer met een industriële stijl.

Viu/XViu
Viu/XViu

Het Aurena-badkamerassortiment verenigt op zijn beurt Italiaanse elegantie met een moderne industriële stijl door meubels met metalen frames te combineren met afwerkingen zoals marmerlook keramiek of ebbenhout met reliëf. De metalen frames zijn multifunctioneel en kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als opbergruimte of als handdoekhouder.

Aurena
Aurena

Hout: gezellige warmte

Oppervlakken met een houten uitstraling brengen een natuurlijke en warme sfeer in het interieurdesign. Houten texturen maken ruimtes huiselijker, rustgevender en comfortabeler dan vrijwel elk ander onbewerkt materiaal. Het natuurlijke kleurenpalet van hout past ook moeiteloos bij andere materialen. De combinatie van houten badkamermeubels met keramische of gietijzeren wastafels creëert bovendien een tijdloze elegantie.

Keramiek: onmiskenbare klassieker 

Keramiek is robuust, duurzaam en onderhoudsvriendelijk, en ziet er bovendien stijlvol uit. Het innovatieve DuraCeram®-materiaal maakt het mogelijk om wastafels met extreem dunne wanden en nauwkeurige afmetingen te produceren zonder concessies te doen aan kwaliteit of duurzaamheid. De Luv-serie illustreert dit met wastafels die duidelijke randen en contouren hebben, en die variëren van elegant en minimalistisch tot opvallend en uniek.

Mineraalgietwerk: nieuwkomer die precisie herdefiniëert

Wastafels en badkuipen van mineraalgietwerk, zoals het innovatieve DuroCast van Duravit, winnen aan populariteit vanwege hun fluweelachtige matte oppervlak. DuroCast biedt niet alleen een elegante uitstraling, maar maakt ook precieze vormen mogelijk en voelt aangenaam aan. Dit materiaal creëert een warme, verfijnde sfeer in de badkamer en past prachtig bij andere materialen zoals hout en glas.

Over Duravit AG

Duravit AG werd in 1817 opgericht in Hornberg in het Zwarte Woud en is vandaag de dag een toonaangevende internationale fabrikant van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen wereldwijd. Tijdens de productontwikkeling werkte het interne designteam van de complete badkamerleverancier nauw samen met een wereldwijd netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Antonio Citterio, Christian Werner en Sebastian Herkner. Als energie-intensief bedrijf streeft Duravit AG ernaar om tegen 2045 volledig klimaatneutraal te zijn en CO2-compensatie zoveel mogelijk te vermijden.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Tour & Taxis Havenlaan 86C bus 15 1000 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be