Architecturale reportage: Dijkhuis in Watervliet, België

Architecturale reportage: Dijkhuis in Watervliet, België

Wit purisme op een idyllische dijk

Net buiten de gebaande paden en genesteld in een weelderig landschap lag een oud, enigszins vervallen dijkhuis in Watervliet. Het pand is volledig gerenoveerd op basis van plannen van architect Bart Lens en uitgebreid met een nieuw gebouw dat direct is ingebouwd in de top van de dijk.

Story image

Aan de straatkant is het moderne, aangebouwde deel van het gebouw niet onmiddellijk herkenbaar als woning, het past harmonieus in de totale architectuur van het landschap. Het dak, dat door de bijzondere constructie groen is, is bedekt met fruitbomen, de helling en de zonnige kant met kleurrijke wilde bloemen. Naast een duidelijk zicht op het landschap door de grote raamgevel, biedt de ondergrondse constructie ook het voordeel van eenvoudige warmteopslag.

De witte gevel, inclusief het dak, contrasteren op een aangename manier met het nieuwe gebouw met beton en staal. Het interieur is een mix van hout, beton, wit en grijstinten. Die combinatie zorgt voor een harmonieuze verbinding van het oude naar het nieuwe deel van het pand. Het oorspronkelijke deel van het pand heeft twee eenvoudige en lichte slaapkamers. In de uitbouw bevinden zich de woonkamer, keuken en badkamer.

In overeenstemming met het idyllische uitzicht is de badkamer heel sfeervol ontworpen. Muren, vloeren en plafonds, allemaal in het wit, zorgen voor een aangename sfeer in combinatie met natuurlijke materialen. Een grote dubbele Vero wastafel en een toilet uit de Starck 3 serie van Duravit maken de badkamer compleet. De lichte ruimte wordt optisch vergroot door de kleurkeuze en de houten accessoires en rieten manden creëren highlights en onderstrepen de warme sfeer. In de gastenbadkamer zetten de Vero in de compacte versie en de Starck 3 WC het purisme in het wit voort.

Duravit AG
Duravit AG werd in 1817 opgericht in Hornberg, midden in het Zwarte Woud, en is vandaag de dag een internationaal toonaangevende producent van designbadkamers. De onderneming is wereldwijd in meer dan 130 landen aanwezig en staat voor innovaties op het gebied van origineel design, intelligent toegepaste techniek en de hoogste kwaliteit. In samenwerking met internationaal gerenommeerde designers als Philippe Starck, sieger design, Kurt Merki jr., Christian Werner, Matteo Thun of Cecilie Manz ontstaan unieke badkamers, die de levenskwaliteit van de gebruiker voor lange tijd verhogen. De productportfolio van Duravit omvat sanitairkeramiek, badmeubels, douchebakken en ligbaden, wellness-systemen, douchetoiletten, armaturen en accessoires en installatiesystemen.

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel