Antwerps glasatelier is 1000ste onderneming voor De Digitale Versnelling

Telenet Business zet glaskunstenaar Ann Cox in de bloemetjes

Glaskunstenaar Ann Cox werd vandaag in de bloemetjes gezet door Telenet Business. Zij is immers de 1000ste ondernemer die deelneemt aan De Digitale Versnelling, een initiatief waarmee Telenet Business de drempel om digitaal te ondernemen voor zelfstandigen en kmo’s wil verlagen. Ann kreeg bezoek van digitaal expert Joeri De Bouvere die haar twee uur lang gratis digitaal advies gaf en nog eens extra in de bloemetjes zette.

Sinds maart 2017 kunnen Vlaamse ondernemers en kmo’s zich inschrijven voor De Digitale Versnelling. Ann Cox van Ann Cox Glass Jewelry was de 1000ste ondernemer die een digitaal expert over de vloer kreeg. Daarom werd Ann eens extra in de bloemen gezet: “Ik ben al jaren actief op Facebook en ik merk dat het moeilijk is om een groot bereik te creëren. Ik deed wel al enkele advertentiecampagnes, maar de juiste doelgroep bereiken is niet altijd eenvoudig. De Digitale Versnelling leek me dan ook de uitgelezen kans om hier meer over bij te leren. Dat ik de 1000e zelfstandige ben die hieraan deelneemt, is een aangename verrassing.”

Social Media
Uit Gfk-onderzoek* blijkt dat slechts 44% van de Vlaamse zelfstandigen een Facebookpagina heeft, 78% geeft toe gewoon zijn gevoel te volgen en 41% is enkel aanwezig op sociale media omdat hun concurrenten dat ook zijn. Joeri De Bouvere, social media expert: “De misvatting is dat sociale mediakanalen beheren een tijdrovende bezigheid is. Ik merkte dat ook bij Ann dat gevoel heerste. Door berichten in te plannen bespaar je echter veel tijd en zorg je er ook voor dat je als zaak regelmatig je aanwezigheid toont. Dankzij een goede online aanwezigheid ben je niet langer beperkt tot de klanten in jouw regio. Bovendien krijg je snel een positieve impact op je zaak.

De Digitale Versnelling
Met De Digitale Versnelling wil Telenet Business de drempel om digitaal te ondernemen verkleinen. Uit Gfk-onderzoek* blijkt immers dat maar liefst 43% van de zelfstandigen geen website heeft, 56% geen Facebookpagina en 34% heeft geen van beide. De voorbije maanden werden 15 digitale experts op pad gestuurd om ondernemers en kmo’s digitaal advies te verschaffen. Tijdens een persoonlijk gesprek van zo’n twee uur bij hen in de zaak, krijgen ze advies op maat om daarna zelf gericht verder aan de slag te gaan.
 

Meer info: www.digitaleversnelling.be

*Representatief online onderzoek uitgevoerd door Gfk in opdracht van Telenet Business in januari 2017

 

Contacteer ons
Isabelle Geeraerts Telenet
Isabelle Geeraerts Telenet
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel