AVERE Belgium maakt publiek warm voor elektrisch rijden tijdens roadshow in Brugge

AVERE Belgium maakt publiek warm voor elektrisch rijden tijdens roadshow in Brugge

Bezoekers leren alles over de voordelen van elektrisch rijden en de nieuwste technologieën in de sector

AVERE Belgium, de nationale vereniging van elektrische voertuigen, organiseert op vrijdag 20 en zaterdag 21 april, in samenwerking met het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid, de Clean Power for Transport Roadshow in het provinciehuis Boeverbos te Brugge. In een interactief kader leren gastsprekers en ervaringsdeskundigen de bezoekers hier alles over de voordelen van elektrische voertuigen. De boodschap is duidelijk: Elektrisch rijden is de toekomst.

 

De markt rond elektrische voertuigen is één van de snelst groeiende sectoren van het land. En dat is goed nieuws. Als vereniging van elektrische voertuigen in België, wil Avere Belgium (voorheen ASBE), dat dit jaar zijn veertigste verjaardag viert, die tendens blijven bestendigen. In samenwerking met het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid, organiseert de vereniging daarom de Clean Power for Transport Roadshow, dé smaakmaker voor elektrisch rijden, gericht op al wie zich dag in dag uit verplaatst.

De toekomst

“Samen kiezen voor elektrisch rijden is samen werken aan de toekomst”, vertelt Philippe Vangeel, secretaris-generaal van AVERE Belgium. “Fossiele brandstoffen zijn nefast voor het klimaat en raken bovendien alsmaar meer uitgeput. Dat merk je ook qua prijs aan de pomp. Elektrisch rijden daarentegen is één van de duurzame mobiliteitsoplossingen van vandaag in de strijd tegen de klimaatverandering. Kiezen voor een elektrisch voertuig wordt dan ook aangemoedigd met interessante fiscale voordelen. Je kan elektrisch rijden en zuinig zijn, zonder in te boeten aan comfort. Dat willen we onze bezoekers aantonen.”

Mythes ontkrachten

“Het is tijd voor de Belg om de mindshift ten gunste van elektrisch rijden te maken”, vertelt Philippe Vangeel. “Er bestaan nog veel misvattingen omtrent elektrisch rijden. Het zou bijvoorbeeld duurder zijn, maar aan het einde van de rit blijkt steeds dat elektrisch rijden effectief goedkoper is.” De bedoeling van de roadshow is duidelijk: Alle mythes rond elektrisch rijden en elektrische voertuigen ontkrachten en zo veel mogelijk mensen warm maken voor dit duurzaam alternatief van de vervuilende benzine- of dieselwagen.

Er valt dan ook heel wat te ontdekken tijdens de roadshow. In een interactief kader maken verschillende commerciële spelers en ervaringsdeskundigen uit de sector het publiek wegwijs in de nieuwste technologieën en voordelen van elektrisch rijden.

Daarnaast kunnen ze in gesprek treden met mensen die reeds langer met een elektrisch voertuig rijden. “Eigenaars van een elektrische wagen keren nooit meer terug”, vertelt philippe Vangeel. “Ze weten waarover ze spreken. Ze kennen de zuinigheid, stilte en het comfort en gebruiksgemak van hun wagen en zijn daarom een ideaal klankbord om anderen te overtuigen. Met de roadshow willen we een krachtig signaal sturen vanuit de community rond elektrische voertuigen. We hopen dat elke bezoeker het evenement verlaat overtuigd dat zijn volgende vervoersmiddel elektrisch zal zijn.”

Roadshow door Vlaanderen

De CPT Roadshow deed al verschillende steden aan waaronder Boom en Leuven. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april is Brugge aan de beurt. Vrijdag opent de roadshow in het Boeverbos de deuren voor bedrijfsleiders, fleetmanagers, mandatarissen en mobiliteitsverantwoordelijken van steden en gemeenten. Zaterdag richt de roadshow zich op het grote publiek.

Meer info vinden geïnteresseerden terug via http://www.ikrijelektrisch.be/

Praktisch
Grote publiek kan terecht aan het provinciehuis Boeverbos in Brugge vanaf 11u. De roadshow eindigt omstreeks 17u. 

 

 

 

Contacteer ons
Philippe Vangeel secretaris-generaal AVERE Belgium, Avere
Corneel Haine Evoke (CJ Communications BVBA)
Philippe Vangeel secretaris-generaal AVERE Belgium, Avere
Corneel Haine Evoke (CJ Communications BVBA)
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel