Automerk JAECOO introduceert de SUV J7 in België

Wuhu, China, 26 juni 2024 – JAECOO, net als OMODA onderdeel van de Chery-groep, lanceert de J7 in België in het vierde kwartaal van dit jaar. De off-road SUV verschijnt in hybride PHEV-versie en in benzineversie. De J7 zet in op veelzijdigheid, met een kwalitatieve batterij en allerlei technologische snufjes die de rijervaring optimaliseren. Daarbij gaat extra aandacht naar het brandstofverbruik, rijcomfort en veiligheid. Met behulp van lokale aanwezigheid wil JAECOO snel terrein winnen in België.

De J7, JAECOO's eerste high-end off-road SUV, is op alle terreinen thuis. Dankzij het robuuste R&D-systeem en de productiefaciliteiten van moederbedrijf Chery Automobile, heeft JAECOO een hoogstaand off-road model ontwikkeld. Tijdens tests toonde de J7 reeds zijn acceleratieprestaties en krachtige output. Dankzij het ARDIS All Road Drive Intelligent System met zeven rijmodi en omgevingdetectietechnologie anticipeert de J7 op diverse wegoppervlakten, waardoor hij uitblinkt op elk terrein.

Off-road capaciteiten

Het Bosch IPB intelligente lijncontrolesysteem biedt een reactiesnelheid van minder dan 0,1 seconden, met een intelligente dynamische koppelverdeling over alle vier de wielen afhankelijk van de wegomstandigheden. Bovendien zorgt de gesimuleerde beperkte slip-lockcapaciteit ervoor dat de off-road capaciteiten van de J7 optimaal zijn. Met een bodemvrijheid van 200mm, een aanrijhoek van 21° en een vertrekhoek van 29°, en een doorwaaddiepte van 600mm, bewijst de J7 zijn capaciteiten op verschillende soorten terrein.

De ICE-variant van de J7 is uitgerust met een 1.6TGDI-motor. Met een acceleratie van nul naar 100 kilometer per uur in acht seconden en een starttijd van 0 naar 30 kilometer per uur van slechts 2,9 seconden kan hij zich meten met 2.0T-motoren van luxemerken. Bovenop de verbeterde acceleratieprestaties en off-road capaciteiten, is het brandstofverbruik van de J7 met vierwielaandrijving slechts 7,48 l per 100 km.

Innovatieve PHEV-technologie

De J7 PHEV heeft een puur elektrisch bereik van maximaal 88 km en een brandstofverbruik van slechts 4,9 l /100 km in de hybride modus, met een totale actieradius van meer dan 1200 km. Die prestaties zijn te danken aan de innovatieve derde generatie PHEV-technologie van OMODA en JAECOO, die bestaat uit hybride-specifieke motoren, transmissies en batterijbeheersystemen. De efficiënte hybride-specifieke motor introduceert baanbrekende innovaties op zes kerngebieden zoals verbranding, boosting en thermisch beheer, wat resulteert in een bijzondere efficiëntie. De vijfde generatie hybride-specifieke 1.5TGDI-motor van de J7 PHEV levert een toonaangevende thermische efficiëntie van 44.5% en kan in combinatie met de 1DHT150-transmissie een gecombineerd vermogen van 255 kW en een gecombineerd koppel van 530 Nm leveren.

Het elektrische aandrijfsysteem maakt gebruik van een drieversnellingssuperhybride oplossing, die soepel schakelen garandeert terwijl het brandstofverbruik bij lage en middellage snelheden in balans wordt gehouden. Bovendien introduceert deze technologie meerdere veiligheidsmaatregelen zoals waterdichtheid, isolatie en brandpreventie, die de bestuurder en passagiers beschermen.

Belgische groei

Met deze Belgische lancering van de J7 plant JAECOO snel terreinwinst te boeken in ons land. De toekomst van JAECOO ziet er alvast veelbelovend uit, met de lancering van de nog luxueuzere J8 SUV op de planning. “De lancering van de J7 is een eerste belangrijke stap in het Belgische verhaal van JAECOO”, zegt Taylor Zhang, Country Director België en Luxemburg van Chery. “JAECOO wil een voortrekkersrol spelen in het segment van kwalitatieve SUV’s, en op basis van gebruikersfeedback willen we onze klanten de ultieme rijervaring bieden.”
Taylor Zhang, Country Director België en Luxemburg van Chery
Taylor Zhang, Country Director België en Luxemburg van Chery

Over Chery

Chery Group werd opgericht in 1997 en zijn dochteronderneming, Chery Automobile, is een van China's eerste automerken in eigen beheer die meer dan een miljoen voertuigen verkocht en internationaal actief is. In 2023 groeide de verkoop van Chery Group voor het twaalfde jaar op rij, met een cumulatieve verkoop van 1.881.316 voertuigen, goed voor een groeitempo op jaarbasis van 52,6%. In januari en februari 2024 behaalde de Chery Group een gecumuleerde autoverkoop van 348.019 voertuigen, 69,5% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Op dit moment heeft de Chery Group wereldwijd meer dan 13 miljoen klanten, waaronder 3,35 miljoen internationale gebruikers. Chery beschouwt onafhankelijke innovatie als zijn kernstrategie, door een productinnovatiesysteem op te zetten met een focus op technologische R&D en een kwalitatieve gebruikerservaring. Acht grote R&D-centra, waaronder die in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa, zijn met succes opgericht. Eind 2023 heeft Chery meer dan 29.000 patenten aangevraagd en meer dan 18.000 geautoriseerde patenten verkregen, waarmee het bedrijf zich in de voorhoede van de industrie positioneert. Chery is wereldwijd actief in meer dan 80 landen en regio's.

Over OMODA

OMODA verkent het slimme, elektrische autotijdperk. Het automerk is toegewijd aan het verkennen van innovaties in voertuigen en intelligente productie, intelligente auto-oplossingen en innovatie op het gebied van energie. OMODA zet zich in voor het bouwen van innovatieve bedrijfsmodellen waarin de bestuurder centraal staat, het verkennen van toekomstgerichte transporttechnologieën, het bouwen van duurzame groene ecosystemen en filantropie. OMODA streeft ernaar om wereldwijd hoogwaardige voertuigen en service aan te bieden. Momenteel verkent OMODA de nieuwe energiesector en werkt het een "Lifestyle of Health and Sustainability" (LOHAS) strategie uit die verder gaat dan auto's en tegemoetkomt aan het wereldwijde streven naar een beter leven.

Over JAECOO

JAECOO leidt de nieuwe stedelijke off-roadtrend met een uitzonderlijke vierwielaandrijving, opmerkelijke veiligheidsfuncties en toekomstgerichte intelligente technologieën. Het merk combineert luxe met het vakmanschap van internationale ontwerpteams, waardoor een nieuwe standaard wordt gezet voor SUV's. In de toekomst zal JAECOO duurzame ontwikkeling actief promoten, door all-road capaciteiten te combineren met nieuwe energie-oplossingen, en zo efficiëntere en milieuvriendelijkere off-road prestaties creëren om stedelingen een comfortabelere en groenere reiservaring te bieden.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be